Av yeri:istanbul-Arnavutköy Merhaba dostlarım nisan başıydı sanırım Çok sevdiğim dostum Samet Hadi bir şeyler yapalım dediği vakit aslında Balığa gidelim dediğini anlar gibiydim Samet kardeşimle genelde ayrı ayrı balığa giderdik pek denk gelemezdik işler güçler ayrı meslekler olunca pek yanyana gelemezdik fakat ondaki balık tutkusunuda bilmiyor değildim bana uzun zamandır Turna tutamadığını gel bu şansı kıralım dediğini çok defadır söylerdi,İşte o gün bu günmü diyerekteklifini kabul edip düştük yola amacımız atçek yöntemiyle balık yakalamaktı,sonuçta tutkumuzun peşinden gidecektik bu öyle bir tutku ki Anlatsanda ,bilmeyen istemeyen o anı yaşayamaz anlatamayız.hava biraz kapalıydı spin kamışlarımızı en güzel şekilde bazuka çantalarından çkarıp makinalarımızı bağladık sıra kaşık ve rapala seçimlerine gelmişti ben nedense ilk atışlarımı genelde Eski kaçıklardan parlak gümüş alba star kaşıklarını denerim hep böyleyimdir sanki o kaşığı suya değdirmezsem balık yakalayamayacağım gibime gelir.Samet kardeşime de Güzel bir silikon sahte yem bağladıktan sonra başladık çalışmaya,Malum göllerimizde sürekli su seviyeleri aşağı iniyor ilk bir kaç atçek denememde kaşıkları taktırmamak için hem gölün derinliğini ölçemek açısında hızlı çekmeye ve her atışımda hızımı düşürmeye gayret ediyordum yarım saat 30 metrelik bir alanda sürekli gölü taradık fakat herhangi bir ekşin yoktu samet yine olmayacak yine yakalayamayacağız der gibi suratıma bakıyor bir yandanda sigarasını içiyordu.Totem yapıp oltaları değiştirsekte olmuyordu gelmiyordu Turna sanki yok olmuştu sonunda ufak bir mola talebinde bulundum samet benden önce davranıp molayı çoktan vermişti bile,hemen arabaya gidip içecek takviyesi yaptıktan sonra soluğu oltamın başında almıştım oltamı ilk çalıştırdığım yere başa gelmiştim ve tekrar çalışmaya başladım işte Turna yakalama hırsı böyle bişeydi,İlk atışımda kaşığı sarmaya başladı inanırmısınız kaşık 2 metre önümde görüyordum tam oltayı havaya kaldırdım kaşık sudan tam çıkıyordu ki öyle bir hızla öyle bir kuvvetle turna saldırdı ki size bu korkunç duyguyu anlatamam birden afalladım olta yukarda yakalanmıştım turna bir asıldı makinayı saramadım hemen oltanın ucunu suya doğru indirip açık olan kalamam geri sarmaya başladı belki 10 mtre sürükledi derken kalamayı kapatıp turnayı çekmeye başladım o anı hiç unutamam ilk defa böyle bişey başıma geliyordu gözümün önünde kaşığa yıldırım gibi saldırışı inanılmaz bir duygu ve sonunda balığı karaya almıştım.Psikolojik olarak yorgundum kaçırıcam duygusu beni benden almıştı ama uzun yılların vermiş olduğu ufakta olsa bir tecrübem sayesinde o artık benimdi arkasından bir tane daha ufak yakaladık onuda samet yakalamıştı oda mutluydu sonra ne mi yaptık tabiki her defasında olduğuğu gibi Trofenin büyüğünü yakalayana kadar Emsal altlarını hep salmışızdır bunlarıda saldık.Herkesede böyle yapmasını tavsiye ederim.Balığın kilosu 2 kilodan fazladır ufakta bir bilgi vereyim istedim.Umarım sizleri sıkmamışımdır kendinize iyi bakın... yavru şeytanımız
enteresan bir ani. ufak bir ricam olacak. yazilarinizi paragraflara ayirirsaniz gözlerimizin daha az yorulmasina yardimci olursunuz.
Zafer, İlk yorum benden gelsin.. Bir solukta okudum raporunu. İki dost daha sık avlanın kismetli gecmis avınız.. Nasil saldırdığını görünce yaşanan adrenalin inanılmaz oluyor gercekten balığı geri salman da ornek bir davranış guzel raporlarını bekliyoruz şansınız bol olsun..
