Dün, mucize bir sinarit, Bugün güzel mercanlar.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Andre için çok üzeldüm o çok iyi bir insanda ona kalben allahtan rahmet diledim ona kabir rahatlığı diledim, o da benim gibi bir Sivrice aşığıydı Sivriceyi çok severdi ne yazıkki burada onunla fazla beraber olamadık, işte hayat fazla sürmüyor didişmenin kimseye bir faydasıda dokunmuyor, birak artık bu didişmeyi benimle uğraşmayı, gerçek dosluğuma erişmen için ilk başta beni sevmelisi, saymalısın bana, sana verdiğim değer kadar değer vermelisin her yorumunda her raporunda benden kötü biri olarak artık bahsetmemelisin,yeni beyaz bir sayfa açmalısın, bak sana olan sevgim ve saygım çoğalır gibi oluyor, sevgiler hoşçakal.:)

Sevgili arkadaşlar bu konumuza üçünçü kişilerin girmemesini sizlerden rica ederim, bırakın biz ağlayalım sizlayalım sonra barışalım sevgiler.:) :) :)

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Orhan Baba

Düşündüm, taşındım sana yakışan hitabın bu olacağı kanaatine vardım.

Arada bahsettiğim şudur.

Ben hainleri sevmemvefasızlara kızsamda sonradan yumuşarım.

Sende bu sıfatların olmadığını zaten biliyorum.
    Dolayısıyla sana olan tepkimde,arada kızgınlığımda geçicidir,menfi etki bırakmaz.

Esasen menfi etki bırakmamasının benim açımdan çok önemli iki sebebi daha vardır.

1)Sen,hayvan sevgisine sahipsin,insan sevgisinede sahipsin,cömert ve eli açıksın.
    2)Balıkcılığa emekli olduktan sonra başlamana rağmen,bu olguya tutkuyla bağlanmış birisisin.
    Senin tuttuklarının kıymeti, bence benim tuttuklarımın kıymetinden en az 2 kere daha kıymetlidir.Zira ben bu işe hayatımı vermişim.

Sevgili Orhan Baba,bu baba sıfatı kolayına herkese böyle yakışmayabilir.Demekki bu sıfata sahip olmaya uygun tavır ve davranışların adamısın.

Herzaman her yerde yazdığım şudur.Ben insanlarıda severim hayvanlarıda.Ama en çokta balıkcıları severim.

Dolayıısıyla benim değer ölçülerime uyan birisisin.

Bazıları tam anlayamayabilir.İkimizde 3.şahıslara böye didişerek koz vermişte olabiliriz.

Yetişme tarzlarımız dünyevi görüşlerimiz,sair huylarımızda örtüşmeyebilir.İkimizde sütten çıkma ak kaşıkta olmayabiliriz.

Ancak güzel yurdumuzun bu küçük yerinde birbirimizi bulmuş,yaşamaktayız.
    Muhtemelki,ya ben senin yada sen benim cenazemizi taşıyacağız.

Balık avı olgusu gibi,bence ulvi bir çabanın peşindeyiz.Aynı suyu içiyor,aynı denizde dolanıyor,benzer balıkları tutmaya çabalıyoruz.
    Keyfimiz aynı,çabamız aynı,balık avı meraklılarını ikimizde herkesten fazla seviyor,onlarla birlikte olmaktan mutlu oluyoruz.

Yarışmamız aslında mutlu olabilme yarışmasıdır.
    Bu dünyada sayılı senelerimiz kalmıştır.

Özellikle benim daha hoşgörülü olmam lazımdır.
    Benzer platformlarda hep ilk ben maraza çıkardım.

Ama bilki yufka yürekliyim,kin tutmam,kalp kırsamda sonradan çok üzülerek cezamı çekerim.

Mutluluğunu gölgelemek çabamdan vaza geçeceğim.

Bana ters gelen bir hareketin olduğunu sanarsam,forumlara yansıtmayacak,belki seni telefonla yada yüzyüze görüşerek serzenişte bulunup derdimi anlatacağım.

Sevgimle kal

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkür ederim üstadım,
    İşte bu beyaz bir sayfa, insanlar hiçbir zaman senin dediğin gibi ak kaşık falan değiller, herkes birbirleri ile ters düşebilir hatta karı koca, anne kız, baba oğul bile arada sırada kavga ve münakaşa edeblirler önemli olan bunu kısa kesip tekrar normale dönmek ve arkaya bakıp yapılan hatalardan bir ders alıp bir daha aynı hataları tekrarlamamak bizlerde arada sırada küçük fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplerden dolayı birbirimizi kırmış olabiliriz ama bundan sonra aynı hataları tekrarlamassak olay bitmiş bizleri izleyen bizleri seven sevgili kardeşlerimiz sevgili dostlarımızı üzmemiş oluruz, bu şekilde düşündüğün için sana çok teşekkür ediyorum, eğer benim sana karşı bir yalnışlığım varsa bundan dolayı senden özür dilerim, sana güzel avlar, sağlık ve mutluluklar dilerim hoşçakal üstadım.:) :) :)

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Orhan Baba

Özür dilemek erdemdir.

