Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. okahraman

okahraman

18 sene Hatay'da yaşadım denize bir kere bile olta atmadım. 11 seneden bu yana da Ankara'da yaşıyorum şimdi de gözüm her su birikintisine takılıyor her tatilde deniz kenarı bi yerlere kaçıyorum. Balıksız geçen yıllarıma mı yanayım of of :)

2. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bende 5 yıl istanbulda yaşadım hiç bu kadar hevesli olmamıştım nadiren giderdim. şimdi 5 yıldır burdayım hastası oldum:)

3. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Sağolun sevgili Nuurabi.

Laf bol bende.
    Laf bendee, av başkasında iyi mi.
    Zaten bunca gürültüm patırtım,,,, "az" balıktan...

4. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    4,5 kiloluk sinariti ben yakalasaydım, inan balıkçılığı bırakırdım.
    Pul biriktirirdim herhalde

Son düzenleme: 27 Temmuz 2011
  5. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Ha, bizim İskenderun körfezinde "İsrail Cerbiti" diye tabir edilen balıktan ben de tuttum. Av dönüşü botu kıyıya yıktım, hemen balığı temizlemeye koyuldum, evde uğraşmayalım, evi kokutmayalım, evdekileri yormayalım, evden fırça yemeyelim, aile saadetimizi bozmayalım -ne derseniz deyin- diye.
    Ana !
    Balığın pullarını alayım dedim, balığı aldım.
    Yani pulunu aldığın zaman, derisini de alıyorsun.
    Benim bıçağım kördü, yine de iyi pul alırdı. Bu sefer çuvalladı. ("Bıçak gibi keskin" bir bıçak, pul almak için iyi olmayabilir)
    Balığın eti elimde kaldı ve kolayca dağılıyor. Yemedim ama, eminim ağızda da eriyordur. Kılçıklıdır belki de ıyyy

6. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....

Ali Bey benim fırsatım olmadı denemek için, evde kuzu kuzu yatıyor şuan için denemek için sabırsızlanıyorum forumda Turgay Karaaslanın rover 98 10,5 cm olanla WTD aksiyonu verdirerek kilo üstü levrekler aldığını biliyorum yotube vidyoları var kendisi bu konuda uzmandır.Hatta rover 98 bulamamıştım piyasada saolsun kendisi bana hediye 1 tane göndermişti,,

siz denemeye devam edin mutlaka sonuç alacaksınız bu konuda şüpheniz olmasın at-çek olayı ayrı bir disiplin hergün insan yeni şeyler öğreniyor.Yılmadan devam edin eylülde dörtyolda olmayı planlıyorum imkan olursa buluşup denemelerde bulunabilirizz,,

Saygılarımla,,,,

7. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    evet

Bizim burdaki balıklar, biraz korkak avcı... aydın, muğla, izmir çanakkaledeki balıklar, daha vahşi sanki bizim balıklara göre. okyanusa daha yakın ondan mı? yoksa efelik mi bulaşmış bilemiyorum. çanakkaleden hergün yeni raporlar geliyor dört mevsim avcı balık çekiyor adamlar.
    balıkçılıkta hiçbirşey başarısızlığın mazereti olamaz da diyemiyorum. çünkü nasip işi bu

Acaba diyorum, bu, egedeki avcıları kandırıp bizim körfeze getirsek. Bize de öğretseler şu işi. ya da boylarının ölçüsünü alsalar

Son düzenleme: 29 Temmuz 2011
  8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    senin o bahsettiğin yerlerde olta salladım sırf merakımdan (sonrada afiyetle yedim). şunu belirteyim raporumdada belirttim akvaryum gibi oralar. yakalayamama şansı yok malesef

9. merbir

merbir MUSTAFA

dörtyol /payas

merhaba arkadaşlar geçen hafta perşembe günü payas taydım balıkçı barınağındaki birikmiş kumları alıyorlar yani derinleştiriyorlar. 1 hafta çalıştı vinç ama 1 hafta boyunca kefal e doyduk hemde yüzleme ile hassas şamadıra ile iş bitti kefal de bitti malesef ortalam günda 30-40 parça 2 arkadaş ile biriliktr yarın cumartesi de denizcilere gidiceğiz sarıkulak yakalamya inşallah şans güler iyi avlar reeling

10. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    MErhaba arkadaşlar :) Adana dan Dörtyol a bir arkadaşımın yanına geleceğim balık tutmayı da düşünüyorum.

