Bunlar dün akşam Bodrum sahilinden sırtıyla çektiğim 5 adet kalamar yaklaşık 3 kg. sırtı:50cm misina 4 adet fırdöndü 5 er kulaç arayla ve rapala kalamar sırtısı.
oy oyoyoyyyy..Neffiss kalamarlar..tebrikler hocam.. Geçenlerde buradaki tarife göre pişirdim mükemmel oldu.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=237&highlight=kalamar linkte ki obivan ın tarifine göre yaptım.. Turnayıda halka kesip kızarttık en iyi öyle oluyormuş(Namık üstadım sağolsun,o vermişti bu tarifi) ve gerçekten mükemmeldi..fırında felan heba etme yani baraküdayı... Devamını dilerim...
Adnan, önümüzde ki günlerde yıllık izne çıkıyorum... Ama henüz ne tarafa gideceğime karar vermedim; Bodrum ihtimali kuvvetli şimdilik. Eğer gelirsem mutlaka görüşelim. Şimdiden afiyet olsun, turna gerçekten müthiş bir balıktır. Yağlı balık olmadığı için fırında biraz kuru olacağını tahmin ediyorum. Tavası ise müthiş olur. Ancak sen ille de fırında yapacağım dersen, benden sana bir tavsiye, acı biber salçasını balığın her iki tarafına da sür, (tabi ki halka halka kesilmiş dilimlere), üzerlerinde defne yaprağı koy, biraz zeytinyağ gezdir ve ver fırına.... Ama parmaklarına dikkat et...
Adnan Tebrik ederim. Güzel kalamarlar. Bunları tekneden mi yoksa rapalayı kıyıdan atarak mı yakaladın? Biraz açıklar mısın? Her zaman rastgelsin..
Selam çok teşekkür ederim.Botla yaklaşık kıyıdan 100 150 m açılarak tabi bu değişiyo bazen kıyıya daha yakın geçiyoruz,rapala sırtısı çekiyoruz bu sene gerçekten Bodrumda kalamarın maşallahı var en az bu kadarda iskeleden at çek yaparak yakalıyorlar.Onlar da bi çeşit sırtı kullanıyorlar suya atmadan sırtıya ışık tutuluyor.