Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

  1. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    aklıma gelmişken güvenlikle ilgili bir uyarı da yapayım. dün fırtına ve yağmurda at çek yaparken sağ elimde uyuşmalar hissettim. önce pek aldırış etmedim. uyuşma şiddetlenip bileğime kadar etki etmeye başlayınca bir ara elime doğru baktım. parmaklarım kamışın mantar bölümünden karbondan yapılma gövde kısmına her yaklaştığında bir kaç noktadan elime doğru kıvılcımlar atlama yapıyor, hatta çatır çatır ses çıkarıyordu. sonra kamışın bir tarafına mikroskobik yazılarla yazılmış olan yıldırım riski ve yüksek gerilim hatları ile ilgili uyarı aklıma geldi. ben de karbon kamışı arabaya koyup fiber olan bir kamışla devam ettim. bir kaç yıl önce, balık avlarken oltasına yıldırım düşüp ölen bir adamı duymuştum, güvenliği elden bırakmamak lazım.

    [​IMG]
     
  2. alişan

    alişan Alişan

    Mesajlar:
    615
    Şehir:
    İskenderun
    En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Dostlarım;
    Uzunca bir süredir bizim foruma bakmıyordum. Yani genele bakıyordum Türkiye çapında. çünkü bizim forumdakilerin yarısı dörtyol dışında yani gurbette. Ah ulan deniz bi elime geçse, dörtyol bi elime geçse diyen gurbetçiler... e gültekin ise işi gücü var fırsat buldukça balığa gide fakat yağmurlu havada buz gibi zannetmiyorum hasta olmaya çalışsın.
    Bense gurbette değilim çok şükür, fakat adanadayım. o da bir gurbet çeyrek gurbet sayılıyor. denize "1 saatten uzak" kişileriz. ben mesela tuttuğum balıkları, ortalama iki haftada bir barınağa gelebilerek aldım.
    O antalyadaki çanakkaledeki adanadaki izmirdeki ustalar, hergün balığa giden adamlar.
    mesela bizden mahmut bey kardeşim, zannetmiyorum gurbette olmasa, günde ortalama yarım kilo balığı var.
    hele ölü ama taze karides ve sardalya ile barınaktan garanti balık alabilen ve bunu nasıl yapabildiğini gerçekten merak ettiğim yakup ? ben de kaç sefer sardalya karidesle barınaktan olta salladım. fakat, ne vuruş aldım ne bişe... zaten yem attığım anda biri düşüyor. hiç böyle oltayı çekip de yemli geldiğine şahit olmadım. belki de şeker tuz kombinasyonu karideste hayatîdir. bilemiyorum.
    nasipli adamlar bunlar vesselam. işte gültekin. hisleriyle alır. şansıyla alır. yeni oltasıyla alır. eski oltasıyla alır. yeni owner iğnesiyle alır, kayaların arasından alır, alır. çupra katili !

    Hepimiz bir yana, ama şu yeni tanıdığım tomas biraderi tek geçtim.

    ==-Balık tutamama raporumdur==-
    Bu hafta sonu memlekete gittim. meteoroloji kesin yağmur diyodu. önümüzdeki beş gün hem de. tüm yurt gıp gri idi. umutsuzca uyudum cuma gecesi. sanki sabah yağmur yağmayıp güneş açıp da ben levreğe mi gidebilecektim barınağa? uyudum. Cumartesi olmuş.
    Bi uyandım. saat yedi gibi. o da ne ? güneş hüzmeleri görüyorum. hayret ettim. "böyle giderse balığa çıkabileceğim diye düşündüm. hemen ardından hadddilenn dedim güldüm. bulut çoktu. aradan geliyodu ışık. güya ilk fırsatta rapala max-rap imi indirecektim suya, power line 0,30 ve ucuna 0,35 lik xtreme florokarbon misinalı ucunda kırmızı kafalı max-rap ımı... öğlen oldu, hadee saat iki oldu hala güneş. tamam dedim, kimse beni tutamaz. ben balaa gidiyorum.
    Hayret. Balık tutarken baktım, (yani tutamazken, gerçi olta atan elli kişi de tutamadı ayrı) deniz 3-5, barınak içi 2-4 ama rüzgarlı, su bulanık... takip eden balıklar görünmeyecek, ayağının dibine kadar sokulmazsa tabi. (normalde saat 7 buçuktan sonra barınak içinde sabah, 20 metre uzaktaki levroları bile görürsün kıyıdan, (güneş varsa ve dış deniz de 2-4 olursa yani. çünkü dış deniz 2-4 olursa, barınak 1-2 olur. dış deniz 3-5 olursa, barınak 2-4 olur. dış deniz 5-7 olursa, barınak içi 2,5 - 4,5 olur.)

