Herkese selamlar sevgiler.Ben bir gözlem yaptım küçükken hayvanatbahçesindeki balıkların(koi balıkları) açık havadaki havuzlarının hemen dibinde bir dut ağacı vardı bu duttan dökülen kurumuş dutlara balıklar saldırıyorlardı.Koi ve sazan aynı familyadan acaba tatlısuda dut kurusu,incir kurusu,üzüm kurusu veya yaşlarını deneyen varmı ?Ben tatlısu avcısı değilim ama umarım bu gözlem işinize yarar.Sevgiler saygılar
Özgür kardeşim, tatlısu avında, avlak civarında bulunan ve doğal olan hemen her yemişten balıklar nasiplenir. Çünkü yem olabileceğini düşündükleri her şeyi mutlaka dener ve yiyebiliyorlarsa da alışkanlıkla sürekli olarak beslenirler. Ben hiç denemedim ama kiraz, erik, elma-armut-ayva parçası v.s. meyvelerle balık avlayan arkadaşlarımız oldu ve zaman zaman da bunları paylaşıyorlar. Bu bahsettiklerim yaş meyveler. Mutlaka kurusuna da balıklar rağbet ediyorlardır ama bu biraz avlak çevresindeki beslenme alışkanlıklarına bağlı. Hiç tanımadıkları meyvelere de aynı tepkiyi verirler mi bilemiyorum.
böğürtlen incir dut.. bunlarla kasna yakaladım ve yakalamaya devam ediyorum. balığın etrafında yem olarak kullanılabilecek herşey faydalı olur elbet.
Fakat koilerin hemen herşeye hurra diyerek atladıklarıda göz ardı edilemez bir gerçektir Elbette doğal yaşamında hayvanlar çevresindeki şeyleri severek tüketir, koi sazanla aynı familyadan tabi ama sazan genelde dipten avlanır ve koiler havuzda bulunduğu için yüzeye düşene atlarlar.. incir, üzüm kurusu vs iş yapacaktır diye düşünüyorum çünkü onlarında kendine has kokusu var denemekte fayda var ama koilerin tepkisini vermelerini sakın bekleme Özgür kardeşim.. Rastgelsin..