Doslar bu baliklarin nesillerinin tükenmekte oldugunu biliyorum ancak benim tuttugum göl kisiye özel adam gelen kisiye göre göle balik saliyo, bunlarida sizlerle paylasmak istedim.Yanliz etinin tadina daha bakmadim lezzeti hakkinda bilgisi olan dostlardan haber beklerim.
Ismail,Emre veMesut Kardes Bu baliklar 2-3kiloluk alalar gibi cok agrasif degil ama dipte sanki demir atmis gibiydiler asil asil gelmiyo belki inanmayacaksiniz ama 2metrelik kücük kamis 25mmlik misina ile kiyiya getirmeyi basardim sonrada fileyle havaya kaldirmadan disari aldik .
Sevgili Savas, Sanirim baliklar Almanya'da yakalandi.Bu yuzden Ulkemizin surkuleriyle ilgili bir takintiya gerek yok. Orada yakalanmasina izin veriliyorsa avciligin ve paylasimin tamamen normal... Yanliz benim kusruma bakmazsam bir serzenisim olacak. Senin gibi yurt disinda veya Ulkemizin balikciligi pek bilinmedik koselerinden gelen paylasimlarda burda oldugu gibi oldukca ilginc , forumlarda avciligi ve paylasimina pek rastlamadigimiz baliklara denk geliyoruz. Tabii haliyle insan bu baliklarin ne cesit duzenekle yakalandigini merak ediyor... Yem kullanilmissa yemi, igne boyunu misina kalinligini, baligin mucadele gucunu vs vs bir ton konuyu merak ediyoruz... Ancak genelde karsilastigimiz bir iki kisitli cumleyle "buyrun arkadaslar bunlari yakaladim" yaklasimi... Oteki uyeleri bilmiyorum ama ben bu sitelere amator balikci olarak geliyorum... Yani bu isin meraklisiyim... Merakli demek daha fazla bilgiyi arayan demek... Senin paylasimina denk geldi kusura bakma ama ya Allah rizasi icin su paylasimlarda mesala takimimizin fotografini da cekip sergilesek, yaptigimiz balikciligin oltaciligindan, takimindan, tekniginden de bahsetsek. Yani bu is cok zengin... Yemeginden dogal guzelliklerine kadar bir ton ayrinti var... Neden iki cumleyle paylasimlarimizi gecistiriyoruz anlamiyorum... Anlayacagin lafim sadece sana degil ...Genelde tum sadece "yakaladim" balikcilarina... Mesajim da su..."Lutfen ozellikle ozel avlarinizda, siradisi baliklarinizda olta bilgilerine ve ayrintiya onem verelim... Baliklara gelince muhtesemler... Havuz amator balikciligi ile yakalanmis olmalari ise oldukca ilginc... Tadina gelince kikirdakli balik oldugu icin boyuna orantili et cikmiyor. Ancak eti oldukca beyaz ve lezzetlidir. Hayatimda bir defa mersin baligini kiyidan 17 yaslarimda kiyi zipkiniyla vurarak yakaladim. Tabii o zamanlar bu baligi ve nadiriyetini hic bilmiyordum.Zaten vururken de baligi taniyarak vurmadim.. Sadece oldukca buyuk bir balikti, vurduktan sonra kiyiya aldigimda mersin baligi oldugunu anladim.Olay Istanbul Bogazinda oldu.. Sevgili arkadasim, Sozun kisasi bu baligin oltaciligi hakkinda daha fazla bilgi isteyerek, seni ve avini tebrik ediyorum...Muhtesem baliklar... Dahasina rast gelsin...
Uyarin icin Tesekkürler Hüseyin abi uyarin ve tebrigin icin tesekkür ederim.Dogrusunu istersen bazi baliklarin Mersin haric bu kadar ilgi cekecegini bilmiyordum,mesela deniz av raporuna 78adet Palamut yakaladim dedim gercektede uskumru imis zaten bicok arkadasin dikkatini cekti öyle olacagini tahmin etmemistim forumdada yeniyim zaten resim ekleyemiyordum arkadaslar tuttugum baliklarin resmini isteyip durdu aile kalabalik taze taze izgara yaptim resimleri cekemedim insallah zamanla bu hatalarim azalacaktir diye tahmin ediyorum. Mersinin olta takimina gelince aslinda gittigim o gölde Mersinin oldugunu bile bilmiyordum takim Gökkusagi Alasi icindi genelde gittigim göllerde 3 olta acarim 2sini dip digerinide kasik,sinek veya silikon balikla at cek yaparim Mersinlerde ayni bölgede kasikla at cekle geldi biliyosun bunlarin agizlari burnunun 15-20cm altinda tipki elektrik süpürgesine benziyo kasiklada bukadar ilgilenecegini düsünmemistim yani neye niyet neye kismet.Dip oltalarimida su sekilde düzenliyorum ;Makaradan gelen misineye 20-25gr.kursunu direk takiyorum sonra boncuk takiyorum firdondü ile kursun karismasin diye ve firdöndüyü bagliyorum,uctaki takim ise 8nolu kancaya 3-4-5metre gölün derinligine göre artar veya azalir misine bagliyorum genelde alabalik avina gittigim icinde ala hamuru kancayada beyaz kurt takiyorum kurdun türkcesini bilmiyorum yani adinin ama cevirince bal kurdu oluyo iste hepsi bu kadar daha sonra bunlarin resimlerini eklerim insallah bu sekilde dip oltasiyla cok ala yakaladim.darisi tüm dostlara umarim yeterli olmustur Hüseyin abi resim haric tabi rasgele.