    TOMAS'ın raporunu görünce dövündüm. kafayı yedim diyebilirim. gerçekten dövündüm yani.
    yani ben 3-5 lik havada barınak içinden ümidi kesmişken
    benim rapala yı 5-7 lik denizde kıyıdan atçek yapmadığıma üzüldüm.

    TOMAS birader!
    bu avı saat kaçta yaptınız ? ona göre ben de bir fırsatını bulup deniz 9-8 bile olsa gidecem.
    Sahtenin levreğe iş yaptığını bu kıyılarda ben de görmedim emin. (Ben de dörtyol damadıyım. aslına bakarsan pek bi farkı da yok :) Buralarda hadi, "silikonla aldım" diyen çok. ucunda ağır bir şamandıra, arkasında beyaz simli küçük üç silikon, üçlü balık sürüsü gibi geliyo. onla levrek tutan çok kişi var.
    Ama sahteyle tutan bizim buralarda ilk defa Bilge ustada görüyorum. (Ha bir de, emekli Metin abi var, 15 liraya dörtyoldan aldığı sahte ile 2,2 kg lık çatalkuyruk (çıplak) tutmuş bir ay önce. yer şey, deliçayın döküldüğü boğaz denize. mahmut bey demiş sahteyi deliçay boğazında taktırırsın, kesinlikle doğru. ama o taktırmamış. nasıl bir sahte bilemiyorum. sorarım.

    Helal olsun diyorum. Bilge, tuttuğun balıkları, administratorumuz yakup'un bilgisi dahilinde genel foruma da atarak yüzakımız olur musun ? (sen bilirsin tabi)
    2- balıklar havyarlı mıydı. çünkü havyarlı balığı eve getirirsem tüm canlılara aşırı merhametli bizim içişleri bakanından dayak yeme riskim var da. cevabı özelden yazsan da olur. :)
    3-benimki okuma alumina 2.10. bu kamış beni çarpar mı yıldırımda? Allah hepimizi muhafaza eylesin, bir balık içün ölmeye değmez de o yüzden diyom.

    Yav yakup! taze karides ve sardalya ile şansını deneyip de havasını alanın haddi hesabı yok bu barınakta. (ben de bunlardan biriyim.) gültekin de alıyor. hadi o boru kurduyla da aldığı oluyor. ama sen ne tür iğneye ne tür karidesi sardalyayı nasıl takıyorsun da nereye sallıyorsun oltayı da, arka fonda aygaz manzaralı yirmi otuz balıklık sergiler açıyorsun da poz veriyorsun. Bunları şubatta etraflıca öğretirsin bize kısmet olursa. mahmut beyden de aksiyon öğrencez. sanırım bilge beyden de
    bu işin ustalığını öğrenecez.
    Emin maddi durumun iyiyse daiwa saltiga minnow da al. absürt sarı renk de olur. ben bi tane kaptırdım barınağa, kurban bayramında. büyük bir kiloluk turnayı alan yem bir daiwa saltiga minnow idi. absürt sarı idi. modeli forumda var, unuttum.
     
  3. umutemin

    umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

    Mesajlar:
    286
    Şehir:
    Ayvalık
    Bu konuyu ilkkez görüyorum biraz şaşırdım ne yalan söyliyeyim baya da tırstım dikkat etmek lazım ...
    Bu arada avlarınız çok güzel biz denizden uzak olduğumuz için burada anlattığınız avlarınızı okumakla yetiniyoruz çok da güzel oluyor av raporlarını okumak :)
     
  4. umutemin

    umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

    Mesajlar:
    286
    Şehir:
    Ayvalık
    Alişan abi deneyeceğiz bakalım bize alabilcekmiyiz levroları baracüdaları merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum yanlız şu benim misinalar iyiden iyiye düşündürüyor beni :D Dörtyolda ip misina satılıyormu? Alişan abi bana tavsiye ettiğin sahteyi dörtyolda bulabilirmiyim?
     
