Dünün raporu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Balıkmania tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. balikoltasi

balikoltasi Birol

Evet Oruç Gazi. Güzel bir noktaya parmak basmışsın.
    Sirkülere göre kişi başı 5 kg.dır limitdir.
    Dünkü ava yan komşum da katıldı benle. 2 oltamın birine o baktı. Balığıda av sonunda bölüştük.
    Bu resmi paylaşmayacaktım ama sitede kendisinden başka balık tutabilen yok serzenişleri yapılınca örnek olması açısından yayınladım.

2. tefo32

tefo32 tevfik

bize hiç nasip olmadı dolabı omuzla kapatmak helal olsun güzel av olmuş nice avlara gözümüz bayram etti sayende maşallah diyelim nazar degmesin

3. tefo32

tefo32 tevfik

balıkmania ali kardeş kendi resmini koyda seni istanbul sahillerinde arayıp bulalım başka türlü avlak yerini bulamıcaz

4. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Balikmania suan otobusteyim eve gidince foto koycam bugun senin rekoru gectim 4 saatte 90 parca ve hala balik cikio ama yeterli bukadar:)

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ne boy limitini takan var ne miktar limitini... Yakala yakalayabildiğin kadar!

6. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    sarıkanat

herkese öncelikle selamlar uzun zamandır siteye girmiyordum bununda kendimce sebebleri vardı bu gece bir göz atayım dedim ama atmaz olaydım sitede bakıyorumda herkes bir biriyle bişeyler yarıştırıyor(sözüm bazı arkadaşlara degildir onlar biliyorlar kendilerini zira 20 cm cinekopu bile yaprak deyip suya salan kişilerdir kendileri) arkadaşlar bakıyorumda sitenin eskilerinden kimse artık ne rapor nede başka bişey yazıyorlar siteye acaba neden?cevabını cogu kimse benim gibi biliyorya neyse...gelelim asıl konuya çinekop vede sarıkanatın boyuna bana kimse 20 cm 25 cm boyundaki çinekopun sarıkanat oldugunu söylemesin benim bildigim vede eski balıkcıların tabiriyle 30 cm aşagısına kimse sarıkanat demesin asıl çinekop 25 30 cm arasıdır 25 35 cm arası sarıkanat yaklaşık 40 cm arasınada lüfer denir bu herkes biraz balıkla ugraşan herkes bilir kimse kimseyi kandırmasın bakıyorum yaklaşık 20 21 cm balık boylarına herkes sarıkanat diyor hadi canım sizdee hele hele busene balık okadar inceki bunu balıga giden herkes anlar arkadaşlar balık okadar kücüldüki sadece vede sadece biz bir birimizi kandırıyoruz..son not sadece içimden gecenleri yazdım amacım kimseyi rencide veya kırmak eleştirmek degildi kalın saglıcakla

7. hikmet12

hikmet12 Hikmet

En İyi Avı:
    Lüfer,Eşkina

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Balık avı net.'e üye olduğumdan beri (yaklaşık 4 ay) buradan çok faydalı ve eğitici şeyler öğrendim.Herşeyden önce limitleri, tebliğleri ve amatörlük ruhunu öğrendim.Çok güzel dostlar edindim, organizasyonlar yaptık, kaynaştık..İstanbulun bir ucundan ta İzmite kadar bir çok balık sevdalısı arkadaşlarımla ortak avlar yaptık.Yaptığımız avlardaki aldığımız keyfi, hiçbir zaman aldığımız balıklara endekslemedik.Hatta en keyifli avlarımız, boş döndüğümüz avlar olmuştur.
    Malesef son zamanlarda forumda gördüğümüz sevgisizlik ortamı, seviyenin düşmesi, herkesin ilk fırsatını bulduğu anda birbirine laf sokması, bilginin ve becerinin adeta yarıştırılması, beni son derece üzmektedir.Aslında biz tıkabasa dolapları doldurmak, günlük et ihtiyacımızı karşılamak için mi balık tutuyoruz(ki en pahalı balığı biz amatör balıkçılar yeriz)
    İlk üye olduğumda, formun duayenleri arasındaki seviyeli tartışmalarını takip eder, onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışırdım.Her sorulan soruya hiç erinmeyip cevap vererek insanlara yardımcı olurlardı.Onların kim olduklarını bir çoğumuz zaten biliyor ve neden artık yazmadıklarınıda...
    Son sözüm, tutun arkadaşlar tutun, tutabildiğiniz kadar tutun, rekorlarlarınız bol olsun..Hiç olmazsa biran evvel denizlerimizi balıklardan temizler, rahatça deniz kenarında oturup eşsiz boğaz manzarasını seyrederken "Bu boğazda bir zamanlar ne rekorlar kırmıştık be" diyebiliriz!!

9. superalli

superalli Ali DİNÇ

Aslında yazıklarınızı çoğunda haklısınız. zaten bu limitler v.s çoğu kişinin pekte umrunda değil. Bende bu işin sevdalısıyım ama pek balık tutmaya vaktim olmuyor. Burada arkadaşlarımızın rekorlarıyla eyleniyoruz. Size katılmakla beraber, kıyıdan balık tutmakla denizin kuruyacağına da pek katılmıyorum. Benim sizinle tam manası ile anlaştığım nokta boy olarak küçük yavru balıkların tutulması. Daha düne kadar çinakop lüferin yavrusudur diye bas bas bağırdığımız bir ortamda, "abi bu çinakopları nerde tuttun" çinakop tutabilceğim yer varmı" gibi cümleleri görünce gerçekten insanların samimiyetine inanmamaya başladım. Forum yöneticilerinin bu olaya biran önce el koyması gerekiyor sanıyorum.
    Tüm arkadaşlarımıza abilerimize kardeşlermize selamlar saygılar, vicdanı rahat olan istediği gibi avlansın bence, içinize sindirebiliyorsanız bazı şeyleri zaten limit kilo vs bunların bir önemi yok. Kİmse bilmese yüce Allah (c.c) her zaman bizimle o görüyor biliyor o yeterli benim için.

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    İsa üstad döktürmüşsün yine.. :clap2:

11. skolbas

skolbas Serhat KOLBAŞI

Favori Kamış:
    Elegance
    Favori Makine:
    Oasys 8000
    En İyi Avı:
    tavalık alabalık 300 gr şimdilik :))
    amatör balıkçı ruhuna bağdaşmayan bir av olmuş bence...yani eğer bir kişi 20 kilo yakalamışsa ??...amatör bir balıkçının zevki balığı tutmak değil, balığın kafa atışlarını hissetmesidir...

12. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.