dörtyol'da balık tutamadım ama başka bir şey tuttum

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Güzel abicim geçmiş olsun. Gündüz eli boş dönmeyeceğin avlar kefal ve melanur avıdır. Gerçi levreği, mırmırı, eşkinayı vs. yakalayan ustalar bunlara tenezül etmezler. Öyle ya hep ya hiç. Kesin çözüm ekmek içi. İşini bilen eli boş dönmez. Ben gündüz hiç eli boş dönmedim. Ekmek içiyle sokar, melanur, sargoz, çipura, papaz, lapin, kefal yakalamışlığım var. Amaç balık yakalamaksa ekmek ama gaye hünerse sardalya, karides, boru kordu, teke vs. Asla sahte değil. Saygılar...

2. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    eskiden ekmekle çok balık yakalardım, hatta çok büyük balıklar yakaladım, yakalayacağımı da biliyorum. ama at çek olayı daha heyecanlı geliyor. hani dedim ya ne olur ne olmaz diye yanıma azıcık da karides almıştım diye, son çare yani :) yoksa dün hanımla çocuğu denize götürdüm, onlar suda yüzerken ben de plajdan topladığım kum midyesi ile en az 60 - 70 tane 15 -20 cmlik gümüş yakalayıp saldım ama at çekle yakaladığım balıklardan birinden aldığım hazzı, tatmin duygusunu hissetmedim. ama gümüşlerden birini sararken hemen önümde 500 - 600 grlık bir levrek oltadaki gümüşe saldırdı. o an kalbim yerinden fırlayacaktı. hemen sahteyi çıkarıp o bölgeye atsam da sonuç alamadım tabi :)