  5. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    arkadaşlar öncelikle ben deniz avını kısa bir süre yapıp 1997-98 yıllarından bu yana ara vermiştim ve ilk defa geçen mayısta tekrar başladım. o aralarda hep alabalık, turna peşinde koştum, ta ki alabalık bölgelerimiz terör bakımından tehlikeli hale gelene kadar. şu an ustamın yanında ders alma durumundayım, herhalde çıraklıktan kalfalığa geçebildim, ama gerçekten avda biraz kısmetli bir adamım. çünkü yemleri hazırlamak bana aittir, yani hepimiz aynı yemi kullanırız. hatta bazan yanımdakilere kendi takımlarımı verir, oltalarına yemi bile ben takarım, ama ne hikmetse balıklar beni seviyor herhalde. her ne kadar pek çok avdan boş dönsek de, geçen mayıstan bu yana tuzlanmış, kabuklu, bütün veya yarım karidesle, kurşunsuz veya çok hafif kurşunla ağırlıkları 400 gr. - 1,2 kg arası çipuralar aldım. bir kaç tane 400 - 500 gr.lık çipurayı da sardalya ile aldım. genelde çipuraya kurşunsuz attığımdan çoğunu kıyıya 8 -10 m mesafeden aldım. 1,2 kg çipurayı yine dalgalı bir havada kıyıdan 7-8 m. açıkta üstelik derinliği 60-70 cm olan bir yerden aldım, hatta bilenlere nokta tayini söyleyeyim, is - demir sitesi içindeki tatlı suyun denize döküldüğü yerden 25- 30 m soldan yakaladım. yine sitenin kumsalında dalgaların insanı yutacak kadar yüksek olduğu bir günde bu sefer kurşunlu oltayla ve sardalya ile 500 gr.lık ısparozlar aldık. büyük bir balığı da uzun bir mücadele sonunda kaçırmıştım. hatta aynı gün site içindeki kumsala yakın bir göl vardı, şimdi kuruttular. iki ay kadar önceydi sanırım, kurutulmadan hemen önceydi, o göle de iş olsun diye sardalya ile olta attım, 2 kg'lık sekizbıyık yakaladım :)

    iğne markası olarak owner dışında iğne kullanmamaya çalışırım. çipura, sargoz, mırmır vb. balıklarda çeşitli modelleri denedimse de vazgeçilmez modelim aşağıdaki iğnelerin 1- 6 numaraları arasıdır.

    http://www.avmarketi.com/asp/product/1825/50173-OWNER-IGNE

    dünkü avlanma süremize gelince; sabah 10-10 : 30 civarı başlayıp yaklaşık 2 saat av yapıp öğlen avı bıraktık, çünkü alttan dalga, üstten yağmur nedeniyle kuru yerimiz kalmamıştı ve tir tir titriyorduk. levrek için sahte konusunda tavsiyem su bulanıksa genelde açık renklileri tercih edin. ben genelde yanımdaki farklı sahtelerin hepsine şans tanırım. sonra o gün hangisinde takip ya da saldırı olmuşsa onda devam ederim. ( hareket olmazsa da arkama baka baka geri dönerim :) ) ayrıca bacanağım - ustam, işi inada bindirip, 60 tl verip aldığı gümüş rengi daiwa saltiga minnow'u atmakta ısrar edip benim kendisine verdiğim 7 tl'lik açık renkli sahteleri kullanmadığı için hiç balık alamadı. yani önemli olan o gün deneye deneye hangi tür sahtelerin iş yaptığını tesbit edebilmek.

    yıldırım riskine gelince, elindeki kamışta uyarı yoksa bir şey olmaz herhalde, ama gene de dikkatli olmak lazım.

    tuttuğumuz balıklardan birini ben aldım, onda da havyar çıkmadı, ama eve geldiğimizde hala canlı olduklarından ev ahalisi biraz acıdı. diğer balıklardan da haberim yok.

    dalga iyidir, dalgalı havayı değerlendirin derim. lüfer, çatalkuyruk gibi avcı balıklar liman içlerine sokulur, kıyıda deniz tabanı oynayınca kum yengeci, midye vb. su canlıları da açığa çıkar. bu da levrek, çipura, mırmır gibi balıklar için fırsattır. siz de bu fırsatı lehinize çevirmeye çalışın.
    hepinize iyi şanslar
     
  6. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    kardeşim misinan ASSO double srenght olursa 0,22 - 0,26 aralığındakileri korkmadan kullanabilirsin, ben de ip misina var kullanmıyorum, çok dolaşıyor. asso'nun 0,28 den incesini bulamadığımdan şu an onu kullanıyorum. alabalık avında ASSO magic red misinanın 0,20 si ile iğne bağladım. düğümü sıkmak için owner kurt iğnesini karga burnuyla tutup misinayı da bezle tutarak çekiyordum ki, iğne kırıldı. dün de sahtenin iğnesi balığın ağzında kırıldı, asso kırılmadı.
     