Bende hatalarımdan ötürü özür diliyorum

Sevgimle kal

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili üstadım.:) :) :)

6. OMMG

OMMG OKAN

Sizleri böyle görünce inanın şahsen çok mutlu oldum,sanki uzun zamandır kaybettiğim bir dostu bulmuş gibi hissettim.Haddime düşmez belki ama sizlere yakışan budur.Dostluğunuzun asla bozulmamasını,araya diğer sahısların girmemesini ve sağlık sıhhatle güzel avlarınıza ve uzun yıllar bizlere kılavuzluk yapmaya devam etmenizi dilerim.Saygılarımla...

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Okan sana sevgili üstad ve kendi adıma çok teşekkür ederiz,:) :) :) hayat çok güzel ve çok kısa olabilir,:) :( onun için ilk başta kendimize sonrada dostlarımıza değer vermeliyiz,:) :) :) sevgiler sana olsun hoşçakal.:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Gelelim bu çok güzel konumuza, bu sinarit 7.750 gr. bunu conta kaptan mercan avında beden olarak kullandığımız 034 yozuri Flora carbon miragge misina ile avlamıştır, işte bu bir balıkçının yarım asırın üzerinde bir tecrübesidir,
    burada bu avda bu kadar ince bir misina ile bu balığı tekneye almak bana göre bir mucizedir, tebrik ediyorum seni aziz dostum.

Sevgili Mustafa ağbeyim, sevgiler saygılar bundan sonra sana teknende sağlık dolu avlar yapmanı dilerim, teknen olmadığı zamanlar bana her zaman teknemde bir arkadaş bir ağabey aynı zamanda yeri geldiğinde bir kaptan oldun ve seninle çok güzel günleri hatıralarımızda her zaman birbirimize karşı sevgi, saygı ve hoşgörü içersinde geçirdiğimiz için ben sana çok minnettarım,:) ellerinden öperim sevgili Conta kaptanım benim, sağol varol, allah seni açık denizlerde kazalardan belalardan korusun denizin bereketli ve güzel olsun.:) :) :)

9 Ağustos 2011 Sivrice.

Sevgili Tahir Gürhan kardeşim ile sabah balığa mercan avına çıkmayı planladık fakat sabah çok yorgun olduğumuzdan çok geç kalktık, Conta kaptanda balığa yalnız çıkmak zorunda kaldı, bir müddet sonra biz kahvaltımızı yaparken Conta kaptandan gelen bir telefon....- Mucize bir balık yakaladım biraz sonra iskeleye geliyorum deyince hemen iskelade beklemeye başladık, Conta kaptan geldi ve -bakın mercana attım bunu yakaladım deyince gözlerimize inanamadık, 035 misina ile bu koca balığı santim santim çekerek tekneye almış, fakat elleri hala titremekte idi, bunu gören yan tarafında avlanalar gözlerine inanamamışlar ve çok şaşırmışlar buna Mercan Kenan kardeşimizde dahil, Sivrice'de iki günden beri bu av konuşuluyor, balığı kahvenin önünde tarmışlar ve 7.750 kg glmiş, işte böyle tecrübeli olmak oltaya gelen balığı kaçırmamakta çok işe yarıyor, tebrikler Conta kaptan.:):):) Sivrice'ye Tahir Gürhan kardeşimizin gelmesi bile Sinaritleri peşinden getiriyor.:):):) Conta kaptan hepinize selam ve sevgilerini iletiyor.:):):)

10 Ağustos 2011 Sivrice
    Bu sabah erkenden Conta kaptan ile gene mercana çıktık, yemlerimiz sülünez ve sübye sonradan Mercan Kenan kardeşmizin getirdiği taze kolyozlarla çok güzel bir av gerçekleştirdik, bu güzel mercanları aldık, Benim fotoğrafları Conta kaptan iyi çekememiş kafam kopuk çıkmış,:):):)
    Gelen bir telefon ile avımızı kısa kestik, gelen telefon sevgili Muaaffak İşmen Mufi kardeşimdendi, kendisi ve ailesi bizlere geldiler çok güzel sohbetler yaptık,:) bundan sonrasını Muaffak kardeşim yazacak ve fotoğraflayacak, sizlerede güzel avlar dilerim , benim için her zaman en güzel olan sizlerle balıkçı arkadaşlarım ile bütün güzellikleri paylaşmak,:) hepinize sevgiler hoşçakalın.:):):)

[​IMG][/QUOTE]

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu sabah mutlu uyandım.
    Günlerdir sinirliydim.
    İyi giden avımız bile beni düzeltememişti.

Ama ben şu anda ıslık çalıyorum.Şimdiden seni göresim geldi.

