Ege Bölgesi Av Alanları ve Çevresi

Konu, 'Bölgeler' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. AKIN74

AKIN74

Muvaffak Abi tatlı su sirkülerini bilmiyorum ama bana kalırsa iç sularda uygulanan yasakalrın zamanı ve ceza bedeli daha da uzatlmalı ve ağırlaştırılmalı diye düşünüyorum...:(

En azından su sıkıntısı çekilen şu günlerde burada ki tatlı suları kullanan çiftçilerin de bir an önce kontrol altına alınması gerekiyor...:)

Bahsettiğiniz yer ise yiğitlerde bulunan akarsu...

Aslında bu akarsunun bir çok kolları vardı son 20 sene öncesine kadar ama ne yazık ki bunlar kayboldu...:(

Benim de köküm bu köylerden birine dayandığı için son zamanlarda ki farkı çok rahatlıkla görebiliyorum...:(

2. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
  3. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
    Muhtemelen daha yukarılardaki alabalık çiftliklerindenkaçmış balıklar olmaları olası. O zaman bunlr bu yasak kapsamına giriyorlarmı bilemiyorum. Gökkuşağı alabalığı konusunda net bir bilgim yok. Sanırım bu işten anlayan birilerinin yardımcı olması iyi olacaktır.

4. turna

turna

Muvaffak abi çok büyük ihtimalle yukarlardaki üretim çiftliklerinden kaçmadır.Bunun başka şekli yok.Sirkülere göre 15 mart-15 haziran yasak dönem(orman içi için)orman içi değil ise yıl boyu serbest ama yine de yumurtlama zamanı bizlerin el sürmemesi lazım derim.

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Arkadaşlar tekrar konuştum bahse konu avcı ile.. bahsettiği yer örenden sonra 5/7 km gibi ilerideymiş.
    Akın cım ben google earth ten araştırdım ama maalesef o bölge net değil en azından yakın çekim dere vs varmı yokmu?bakayım dedim
    tabii o bölge hakkında detaylı bilgi almadan balıga gidilmez o ayrı konuda en azından tam bölgeyi anlasam gerek kemalpaşadaki ilçe tarım müd. gerekse izmir deki yaban hayatı koruma/milli parklar vs araştırılıp . usule uygun ise zamanında gidilir diye düşünüyorum..

6. isol

isol

valla arkadaşım yeni üye oldum ve mesajını yeni gördüm şu anda balık yok edremit körfezinde

7. isol

isol

akçayda yaşıyorum kıyı balıkcısıyım her türlü yolu denedim fakat malesef tadı yok artık dah ne yapılır bilmiyorun .balıkların yumurtlamadan sonraki karın ağrılarının geçmasini beklemekten canım sıkıldı.kullandığım yemler teke,dere kurdu,sardalya,mamun,kalamar kolu daha ne olsun.yer bilen varsa söylesin

8. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK - AKYA - MIĞRI - MÜREN - KEFAL - USKUMRU
    Kuruttular güzelim körfezi.....Bir 15 sene öncesini hatırlıyorumda hey gidi günler hey.....:(

9. fairson

fairson

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çupra 1 kg
    çeşme-ıldır

en iyi balığın ıldırda çıktığı söyleniyor,doğrumudur,izmir için başka nereleri önerirsiniz?

10. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Mustafa bey,daha önce yayınlanmış av raporlarını inceler ve "bölgeler" başlığındaki konulara bir göz atarsanız fikir sahibi edineceksinizdir büyük ihtimalle...
    Bu konuyu da bölgeler başlığına taşıyorum,oradan takip edebilirsiniz...

Bu arada imza ayarlarınıza da bulunduğunuz şehir ve kan grubunuzu da ilave etmeniz gerekmekte...
    Rastgele...

11. bmutlu

bmutlu

Favori Kamış:
    asso,yozuri.prencess,rapala
    En İyi Avı:
    ILDIR 4 kg baracuda
    Mustafa kerdeşim her avlagın farklı zamanlarıı var ıldır iyi bir avlak ama kendi tekneniz olunca ben, 35 yasındayım ve çocuklugumdan beri ıldırdan balığa cıkarım gerek kıyıdan gerek tekneyle bir cok yere gore iyidir ama ozellikle ekim kasım ayların cok iyi balık verir o aylarda ıldırı hiç biryere değişmem dogrusu :) tekne kiralamak istiyorsanız dediğim gibi ekim ve kasım aylarını tercih edin balıkcıların götürdükleri yerlerde bir tek o mevsim balık yapar ama bu konuda fazla tecrubeniz yoksa kışın morodoganı tercih edebilirsiniz

12. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    merhaba,
    gecen hafta didimdeydim. teknlerin bağlı olduğu iskelede bulunan yemci ( karadeniz balıkçılık ) kapalı. tek yem bulma sansının sehır merkezınde av malzemesı satan dukkanlar. hergun canlı mamun bulabılırsınız. yada cumartesı gunlerı kurulan buyuk pazarda balıkcılardan subye, sardalya vb. bulabılırısnız.,rastgelsın

13. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Dün Didim Akbük Kazıklı koyundaydık ama karayel bizi serseme çevirdi ve balıkta tutamadık:(

14. CnKmN

CnKmN Cenk Kaman

İzmir'de Kamp Yeri

arkadaslar İzmirde kamp kurabılecegımız yer veya yerler varmı...tabi aynı zamanda balık tutmayada elverıslı olucak

simdiden tesekkurler..

15. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Eski foça da sanırım aradığınız tarz da kamp yerleri bulabilirsiniz

16. CnKmN

CnKmN Cenk Kaman

tesekkurler..

17. CnKmN

CnKmN Cenk Kaman

arkadaslar birde bole elektrıgını fılen veren kamo yerlerı var.gunluk ucret karsılıgında.oyle yerler bılenınız varmı???

tesekkurler

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    cenk ahmetbeylide var pamucak sahilinde var aslında seferihisardan çıkıp pamucak(selçuksahili) ne gelene kadar bir sürü yer bulabilirsin. mesela özdere/ürkmez sahil kesminde var ama bir günü sırf (önceden) bu işin araştırması için harcaman lazım . zira yer beyenirsin /beyenmezsin gibi..
    fiatlar vs..yaz gelmeden bir etüt yapmak en iyisidir.:)

19. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    eski foça ve yeni foça arasındaki kamp yerlerini de deneyebilirsin. Sezonluk haftalık günlük kiralanabiliyor. Ayrıca elektirik su ve çadır olanaklarıda temin ediliniyor bu dediğim kamp yerlerinden

20. özdere tarafında var.Bi süre çadırda kaldım.Çok güzel.Çok memnun kalmıştım.Tabi yaz sezonuydu.Ayrıca çadır kent gibi oluyo ve ortalarında marketi,çamaşırhanesi vs. var..