  7. umutemin

    umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

    Mesajlar:
    286
    Şehir:
    Ayvalık
    Bilge abi tekrar internetten alışveriş yapmak istemiyorum dörtyolda bulabilirmiyim bu marka misinayı?
     
  8. metallurgist

    metallurgist Gültekin Güler

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.108
    Şehir:
    İskenderun
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    şu yıldırım olayına gelince arkadaşlar bu olayı daha önceden mutlaka dile getirmiş olmalıyım. direkt bahsetmesemde "yıldırımın sesini dudyunca direk oltaları topladım malum elimizde paratoner tutuyoruz" şeklinde cümleler kurmuşumdur. malum sesi yıldırım çaktıktan 10 sn sonra duysanız dahi yıldırım size çok yakındır demektir.

    Fabrikada yıldırımlarla ilgili tebliğ her yıl yanyınlanır bizde. orda tüyleriniz vede saçlarınız diken diken oluyorsa yıldırım çarpma ihtimali yüksek diye. burdan hareketle bilge kardeşimizede sözüm allah seni sevdiklerine bağışlamış diyorum başkada birşey demiyorum. yıldırım çarpmalarına karşı en güvenli yerin arabaların içi olduğunuda yeri gelmişken belirteyim.
    1-yıldırım arabanın üstüne düşsede size birşey olmuyor ama arabdan inerken şok geçirme ihtimalinden bahsediyor. kanıtı ise osmaniyede köye giden bir arkadaşın arabasına yıldırım düştü sadece cam çatladı.
    2- Ortamdaki en yüksek nesne olmaktan kaçının nasıl olacaksa :)
    3- üzerinizde iletken hiçbirşey olmaması gerekiyormuş. oda imkansız hadi saati bozuk parayı attık fermuar vede düğmeleri ne yapacağız.
    4- herkesin güvenli sandığı kovuk gibi yerlerin güvenli olmadığı.

    netice olarak yıldırım sesi duymaya başlayınca hadi arabaların içine.

    allah hepimizi korusun
     
  9. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    osmaniye'de var ama en incesi 0,28, seçenek az. dörtyol'da varmı bilmem, iskenderun'da kesin vardır. bunlar 100 ve 200 m'lik makaralar halinde. 200 m'lik makaranın fiyatı 15 TL civarı. ama çeşidi çok, en güzel modeli double strenght ( üstünde zincire bağlı turna balığı resmi var ) bir de ultra

    0,28'in üzerinde çeker değeri olarak 11,5 kg yazıyor. yazdığının yarısını çekse bana yeter.
     
  10. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tedbirimizi elimizden geldiğince aldıktan sonra gerisini Allah'a bırakmaktan başka çare yok.
     
  11. toros_80

    toros_80 ibrahim

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    osmaniye
    slm arkadaşlar ben sitede yeniyim
     
  12. ceranımoo_ist

    ceranımoo_ist Yakup BULUT

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    522
    Şehir:
    hatay/dörtyol
    Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....