Yer önerebilecek ve tekneci bilen varmı acaba Dörtyolda ??

Ayrıca tekne kira ücretleri ortalama ne kadar o bölgede acaba?

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    balıkçı barınağının orda balık av malzemesi satan yerler var onlar yardımcı olur mustafa abi. ama bir gün önceden zor bulursun ya. bir hafta önceden aramak gerekiyor. 100-150 civarında tekne kirası günlük

12. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Teşekkür ederim bilgi için.

100-150 çok istiyorlarmış açıkcası ama tabi ne kadar süreliğine götürdüğü ve şartları önemli tabi :) birde nereye gideceğini bilen birini bulmak lazım :)

O bakımdan tanıdık balıkçı/tekneci varmı diye soruyorum.

13. mriza

mriza Mehmet Rıza ÜNAL

Merhaba,
    2 günden beri bu başlığı okuyorum. Şimdi üye oldum. Sanırım sitede çok tecrübeli balıkçılar var. 2006 yılından beri açık galiba bu başlık, ayrıca sadece bu bölgeye ait bir başlık bulabileceğimi sanmıyordum çok isabetli oldu.
    Şimdi gelelim asıl konuya. dediğim gibi 2 gündür bu başlığı okuyorum ama anlamadığım konular var. Malum ramazan geldi sıcakta pek bi aktivite gerçekleştiremiyoruz öğretmenim va yaz tatili birşeyler yapmayınca çok uzun geliyor. Sanırım balık avı sabah erken saatlerde ve akşam batarken oluyor.
    Şimdi bizim buralarda(payas, dörtyol) sabah erken vakitlerde ne avlanır? ve nasıl bir olta almak gerekir? yem olarak ne kullanılır? ve asıl soru nasıl avlanılır?(bu soru çok genel oldu galiba :) ) yani buralarda olup ta beraber avlanan arkadaşlar var mı?
    çok mu soru sordum? neyse az da olsa yardımcı olacak olan varsa çok sevinirim.

14. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Benden tavsiye bu dönemde balığa gitmeyin planınızı erteleyin biraz daha eylülün sonuna doğru gidin o zaman balığın bereketli olduğu dönem,bu zamanda giderseniz yaptığınız masrafa değmez,, Tanıdık tekneci yok bizde botla çıkıyoruz. Tekne işine gelince arkadaşınız Dörtyol Barınağının girişinde balıkçıların kahvesi var arkadaşınız 3-5 gün öncesinden buraya giderse oltaya giden teknecilerle temasa geçilirse planlama yapılabilir. Fiyatlarda Gültekin abinin dediği gibi adam başı 20-30 TL arası en fazla 4 kişi olucak şekilde değerlendirin...

Saygılarımla....

15. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Selam Mehmet Rıza bey hoş geldiniz aramıza katıldıgınız için tşk ederiz.

Daha önceden forumda yazmış olduğum balık tutma yöntemlerini aşağıya kopyaladım umarım yardımcı olmuş olurum.

