Dün gece 2 arkadaş ve ben ani bir karar alıp Edirne'de ki avlağımıza gittik, ortamı kurduk ve 4 adet oltamızı suya saldık, Malzemeler, yemler; Yem olarak tavuk karaciğeri kullandım, iğne olarak mustad 2'lik iğne ve misina olarak ise 40lık misina kullandım, oltam kısa albastar dolgu kamıştı,( makina aklımda değil 70liraya yeni aldım güzel birşey.) gezer şamandıra ile oluşan düzeneklerdi. Saat 1:30 civarlarında ateşimizi yakmakla meşgulken şamandırada bulunan fosfor birden suya gömüldü, oltaya hızla koşarak asıldım ancak ha diyince çıkmadı biraz uğraşlarım sonucu 10 dk kadar, yavaşça kıyıya aldım ve limiti kurtaran bir yayın bana bakıyordu Kilo : 3,960 Boy : 80 cm. Cins : Yayın Fotoğraf:
Hasan öncelikle tebrik ederim. Ben tatlı sudan anlamam ama yayın balığı için limit 90 cm yazıyor. Ölçü birimi kullandığına göre iyi niyetlisin bence ama tebliğe göre balığın limit altında kalmış. En az 90 cm'likleri rastgelsin.
hayır tebliğe göre 70-80 diye birşeyler dediler tuttuğumda oradaki diğer balık tutan arkadaşlar, bende ondan dolayı aldım :s yanlışım mı var acaba ?
Hasan, bende bişey demiyorum zaten. Eleştirmek için yazmadım. Bilgi eksikliğin olabileceğini düşündüğümden yazdım. Yoksa birkaç kişi hariç, tatlı su raporlarına bişey yazmıyorum zaten. Kötü niyetli olsan zaten ölçü birimi kullanmaz direk yok şu kadar, bu kadar yazardın. Kimsede bişey diyemezdi. Aşağıdaki linkte tebliğden bak, sen bilsen dikkat ederdin diye düşündüğümden dikkatini çekeyim dedim, yanlış anlama lütfen. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php
düşüncenize pek katılmıyorum, millet 20cmlik turna alıyor bende 35cmlik alayım o zman... Böyle birşey olamaz, limitler altında alınan balıklar 1kez bile üreyemeden sofralara meze oluyor. Sonra memlekette balık kalmadı diyoruz. 90cm ise 90cm, uyarsınız uymazsınız o sizin bileceğiniz iş ama uyuyorsanız tam uyun lütfen. Hasan bey sözüm size değil üstteki yoruma cevap olarak yazdım
Hasan merhaba güzel bir av olmuş keşke birazz daha fotoğraf çekseydin. Bu arada arkadaşların dediği 90cm doğrudur ama bu seferlik seni affediyoruz sorun yok 3ü 5i aramıyoruz
yayın da limit 90 cm dir arkadaşlar. birde %5 lik bir toleransı var hemen hemen kafa kafaya gelmiş. güzel balık tebrikler
Hasan ali kardeşim bu güzel yayınını kutlarım, ne kadar heyecanlı bir av olduğunu düşünüyorum, ellerine sağlık.