    Alişan abi, doğru zamanda doğru yerde olmak lazım bu işte barınağın içinde de güzel balıklar alındığını biliyorum ama ben burada avlanmaktan pek hoşlanmıyorum her nedense barınağın uç kısmında avlanmayı seviyorum burası aslında çok rüzgar alıyor ve dalgalı olduğu zaman ıslandığıım da çok oldu (burda sürekli avlandığım bir yer var atış yaptığım yer kayalık kırma taşlık yani kum değil) çupra mırmır gargur, sargoz , karagöz aldığım çok oldu bazen bir iki saat hiç bir şey almadığım olur balığın toplanmasını beklerim ilk vuruşlarda tasmalama yapmam yemi yediririm genellikle, takımda fazla ayrıntı yok 25 yada 35 grm kurşun kullanırım iğnem Arjantin kısa pala çapraz bronz iğnedir (marka mustad) , iğne numaraları 3-6 arası kullanırım genellikle kullanılan yeme gelince karideş çok çabut dağılan bir yem bende bol kalın tuzla karidesin suyunu çekene kadar güneş altında bekletirim takriben 3-4 saat kadar sardalyeye gelince en tazesi makbuldür (bu ara yemleri kendi elimle seçerim)
    Benim akraba balıkçı var korelinin yanında orda sardalyeleri temizlerim yada evde kafasını içini iki bıçak darbesiyle keserim yaprak kesilecek şekilde temizlenen balıkların artığını avlancağım bölgeyede atarım sonra balıkları bir beze sarar muhafaza ederim sardalyeyi yaprak keserim sonra enlemesine çaprak barikatçıların kestiği gibi keserim yeme dikiş atarım iğnenin ucunu yeme gizlerim…
    Şubatta senle bir gece avı yaparız sabaha kadar ama sabah karşıda at çek yaparız olurmu… Ben genellikle böyle avlanırım barınaktan
     
  13. alişan

    alişan Alişan

    Mesajlar:
    615
    Şehir:
    İskenderun
    En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    olur kardeş. telefon ettiğinde müsait değildim. sonra döndüğümde sen meşguldün. sonra sen aradığında ben tekrar müsait değildim. et cetera.
    tabi ki olur inşallah şubat diyosun ok. tomasın balıklarını görünce bence şubatı iple çekiyorsundur.

    bilge ye asıl soracağım şeyi soramamışım. özelden de olabilir, avlandığı nokta neresi. belki de saçma bir sorudur, çünkü balık geziyor olabilir. arıycan nasibini. tamam bu soruyu geçiyorum
    2-kaç metre ileri attın. yani 7-8 metre geriden attın fakat, yani sıfır rakımdan ileri kaç metre atıyordun mesela aydınlatırsan müteşekkir olurum. 10-10.30 da balık oluyormuş demeki ki balığa gidilebiliyormuş. bu olay
     
  14. salihzade_61

    salihzade_61 Yılmaz

    Mesajlar:
    206
    Şehir:
    Trabzon
    Bilge Kağan hoş gelmişsin boş gelmemişsin, güzel balıklar sergileyip yine iştahımızı açtın, tebrikler. Bu günde aynı yere gitsen bence balık alırdın çünkü bügünde deniz dalgalı ve köpüklüydü. Bugün boş günümdü, avlak araştırmak için arsuz tarafına doğru kıyı boyunca gezdim, aklımda harmadar olduğunu söyleyeyim, isos otel civarlarında aklıma yatan yerler oldu, dönerkende iskelelerden birinde at çek yaptım bir saat kadar, birşey gelmedi. Orada beni gören iki arkadaşta durdu ve at çek için geldiler yarım saat falan beraber avlandık sonrasında ben döndüm...
     
  15. salihzade_61

    salihzade_61 Yılmaz

    Mesajlar:
    206
    Şehir:
    Trabzon
    Evet ortak o gün muhteşemdi, yanımızda makinemiz olsaydı mutlaka birşeyler çekerdik, zaten sen arenadan çekildiğin için sadece böyle videolardan idare edersin artık:)
     
  16. salihzade_61

    salihzade_61 Yılmaz

    Mesajlar:
    206
    Şehir:
    Trabzon
    Selam hoşgeldiniz...
     
  17. ceranımoo_ist

    ceranımoo_ist Yakup BULUT

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    522
    Şehir:
    hatay/dörtyol
    Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Sayfamıza hoş geldiniz paylaşımlarınızla keyif katarsınız umarım..
     
  18. UZM-36

    UZM-36 Mahmut Ç.

