Dut kurusu

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Small hunter tarafından paylaşıldı.

1. Small hunter

Small hunter özgür sungurtekin

Favori Kamış:
    Silver star horizon
    Favori Makine:
    Remixon sunny 5000
    En İyi Avı:
    Yarım midye kabuğu
    Herkese selamlar sevgiler.Ben bir gözlem yaptım küçükken hayvanatbahçesindeki balıkların(koi balıkları) açık havadaki havuzlarının hemen dibinde bir dut ağacı vardı bu duttan dökülen kurumuş dutlara balıklar saldırıyorlardı.Koi ve sazan aynı familyadan acaba tatlısuda dut kurusu,incir kurusu,üzüm kurusu veya yaşlarını deneyen varmı ?Ben tatlısu avcısı değilim ama umarım bu gözlem işinize yarar.Sevgiler saygılar

2. simendifer

simendifer Sennur

Özgür kardeşim,

tatlısu avında, avlak civarında bulunan ve doğal olan hemen her yemişten balıklar nasiplenir. Çünkü yem olabileceğini düşündükleri her şeyi mutlaka dener ve yiyebiliyorlarsa da alışkanlıkla sürekli olarak beslenirler. Ben hiç denemedim ama kiraz, erik, elma-armut-ayva parçası v.s. meyvelerle balık avlayan arkadaşlarımız oldu ve zaman zaman da bunları paylaşıyorlar. Bu bahsettiklerim yaş meyveler. Mutlaka kurusuna da balıklar rağbet ediyorlardır ama bu biraz avlak çevresindeki beslenme alışkanlıklarına bağlı. Hiç tanımadıkları meyvelere de aynı tepkiyi verirler mi bilemiyorum.

3. Sazlıbosna sazancıları arasında üzümkurusu kullanımı oldukça yaygındır. Belki mısır kadar.

4. probzen

probzen Oğuz

En İyi Avı:
    37kg yayın
    böğürtlen ile kasna yakalamışlığım vardır benimde

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Çok güzel bir gözlem . Tebrikler . Doğanın dengesi, neticede beslenmek için birşeyler yeniyor.

6. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    böğürtlen incir dut.. bunlarla kasna yakaladım ve yakalamaya devam ediyorum. balığın etrafında yem olarak kullanılabilecek herşey faydalı olur elbet.

7. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Fakat koilerin hemen herşeye hurra diyerek atladıklarıda göz ardı edilemez bir gerçektir :)Elbette doğal yaşamında hayvanlar çevresindeki şeyleri severek tüketir, koi sazanla aynı familyadan tabi ama sazan genelde dipten avlanır ve koiler havuzda bulunduğu için yüzeye düşene atlarlar.. incir, üzüm kurusu vs iş yapacaktır diye düşünüyorum çünkü onlarında kendine has kokusu var denemekte fayda var ama koilerin tepkisini vermelerini sakın bekleme Özgür kardeşim..
    Rastgelsin..

8. Balıkçı Baba

Balıkçı Baba Berk

Favori Makine:
    Kasnakçıyım
    En İyi Avı:
    2 kilo sazan, 5 kilo yayın
    Haklısınız.. Bizim kirmir çayıda dut kurusuyla yayın bile yakalayan var...

9. kaplan350

kaplan350 samet

Favori Kamış:
    daiwa
    Favori Makine:
    albastar
    En İyi Avı:
    sazan 12 kg yayın 7 kg
    sazlıbosna barajında bugün kuru üzümle ikitane koi yakaladım ama ufak ufak 200-300 gr anca