Dörtyol balıkçı barınağı içinden ve dış kısmındaki kayalıklardan, zaman zaman kendi kullanmış olduğum olta ile avlanma yöntemlerimden bahsetmek istiyorum bazı arkadaşlarımıza yararlı olacağı kanısındayım
    ÇUPRA : Arkadaşlar çupra avımda genel olarak 3lü klasik olta, yani 2 adet kurşun üstü 1 adet kurşun altı olacak şekilde igneleri kullanırım. köstek uzunlugu 10-15 cm dir. ignelerin 5-6-7 numaralarını tercih ediyorum, genel olarak 35 lik misina kullanırım tercihe göre köstekleri 30 luk yapıyorum, kurşun ağırlığı barınaktaki akıntı durumuna göre 25 ile 50 gram arası değişiyor. yem olarak genelde taze karides ve taze sardalya kullanırım. Arkadaşlar bu yöntemi ayrıca MIRMIR, SARGOZ, KARAGÖZ, GÜMÜŞ, İSTAVRİT gibi balıkların avlarında da kullanmaktayım. Bu yöntemle barınagın uzun tarafının iç kısmının en sonundan sahile dogru 40 -50-60-70 metre kadar atacaksınız, kısa tarafından da yine en uc kısmından aygaz istikametine veya uzun buruna doğru 40-50-60 metre kadar atıp avlanabilirsiniz, arkadaşlar daha yakına atarsanız takımınızın kayalara takılma riski fazla olduğundan dolayı, belirttiğim mesafelere atarak takımınızın takılmasını ve kopmasını engellemiş olursunuz. Arkadaşlar bu yöntemi hem el oltası yani kasnaga sarılı veya makinalı ratlı(kamış) da kullanabilirsiniz.
    Çupra avında ayrıca 25 lik veya 30 luk misina ya 3 veya 4 numara igne baglanır ignenin yaklaşık 25 - 30 cm kadar gerisine kıstırmalı sinek kurşun takılır ve taze kabuklu karidesin kafa kısmı kopartılır , kalan kısmı kabuklu şekilde ignemize takarak barınağın dış kısmından 10 -15- 20 metre kadar kayalık kısımlara dogru atılır ve kayda değer yabani cubralar bu yöntem ile yakalanmaktadır.
    LEVREK: Arkadaşlar Dörtyol barınağımızda açıkcası ben sahte balıkla yani başka bir deyişle rapala ile at çek yöntemiyle levrek tutanı görmedim ve duymuşta değilim, kendimde defalarca denememe ragmen bende levrek tutamadım
    Sadece at çek yönteminde çapari ve silikon ile levrek tutmuşluğum vardır ve bu yöntemleri genelde dörtyol barınagında ve kıyı şeridinde özellikle derelerin, çayların denize döküldüğü yerlerde kullanıldığında verim alınacagından eminim, Çapari; arkadaşlar ön tarafında batmayı engelleyecek mantar tarzı bir top veya benzer bişe takılarak arkasına yaklaşık 35 - 40 cm aralıklarda duruma göre 3-4-5-6 adet beyaz kaz tüyü, martı tüyü vb. gibi tüyler baglı igneler şeklinde olur, yine ayni yöntemle silikon ruglolular ile uygulayabiliriz yani tüyler yerine silikon yemleri baglayarak uygulanabilir, silikon ruglolular 3 -4-5 cm beyaz ve simli olanlar tercih edilmelidir kamışımızın bu yöntemde bana göre en az 3 enfazla 3.5 metre ve atarı fazla olanlar (100-150 atarlı ) tercih edlmelidir.makinamızında kuvvetli devri yüksek olanlar tercih edilmelidir Arkadaşlar ayrıca bu yöntemlerle LÜFER ve PALAMUT da tutulmaktadır.
    Ayrıca canlı yem kullanarak levrek avıda yapılmaktadır canlı yem olarak mırmır, sülük balığı, kefal, gümüş balığı kullanarak verim aldığım olmuştur bu yöntemde 40-45-50 lilik misinalar kullanmaktayım kurşun suz bir şekilde -2-3-4 nolu levrek igneleri kullanabilirsiniz kuyruk ve kulaç kısmından veya balığa göre üst yüzgeç kısmından öldürmeden iğneye takarak , barınaktan atacaksak atabildiğimiz kadar ileri atarız(20-30-40 m) kıyıdan da genelde çay, dere gibi yerlerin denize döküldüğü yerlerden bu yöntemle yine atabildiğim kadar ileriye atıp kıyıya 1 metre kadar bir çubuk dikerek misinamızı sararız tabiki oltamız kasanaga sarılı ise, balık vurup yemi aldıgında çubugumuzuda götürecektir bu demektir balık oltamızda daha sonrası oltacı arkadaşın becerisine kalmıştır bu yöntemimizi tabiki makinalı ratlı(kamışlı)olta ile de kullanılabilinir.
    Arkadaşlar barınakta ayrıca 25 lik veya 30 luk misina ya 2 veya 3 numara igne baglanır ignenin yaklaşık 25 - 30 cm kadar gerisine kıstırmalı sinek kurşun takılır veya bu kurşunu takmaya bilirsinizde yaprak sardalya veya sardalyayı büyüklügüne göre tüm veya iğnenin büyüklügüne göre 2-3 parca keserek iğneye takılır ve 10-15-20 metre mesafeye atılır ve beklenir akşam hava kararmaya yakın, geceleyin ve sabaha karşı bu yöntemle güzel levrek alınır ayrıca bu yöntemle sardalya yerine canlı TEKE (erkek karides) te temin ederseniz dahada güzel levrekler avlayacağınıza eminim, Bu yöntemi dörtyol barınagında Kazım dayı var barınakta yatıp kalkar Cin Kazım yaşlı kurt genelde çok trofe levrekleri bu yöntemle aldıgını biliyorum 9 kiloluk levrek tuttugunuda duydum.
    Kazım dayının avlarından az bucuk Şahit olduğum bir avını anlatayım bu şubat ayında izinde iken sabah 07.00 sıralarında barınaga balık avına gitim uzun buruna dogru ilerlerken karşımdan Meşhur Kazım dayı geliyor omuzunda herzamnki gibi kepçesi var, selamlaştık yeğen geç kaldın ava dedi daha erken gelmem gerektiğini ima etti, bende yarın erken geliriz dayı dedim ve hayırdır Kazım dayı bugün kepçe ağır basıyo diyince durdu, yavv arkadaş bekle bekle bişe çıkmadı tam gitmeye yakın yemin yanından bi levrek geçti abowwwwww 3-4 kilo civarı var ben hiç kıbırdamadım dondum kaldım ve 1 metre kadar sonra şöyle bir durdu ve geri dönüm yeme doğru baktı tabi ben içimden hadi hadi gel al şunu derken, nazlana nazlana gelip yemi kapıverdi biraz kapıştık sonra kıyıya yanaştırıp kepçemle alıp misafir ettim diyerek tebessüm etti ve sana rastgelsin yeğen diyerek oradan ayrıldı,
    LÜFER : Lüfer avcılıgını arkadaşlar ALBA nın 2 - 3 - 4 numaralı kaşıklarıyla, agırlıkları 20 ile 35 gram arası degişiyor at çek yöntemiyle barınagın uzun kısmından yapabilirsiniz ben bu belirtmiş oldugum kaşıklarla güzel lüferler aldım aynı zamanda ceylan palamutuda avlanmaktadır.Sahte balıklar (rapala) ile at çek yöntemiyle avlanabilirsiniz
    Ayrıca lüfer 20 -35 gram gezer kurşunlu, 5-10 cm uzunluğunda 35-40 lık çelik halatlı köstek ve 1 -2 numara uzun saplı igne ile bağlı şekilde, büyüklüğüne göre 5 cm kadar tüm sardalya , parça sardalya, kayış balığı veya cupra filato veya süpye -kalamar takarak bu şekildede barınagın uzun ve kısa burunun uç kısımlarından iç havuz veya dışa dogru 40-50-60-70 metre civarı atarak avlanabilirsiniz.
    Arkadaşlar yukarda belirtmiş olduğum bu yöntemler genel olarak denenmiş ve uygulanmıştır ve karşılığında verim alınan yöntemlerdir.Birçogumuzun bu yöntemleri bildiğine eminim, ancak aramıza yeni katılıp kendini bu sevdaya yeni kaptıran arkadaşlara umarım bir nebzede yardımcı olacagına inanıyorum Kalın sağlıcakla.
    Manisa'dan selamlar Saygılar...

16. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    selam arkadaşlar 20 gün sonra tam 20 gün izinde Dörtyoldayım yukarda belirtmiş olduğum tüm yöntemler tarafımdan gece gündüz kullanılacaktır. doyasıya bir izin geçirmeyi çok istiyorum, bu işe gönül vermiş arkadaşlardan da tanışmak isterim. Saygılar...

17. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Selam Gültekin kardeş geçen sefer izinde tanışmak kısmet olmadı, inşalla bu sefer tanışma fırsatı bulur beraberce avlanırız.Saygılar..

18. mriza

mriza Mehmet Rıza ÜNAL

çok teşekkür ederim. verdiğin bilgiler için. peki dediğin oltaları hazır satan bir yer var mı? birde rapala dediğin şey şu plastik balıklar değil mi? onlarla av verimli oluyor mu?

19. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mahmut abi nerelerdesin sen , özlettin kendini dörtyoldaki maceralarını sabırsızlıkla bekliyorum abi, kısır bir zamanda gidiyon umarım hayal ettiğin avları gerçekleştirirsin Bu dönemde mutlaka öğmeyiş teknelerin önünden akşamları Levrek için denemelerde bulun demedi deme,,,,

Saygılarımla...

20. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aramıza hoşgeldiniz,

Siz daha çok yenisin balık konusunda sanırım,forumda paylaşılan çok yararlı bilgiler mevcut bunları incelerseniz yararınıza olacak.. Tekrar görüşmek ümidiyle,,,

Saygılarımla..