Dün Dragos sahile çinekop için gitmiştik fakat iri mezgit gelmeye başlayınca bizde mezgite döndük ve herbiri Sarıkanat büyüklüğünde 2-3 kg kadar mezgit yakaladık. Yem istavrit akyem, 5 li dip oltası 40-50 gr kurşun, balık oldukça boldu hava soğuk olduğundan fazla kalamadık. Akşam saat 17:30- 20:00 arası av yaptık.
dostum dragosun tam neresindeydiniz? Bir gün önce akşam üstü saat 5' kadar adalar iskelesindeydim. Benimle birlikte iskele civarından mezgite atan yaklaşık 25-30 kişi vardı ve hiç birinde tık yoktu. Hatta o saate kadar limndakiler doğru dürüst vuruş bile alamadılar.
Sema Hastanesinin karşılarındaydım. O bölgede balık saat 5-6 gibi başlar ( mezgit ) gündüz bende çok gittim fakat pek birşey alamadım. Fakat ben o bölgeye yaklaşık 20 senedir giderim bu sene gerçekten çok kötü bir sezon çıkarıyor orası. Önceki senelerde Sarıkanatlar, Lüferler hiç eksik olmazdı. Bu senede mezgit bolca var fakat hergüm oda yapmıyor haliyle. Fakat mezgit' e hitmeyi düşünüyorsanız bazı önerilerim olacak. İğneler mutlaka çapraz olmalı, çok küçük değil orta boy ideal. Yem istavrit kullanırım ben genellikle. 5-6 lı dip oltası yeterli olacaktır. Kurşun 40-60 gr arası idealdir. Ve en önemlisi 6'dan sonra gidinizki balık alabilesiniz. Gece yarısına kadar mezgit hep çıkar. ( genellikle ) Olmadığı günler çok nadirdir. Ben bu sene 20-30 defa gitmişimdir 1-2 defasında elim boş döndüm diyebilirim. Bol avlar iyi şanslar.
Murat Merhaba Bak şimdi kendimi bir an orda hisettirdin teşekkür ederim sana. 5-6 lı dip oltası dediğin bizim lüfer takımının 5-6 iğneli olanı şeklindemi.
dostum valla iyi av olmuş.eline sağlık.senin tuttuğun yer çok açıkta bayağı soğuk oluyor valla.yoksa gideceğim bende.
Evet soğuk konusunda çok haklısınız. Şuanda onun cerenesini çekiyorum, o gün grip olmuşum ve boğazlarım yanıyor. Ben o bölgede çok hastalandım ve de hastalanacağım daha. Ama asla oradan balık tutmaktan vaz geçmem, Çünkü çok sakin, huzurlu, manzarası süper, ulaşım kolay, balık bol v.s......, gibi bir sürü çazip yanları var oranın. Hiç balık tutmasanda ben oraya gitmekten ve olta atmaktan büyük zevk alıyorum.
DEĞER VALLA.BENDE SÜREYYAPAŞA MİGROSUN ORDAN ATIYORUM.TIK YOK VALLA,ÇIKMIYOR.AMA SENİN TUTTUĞUN YER GENELDE İYİ BALIK YAPIYOR.CUMARTESİ GÜNLERİ HALİÇ E GİDİYORUM BENDE
eh be murat bu yakadan hiç paylaşım yapan yoktu nisan ayı gelsinde bir akşam eşkinaya çıkalım beraber maltepe pendik yakın sayılır afiyet olsun kardeş
ya forumu karıştırırken eşkinanın tamamen yasak olduğunu gördüm fakat paylaşımlarda eşkinada çıkıyo falan diye ifadeler var yani bu balığı avlamak tamamen yasakmı bilgilendirseniz sevinirim şayet yasaksa bu ifadeler neden kullanılıyor ve yazın pendik kıyıları ve hemen hemen bütün kıyılarda bu balık avlanıyor herhangi bi tarihimi var yoksa tamamen yasakmı
anadolu yakasında ben de varım ve istanbulda daha yeni balığa çıkmaya başladım; beraberce ava giderseniz beni de haberdar ederseniz minnettar olurum. Sevgiler saygılar.
iyide ben bunu bu forum sayesinde öğreniyorum geçen sene de tuttum ama bilseydim gitmezdim üzgünüm biraz günah çıkartma gibi oldu ama maalesef durum böyle ama sizler sayesinde daha bilinçli olucaz inş