Edirne il tarım müdürlüğü , ildeki gölet ve barajlara 279 bin sazan balığı yavrusu bıraktı 2007 yılı balıklandırma programı kapsamında ilde, dsi nin tasarrufu altındaki baraj, göletler ile yetiştiricilik amaçlı gölet ve göllerin balıklandırılması planlandığı belirtildi, Uygulamanın yetiştiricilik ve sportif amaçlı su ürünleri avcılığını geliştirmek amacıyla yapıldığı ifade edildi.Edirne de 37 adet göl ve gölete sazan balığı yavrusu bırakıldı . kaynak : havsa - batı ekspres gazetesi Balık bırakılan göl ve göletler ve avlanma yasağı hakkında her hangi bir bilgi yok. gidicek arkadaşların dikkatine
peki acaba kaynak olarak almış olduğum gazetede yasakla ilgili bir haber yoktu acaba yasak olma durumu söz konusu olur mu .Çünkü trakya halkı ufak felan götürüyo balığı bilinçsiz avlanıyolar bir türlü bunun önüne geçilemedi bunu nerden öğrenebilirz yasak mı değil mi
öyle olması gerekiyo ama ben yerel bi gazetede okudum bundan haberi olmayan bi sürü insan var peki bunlar gittikleri zaman cezayı yiyecekler yakalanırlarsa
valla benim başıma geldi kısaca anlatayım zamanında boluda bir gölete balık bırakılmış ama orada başka tür balıklarda vardı avlanması yasak değildi tabi o zmanlar sirkülerden haberimizde yok ekipler geldi bizi yakaladı oltalarımıza el koydu hem de hepsine makaralı takımlara da cezayı ödeyip oltalarımızı aldık yapacak bişey yok...
bende haberi olmayan arkadaşlarımızın canı yanacak bizim haberimiz var sirkülerden öğreniyoruz ama sirkülerden haberi olmayan insanlar cezayı yiyecekler jandarma trakyada geziyo fakat sadece belli saatlerde her zamanda gezmiyo yakaladımı affetmiyo