Haklısın üstad malum işteyim verginin son günü hızlı hızlı yazdım arada kanım kaynadı birden bir sürü hikayem ve fotoğrafım var inşallah hepsini sizlerle paylaşıcam teşekkürler üstadım yukarıda dediğim gibi bir sürü anım ve enteresan fotoğraflarım var inşallah hepsini sizlerle paylaşıcam. eşim beni bir gün sırf bu sevdadan boşayacak olsada Buda başka bir tutku umarım bir gün beraber avlanırız sizlerle
merhaba balık gercektende bayagı yakısıklı imiş bu sene 4 defa o göle gittim ama tek bir vuruş dahi alamadım herşey kısmet işte yine beni gaza getirdiniz paylaşım için teşekkürler daha büyüğü'de denk gelir inşallah :thumb:
benim bu göl ile tanışmam sanırım 4.yılı falan Gerçekten çok enteresan bir yer Uzaktan bakınca işte aradığım yer burası diyor insan. Fakat ne oluyorsa oluyor göle oltayı atınca garip bişeyler olduğunu ve burada balık olmadığını düşünüyor insan ama iş öyle değil. gölün dibi gerçekten çok ağaçlık ve otluk atılan canlı yemler gözükmüyor.artı kaşıkla yakalamak isteniyorsa Burada turna tek bir noktadan yakalanıyor tecrübe ile sabittir Eğer bir gün bu tarafa gelecek olursanız ve benimde müsayit olduğum bir gün ise size eşlik etmek isterim benim en favori gölümdü burası fakat bu sene mart ayından beridir takip ederim burayı gelen oltacılar tam bir katil şansa tuttukları ufak balıkları bile salmayan tipler var çok defa kavga ettiğim olmuştur. Üstad burada Çok büyük bir balık var inanırmısın gördüm bizzat bir gün onu yakalayacağım ama ne zaman ? İnşallah eceli ile ölmez tek korkum bu
Meşhurdun o saldırmaları turnanın, belki inanmazsınız ama aynı şekilde bende bi trofe yakaladım Fakat kaşık değil canlı yem ile. Üçlü iğneme balığı taktığım zaman şamandıram hareket ederdi. Aradan 15 dakika falan geçti baktım şamandıramda oynama yok. Balık mı öldü acaba derken oltayı sudan çekmeye başladım haarrt oda ne bi turna Hemde iri yarısından Bitanede benden olsun Zafer kardeşim
Kardesim insallah beraber avlanmak nasip olur,dedigin gibi o bolgelerde olta atan cani cok malesef ufacik gole ag germeye calisan cok denyo gordum benbanghead bu sene o 30 kmlik alanda dolasmadigim gol kalmadi hangisinde ne cikiyor iyice tecrube ettim artik,bir ara guclerimiz birlestirelim birlikte ikimiz Gora filmini bilirsin
Tebrikler güzel bir av olmuş. Raporlarda dikkat ettiğim bir konu marmara bölgesinde avlanan turnaların rengi iç anadoluda yakalanana göre daha koyu yeşil oluyor. Sanırım balık bulunduğu ortama uyum sağlıyor. Haliyle iç anadoludaki avlaklarımızda yeşile pek rastlamadığımızdan daha boz bir renge sahip oluyor turnalar
taha bende genelde Canlı yem ile avlananlardanım çünkü büyük turnaların kaşıkla çok nadir görsek de yakalamak çok zor o yüzden haz duygusu ve trofe tutkusu nedeniyle şansımı hep canlı yemden yana kullanırım senin balık çok diri gözüküyor maşallah inşallah daha büyüklerinide yakalarsın.
Arnavutköy halende böylesine yakışıklı turnalar veriyorsa,ben bunu senin azmine ve ustalığına veririm Tebrikler vede sevgiler
Sana katılıyorum renk konusunda ıc anadolu kısmında cıkan turnalar daha acık renkteler. Av baya keyıflı olmus hemen her turna avımda yakınımda turna alırım hatta turna avlamak ıcın ılerıye atma geregını avlandıgım meranın durumuna gore duymam yakın zamanda gıttıgım avlaktakı 2 -3 mt ılerımde suya gomulmus agacın altına alttım rapalamın pesınden gelen rapalama gözlerini kitlemiş olan ve tam kamısımın ucunda rapalama saldıran 45 cm turna tam bır adrenalın kaynagıydı
çok sağolun abilerim darısı av yapamayan dostlarımıza bizler şanslıyız biraz arada sırada tutabiliyoruz. Vedat abi Benden yakışıklı olmasın yakışıklı balıklarımız var fakat ben ''senin yanında lafı bile olmaz'' ama uzun zamandır balık avlarım bu göletlerde hiç 3 tane turnayı bir arada tutamadım sebebi aslında şu Turnaların sayısı giderek azalıyor.Koskoca sazlı dere barajını bile kuruttular balık yönünden,Geçenlerde balık tutma turnuvası vardı en büyük sazan 543 gram yarışmada 1.oldu Gerisini sen düşün işte he büyük balık yokmu elbetteki vardır ama bir elin 5 parmağını geçmez