Mutluluğumun sebebi oldun,.

inşallah artık olacaksında.

Gözlerinden öpüyorum

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili üstadım burada Balıkavı nette yaptığımız ve yapacağımız avlarımızı bilgi ve tecrübelerimizi buradaki dostlarımız ve kardeşlerimizle sevgi, saygı hoşgörü içersinde paylaşmak, yeri geldiğinde onlara yardımcı olmak senin dediğin gibi banada zevk ve heyecan verecektir, burada bulunan 34 000 amatör balıkçı arkadaşlarımız her şeye layik, bende bunun bilincinde olarak, burada iyi bir örnek olmak için ne gerekiyorsa o şekilde davranmaya çalışacağım,
    rapor ve yorumlarımda üçüncü şahışları tenkit etmeyeceğim,
    Raporladığım avlarımda daha fazla kullandığım takımlarımdan, kullandığım yemlerimden, kendime has yöntemlerimden, o andaki denizin ve havanın durumundan, tutmuş olduğum balıkların sirkülere uygun olmasından, tutmuş olduğum balıkların boylarından kilolarından, balık avımızda tuttuğumuz balıkları abartmadan onları doğal halde av esnasında ve çekeceğim fotoğraflarda tarih ve saatlerin olmasından, yapmış olduğum avın zevkinden ve heyecanından bahsetmeye çalışacağım, ben seninde bildiğin gibi aylık olarak çıkan Oltacı dergisine ve başka balıkçı forumlarınada yazıyorum benim için her yazdığım forum, o forumda olan yönetici ve amatör balıkçı kardeşlerimiz ayrı ayrı çok değerlidir.

Dediğin gibi, işte çok güzel bir güne başlıyoruz, inşallah burada Sivrice'de teknemizle denize açılarak ve balık tutarak geçirdiğimiz emekliliğimiz bundan sonra daha güzel, daha renkli, daha huzurlu ve daha mutlu bir şekilde devam eder, teşekkürler sevgiler saygılar hoşçakalın.:) :) :)

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Orhan Baba

Yukarıda bahsettiğin hususlara külliyen imzamı koyarım.

Son günlerdeki hassasiyetimin ve sinirli hallerimin baş sebebi Andremin üzütüsünü halende içimden atamamış olmamdır.

Oysa vefatından birkaç gün öncesinde bana tenbihi,birgünün bile kıymetini bilmemi ve kendimi üzmemem olmuştur.

İşte üzülerek ve sinirlerek ne yazıkki onın vasiyetinide yerine getirmekte eksik kaldım.

Bundan ise bu vasiyete sadık kalmak için elimden geleni yapacağım.

O melek insan sanırım bizim bu tesis ettiğimiz durumun farkındadır,buna eminim.

Son günlerde mühim bir av gerçekleştirdim.Maalesef birçok övgünün yanısıra galiz hakaretlerede maruz kaldım.Oysa ben bir avuç mutluluk peşindeydim.

İdol adam Tahirle bile aramız bozuldu,nitekim mezkur forumdanda ayrıldı,orada kalamazdım ve şimdi bende artık orada yokum.

Başkanımızın bana tenbihi doğru çıkmıştır.

Tüm bu gelişen olaylardan dolayı üzerime çöken üzüntülerime set çeken ise seninle tesis ettiğimiz yeni dostluğumuz olmuştur.

Bana bu imkanı sen verdin,tekrar teşekkür ediyor,üslubumda ve sunumlarda azami gayrette olacağıma tekrardan söz veriyorum.

Sevgi ve saygımla kal

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili üstadım bizler bu hayatın bu şekilde olduğunun zaten bilincinde olan insanların başında geliyoruz, ne derler ölenle ölünmez, hayat bütün hızı ile devam etmekte, sen rahmetlinin vasiyetini hemen yerine getirip kendini hiç üzmemen ve hayatta bir günün ve hatta dostlarının arkadaşlarının ve seni sevenlerin her zaman çok kıymetini bilmen lazım, bence bundan sonra eski dostlarında olsa onların hakkında güzel seyler konuşman diğer dostların içinde her zaman sevgi ve saygıyla bahsetmen lazım, bundan sonra sana bu yakışır, sende bu hayatta çok tecrübeli bir balıkçı ve hayat tecrübesi çok yüksek olan bir üstadımız olarak bu güzel davranışların sana çok yakışacağını,
    bundan sonra bütün amatör balıkçıların senin izinde yüreyeceğine hepimiz inanıyoruz, iyiki varsın sevgiler hoşçakal.:) :) :)

13. Best Regards

Best Regards nadir

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    Çipura 2 Kg
    Tebrikler iyi av olmus ellerinize saglık

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Nadir kardeşim sinarit için Conta kaptan adına, mercanlar için ben ve Conta kaptan adina çok teşekkürler sevgiler hoşçakal.:) :) :)