    Mesajlar:
    477
    Şehir:
    Tunceli- HATAY,Dörtyol
    Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Slm Alişan bey ve arkadaşlar;
    Alişan bey valla ne desem bilemiyorum, öyle sürekleyici romanlar olur ya, aynen o şekil içinizi yazıya dökmüşsünüz ve okurken insanın zevk almaması imkansız sanırım, burada aslında balık konusu ön plana çıksada ki! keza zaten amatör balıkçılık formu, bu vesile ile de arkadaşlık ve dostlukların bu platformda zamanla daha öne geçeceğini balık avlama hususunun ise bu arkadaşlık ve dostluklara vesile olacağını canı gönülden düşünmekteyim. yani balık bahane dostluk ve arkadaşlıklar şahane olacak :))
    Gelelim Bilge Kağan kardeşimize, formumuza gerçek ten ayrı bir tat kattı diyelim, Alişan bey zaten bu konuya değinmiş, yani dörtyolumuzda silikonla, tüylü çapariyle ve yemli olarak, levro ları tutanları çok duyduk ve bizzat kendimde tutmuşumdur, ancak Dörtyolumuzda sahte rapalarla ilk kez levro tuttanı duydum bu da Bilge Kağan kardeşimiz ve yakın arkadaşları veya akrabaları diyelim, bu nedenle Bilge Kagan Kardeşimizi Alişan bey arkadaşımızın dediği gibi bende sahteyle levro avlama konusunda kendi platformumuzda tek geçiyorum kendisini tekrardan tebrik ediyorum.Çünkü bizlere hiç şahit olmadığım ve bu rapora kadar hiç duymadığım, dörtyolumuzda sahte ile levroda tutulabiliniyormuş dercesine güzel bir raporu bize sunmuş olması biz gurbette olup 17 gün sonra gibi bir zaman içinde dörtyolumuza izine gelecek olmamızdaki heyecanı kat kat arttırmış durumda, kısacası adranelin tavan yaptı diyebilirim:) nasıl yapmasın be arkadaşlar bir taraftan kofana raporları, bir taraftan levro raporları, anlayacağınız hasret olduğumuz hayel ettiğimiz raporlar geliyor, keza bunun yanında okuma alümuna kamışlarımız, okuma ot-40 makinamız. max rap, river 98ler sirtike prolar gibi çeşit çeşit sahtelerin performanslarınıda kendi becerilerimizle birlikte bize neler verebileceği nerdeyse hergün hayellerimizi süslemektedir,benim gibi Yakubun, Mehmet Eminin de adraneli hat safhada patlayacak bomba gibiler, hele Yakup elinin şişini indirmezse kan giren olacak anlayacanız arkadaşlar gurbetliğin bu durumuda var bizleri raporlarınızdan mahrum etmezseniz seviniriz,Alişan Bey, valla benimde açıkcası sahte kullanma konusunda pek fazla becerim olduğunu söyleyemem, ancak tüylü çapari, silikon, kaşık ve yemli avlarda becerimiz var sahte konusunda da anlayacan kendi çapımızda bişeler yapmaya çalışacaz wtd deyi aksiyonları sizlerden ve bilen arkadaşlardan uygulamalı ögrenme fırsatımız olur inşalla, umarım sanal ortamdaki arkadaşlıklarımızın gerçek hayatımızda da devam etmesini, izinlere geldiğimizde kendi çapımızda da olsa dostluk ve arkadaşlıkların pekişmesi adına toplanma ve küçük çaptada olsa organizasyon yapma fırsatı nasip olması dileklerimle.Esen kalın.
    SAYGILARIMLA...
     
  19. UZM-36

    UZM-36 Mahmut Ç.

    Mesajlar:
    477
    Şehir:
    Tunceli- HATAY,Dörtyol
    Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    İbrahim bey, forumdaki sayfamıza hoşgeldiniz,güzel paylaşımlar dilerim.
     
  20. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    öncelikle ibrahim bey aramıza hoş geldiniz.

    sonra gelelim diğer mevzulara:

    öncelikle balıkları dörtyolun osmaniye tarafında sahilde yazlık siteler var ( bu bölgenin yabancısı olduğumdan sitelerin ismini bilmiyorum ), onların önlerinden aldık. ancak balıktaki verimin asıl nedeni deniz durumunun müsait olmasıydı, çünkü aynı yerlerde daha önceleri çapariyle istavrit dışında balık alamamıştık, bu nedenledir ki bacanağım 2. balık tutulana kadar eli cebinde geziyor, olta bile atmıyordu. kıcacası doğru zamanda doğru yere denk geldik, kısa zamanda denediğimiz yaklaşık 10-12 sahte içerisinden iş yapanları seçtik.

    aynı yere tekrar gitme olayını ben de düşündüm ama işlerim vardı fırsat bulamadım, yoksa bu sefer tam techizatla gidip daha güzel bir av yapmak için benim de canım gitti. bir daha da öyle denk getirirmiyiz bilemiyorum, hani derler ya '' yiğit bin yaşar, fırsat bir düşer ''