teşekkür ederim Gültekin bey,resimleri inşallah koyacağım.yem olarak sardalya ve sübye kullandık.tekne yaptıracağımız yer CE belgesi veremiyor bu konuda ne yapmak lazım.Yaptırmaktan bu nedenle vazgeçtik.Bu nedenle kafam bozuk. Hoşçakalın
C:\Documents and Settings\bahar\Desktop\çipura lagos mırmır naylon vs..JPG bu linkte resim var payas atakaşın iskenderun tarafı halı sahanın altı.çupranın yarısı yok kofana aldı çekerken.
mrhb, Mehmet bey, hoş geldiniz sayfamıza bu linkten kolayca resim ekleyebilirsiniz... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21478 paylaşımlarınızın devamını dilerim.. Saygılar..
Sürdürülebilir amatör balıkçılık için kıyıdan avlanan arkadaşlarımızıda düşünerekten, Mehmet Bey, siz bu işi ticarete dönüştürmüşsünüz, amatör balıkçılığın ruhuna aykırı bir durum aşağıdaki tebliğ açık ve net bi şeklide anlatmış, ayrıca botla barikat sermek yasaktır, gerekli izinleri aldıktan sonra ahşap bir tekneyle adınıza ruhsat almanız ve gerekli plakayı aldıktan , Tarım ve Köy işleri İl Müdürlüğünden avlanma belgesi aldıktan sonra bu avları geçekleştirebiirsiniz.. Parakete ile avcılığa ilişkin yasaklar MADDE 15 – (1) Denize bırakılan paraketelerin gündüz flâma (şamandıra), gece ise ışıklı şamandıra ile işaretlendirilmesi zorunludur. (2) Parakete ile yapılan su ürünleri avcılığında, 14 numaradan küçük (ebat olarak) iğnelerin kullanılması yasaktır "Amatör Balıkçılık" sınırları dahilinde kalmak şartı ile Türk vatandaşlarının Türk karasularında ve içsularda balıkçılık faaliyetleri için her hangi bir izin yada belge almasına gerek yoktur. Amatör Balıkçılar ağ atamaz, parakete ile avcılık yapamaz, tuttuğu balığı satamaz, kişi başına 5 kilogramdan daha fazla balık avlayamaz, vb... (Amatör Balıkçılık'la ilgili sınırlamalar Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nca çıkartılmış 2/2 nolu tebliğde yer almaktadır) Bu durumu anlayışla karşılamanız temenisiyle,,
Merhaba Yakup Bey, Gaziantepten kalkıp geleceksin Dörtyoldaki arkadaşların işi yoksa ve tabi hanımdan izin alabilirsen,yani ayda taş çatlasın iki kere ve havada iyi olacak.Mazotun şu bu 200 tl harcayacaksın.Tuttuğun 3 kilo balık.Ben bu işin ticaretini yapıyor olabilir miyim sizce? Botla barikat atmak yasak evet ama bottakiler için mi yasak balıklar için mi yasak.Tekneye serbest olduğuna göre bottakilerin can güvenliği için yasak.Zaten forumdada yazdım tekne yaptıracağız inşallah ama CE belgesi veremiyor yapan,sadece fatura verebiliyor.Bu yüzden araştırıyoruz.CE belgesi olmayan tekneye ruhsat alamıyormuşsunuz.Bu durumda CE belgeli tekne alacağız.Tabi alıpta balık ticareti yapmayacağız.Doğum yerim mersin,gençliğim Antalyada geçti.Denizi çok seviyorum.En büyük özlemim deniz.Balık işin bahanesi.Ailelerimizi de işin içine sokacağız.Arkadaşlarımızı da.Kamaralı şöyle rahat rahat gezebileceğimiz bir tekne,ağırlıklı gezi amaçlı.Okuyorum forumları bakıyorum kıyıdan bizden çok balık tutanlar var.5 kilo balığı ben hayatımda tutmadım.Barikat atmamayada tövbe ettim zaten.Neden mi motorun pervanesine dolandı.Kolumu suya soktum kolum ıslandı.Montu çıkarttım tişaörtlr kaldım,dondum dondum.Bir de akü bitti,motor elektrikli bizim.Asıl küreğe.canımız çıktı.Bu CE konusunda verebileceğin link var mı varsa siz onu yazın bana.Kaçak balık Tüccarı yapmışınız bizi bari yol gösterde gönlümüz al. İyi Günler
Konuya açıklık getirelim isterseniz, normalda parekete yasak değil,ancak bu iş şişme bir botla yapmanız öncelikle sizin can güvenliğinizle alakalı bir durum daha sonra bu iş yönetmelik boyutuna dökülüyor, bu bir, İkinci husus parekete (barikat) ticari balıkçılık için kulanılan bir avlanma yöntemi olduğu için biz amatör balıkçılık ruhuna aykırı, siz de benim gibi denizi çok seviyorsunuz madem, oltaya vuran balığın hisettirdiği heycan duygusu, ve balığı yakaladığınızda balığın insanla olan mücadelesinde bu mücadeleyi siz kazandığınızda yaşadığınız mutluluğun tarifi olmuyor kanımca ama barikatta ise yemle 3 -5 arasında topla tekrar yemle tekrar ser, ölü balıklları çek heycan bu mu Allah'tan tövbe ettiniz bir daha yapmam diye sevindirici gelişme Üçüncü husus ''kaçak balık tücarı'' demedim o şekilde anladnız sanırım , avlandığınız yöntemden dolayı işi ticarete döktünüz dedimm her neyse,, Tekne konusunda ikinci el düşünmüyomusunuz çok güzel uygun fiyata tekneler var ben sizin yerinizde olsaydım hiç uğraşmazdım CE belgesiyle, bu belgeyi veren kurumlar az . Bu konuda yetkili kurum Deniz Müsteşarlığı . Bu linklere bakın tercihiniz fiber olsun bence taşıma ve bakım kolaylığı, artı liman yer parası vs. uğraşmayın.. http://www.sahibinden.com/search.php?b[search]=balikci_tekneleri&c=5053 http://www.tekne-borsasi.com/ Aklınıza takılan ne olursa bizimle paylaşırsanız sevinirim.. Tekrar görüşmek ümidiyle Saygılar..
Merhaba Mehmet Bey. Pazar sabahı barınakta 27 plakalı bir renault ile peugeot araç geldi acaba sizlermisiniz diye merak ettim?
bu pazar gelmedim Merhaba Gültekin bey, Peugeot partner tepe aracım.mesajı yazdığınız tarihe baktım.Muhtemelen benimdir.Sizde görmüşsünüzdür belki beni..Botun üstünde bir oraya bir buraya avarel gibi dolanan bizlerdik Hatta kıyıdan birileriylede sohbet ettik.
Yakup bey Fiber korkutuyor bizleri.Fiberle boğulan çok olmuş.Arkadaşlarım fibere yanaşmıyor fazla.Öbür konulara gelince latife yaptım biraz.Gülerek yadım ben onları.Ama işte düz yazıda mimikler ses tonu olmadığından sert algılanıyor.Klaın sağlıcakla
ben 20 seneye yakın dörtyolda oturuyorum, balıkçı barınağı yapıldıktan tekne sayısında gözle görülür bir artış oldu,bununla birlikte tekne hırsızlığı gündeme geldi Dörtyol balıkçı barınağında geceleri bir bekçi duruyor ne kadar güvenli sizce, ayrıca aldığınız tekneyi balıkçı barınağına bağladınız mart ayı özlikle fırtınalı geçer ben çokk gördüm arkadaşlarımızın tekneleri hep battı, teknenizi istediğiniz yere bağlatamazsınız çünkü yerel balıkçılarla aranızda sıkıntı yaşanabilir, ben bunun için size fibertekne tercihinde bulunmanızı tavsiye ettim. fiberlerinde motorboat olanları var kamaralı modelleri, bizim oaralarda eylül-ekim-kasım-aralık aylarında deniz yoğurt gibidir, en güzel balığı buzman alırsınız, deniz patladığında fiberle limana daha hızlı ulaşırsın, 27 kulaca 1,5-2 saatte giderken fiberle en az 20 beygirlik motorla 30-45 dk ordasınız .. kanımca diğer tekneler çok zahmeti bakım gerektiriyo...
neyse başka pazar kısmet olursa tanışırız bu gördüklerim tekne kiralamışlardı herhalde. ben hemen tekne indirmek için kullanılan rampa yakınlarında avlanırımda o yüzden sordum
Selamlar arkadaşlar abilerim kardeşlerim... dörtyolda veya o civarda tekne kiralayanlar vardır herhalde. O bölgede tekne kiralayan fiyatı hakkında bilgisi olan ve önereceği birileri olan kimse varmı acaba??? Maraş ta otur otur iyice sıkıldım bir gün belki birkaç kişi denk getirip güzel bir av yapabiliriz...
Mehmet bey anladığım kadarı ile sizde Antepten git gel yapıyorsunuz. belki bir ara ufak çaplı bir buluşma gerçekleştirip dörtyol taraflarında bir av yapabiliriz
bu sene sormadım hiç ama geçen yıl öyle balık tutamayınca sormuştum günlük kiralayan varmı varsa kaça diye 100 lira demişlerdi belki öylesine dediler belki gerçektir. bilemiyorum