Ege Bölgesi Av Alanları ve Çevresi

Konu, 'Bölgeler' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. yalcinicli

yalcinicli

Kısaca, İzmirin kuzeyinden güneyine tüm sahil kesiminde kamp yerleri bulabilirsiniz. Yapılacak tek şey gitmek.

2. kbülent

kbülent

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    ıldır levrek 1 kg
    balıklıovadan karaburuna doğruda 1-2 kamp yeri mevcut

3. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    Cenk'cim sayın meslekdaşım mufi'nin de dediği yerlerin haricinde çok yerler var. Önceden bir araştırma yapmanız gerekir.

4. CnKmN

CnKmN Cenk Kaman

oncelıkle tesekkurler.bende oyle gozum kapalı gıtmıyım dıyordum zaten.bulurum bulamam gıbısınden.sızınde dedıgınız gıbı onceden bı gun cıkıp arastırayım.en uygun ve olanaklı olanını secerım
    tekrardan tesekkurler...

5. CnKmN

CnKmN Cenk Kaman

peki bu kamp yerlerıne ben ve kuzenım gıdıcez
    bazı kamp yerlerı almıyomus(sozde dam muhabbetıne:mad:)
    ınsallah bunlarda da oyle bır sorun olmaz...

6. atak35

atak35 HALİL

Favori Kamış:
    Olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    ot balığı acemiyiz yaa.
    Cenk karaburun tarafı mantıklı geliyor bana,alternatifi çok hiç olmadı arabada yatarız,maksat macera olsun araştırmaya devamm.

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Cenk .aklınızı çelmiyeyim ama ben senin yerinde olsam eger 2 kişiden fazla değilsniz? ki en uygunu da o. hiç kalacak yer aramayın.
    geçen sene gümüldür azmakta bir vatandaşımız ile tanıştım.genç ve bekar bir şahıs 30 yaşlarında Uno arabası ile Ankaradan çıkmış araba içinde yatmak sureti ile sadece kırsal alanlarda (nerede akşam/orada sabah) hesabı marmarise kadar gidecekmiş
    arabada tüp/çaydanlık/tava/ v vs... ve battaniye yastık. gibi temel malzemelerin dışında ana tema olta malzemeleri idi.benden bilgi aldı kuşadası ve sonrası hakkında.. demekki bu arkadaş sora sora allaha emanet /macera misali yollara düşmüş balık avına ..tatilini geçiriyor..amaç sadece balık tutmak.
    sizde öyle yapabilirsiniz.. zaten kırsal da wc sorunu da olmaz.. temel malzemeleri alın yeter..

8. CnKmN

CnKmN Cenk Kaman

haklısın Muvaffak abi..zaten arabada genıs..temel malzemeler ve olta takımlarıyla kalcak yer problem olmaz.bı karnımızı doyurmak kalır..onuda hallederız zaten..

herkese tesekkurler..

9. CnKmN

CnKmN Cenk Kaman

Halil abi cıkarız bi cumartesıden orası senın burası benım buluruz kalcak elbet bı yerler..balıgımızıda tutarız...maksat eglenmek zevk almak...

planlara devammmm...:D:D:D

10. uygar

uygar

İzmir-Seferihisar-Ürkmez-Gümüldür-Doğanbey Kıyılarında Avlananlar

değerli avcılar.başlıktaki bölgelerde avlanan var mı? bu yerlerden ne tür balıklar çıkar? biraz bilgilendirir misiniz.Ben her yaz bu kıyılardayım fakat daha adam gibi birşey alamadım.

Son düzenleme: 9 Nisan 2007
  11. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000

Güzelbahçe,çeşmealtı,urla,mordogan,karaburun olurmu :)... nede olsa yakin yerler
    :)

12. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    merhaba uygar kardeşim. öncelikle hoşgeldin aramıza. senin söylediğin yerler çok girintili olduğu için mırmırdan çipuraya kadar hemen hemen her balığı yapar. ben dün bütün şeridi dolaştım ama nafile bir lidaki dışında ( yanımdakinin yakaladığı küçük dil balığı hariç) balık görmedim. sana tavsiyem biraz daha sabret.

13. deli_izmirli

deli_izmirli

Favori Kamış:
    zıpkın,sepet avcılıgı
    En İyi Avı:
    ahtapot--yaklasık 4.5 , 5 kılo
    slm ben daha aranıza yenı katıldım.... ben doganbey payamlıda yaklasık 5 senedır avlanıyorum.ahtapot yonunden cok zengın bır yer.sargoz,kefal,isparoz,lidaki,levrek gibi.. bırcok balık turu bulabılırsınız.. SAYGILARIMLA...
    ==================================
    <==_==*AHTaPoT AvCıSı*==_==>

14. oltacı35

oltacı35

ben bugün (9-nisan-2007) urla-demircili köyünün yalısında (deniz kenarında) avlanmaya gittim inanın değil balık tutmak yemleri hiç dokunulmamış olarak kıyıya tekrar aldım.değil yem kaptırmak oltaya dokunan yoktu.fakat genelde bahsettiğim yerde sargoz çıkar.fakat bu gün değil sargoz ufacık bir ısparoz bile yoktu.hatta denizlerin haramisi hanoslar bile yeme gelmedi.

15. celen.mustaf

celen.mustaf

Favori Kamış:
    kamış el oltası
    En İyi Avı:
    akya+çipura,1400,1100gr
    deniz beni çağırıyor

:)
    Hoş geldin Deli kardeş (izmirin delisi) profilniz bölümünden imza ayarlarınızı yaptıktan sonra (isim,katıldığınız yer,doğum yılı ,ve yeri ,kan grubu) bilgilerini imza bölümünde görmeyi arzu ederiz)hele bi'de tanışalım bölümünde konu açıp tanıtırsanız kendinizi bize,mes'ut ve baht-ı'yar oluruz,:) :) :)

16. Abi teşekkürler...:D :D

17. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun

Uygar merhaba ben Ayrancılarda ikamet ediyorum ve 2/3 dsenedir bu kıyıları dolaşırım sana en yakın zamandaki deneyimlerime dayanarak bilgi vereyim.

*Urla sapagından seferiye gelene kadar kara tarafında 2/3 tane kapalı iç su var
    sezon içinde uygun zamanda sazan ve tatlısu kefali alınabiliyor.

*-seferihisar sıgacık taki mezarlık önü kayalıkları mutlaka kefal yapar arada sarpa/karagöz vs kefali ekmekle alabilirsin /ancak hava rüzgarsız yada hahif..kuzey/k.batı gibi olacak yani durdugun yerde karadan esecek.
    tam karşısındaki balıkhaneye gelmeden yalıların önü ki yine aynı koya bakıyor..
    iri sarpa ve karagöz+kefal yapar..

*-karakoç deresi kara tarafındaki demir yaya köprüsünün tam altı dipten iri kefal/kırmızı kurt+hamur.

*-urkmez taraflarında 9 eylül .üniv. kampının ve yanındaki otelin ''T'' iskeleleri kefal/mırmır/ levrek yapar. yine kafal için ekmek ve hava karadan esecek. levrekte ise sabah çok erken ve akşam geç vakit günün başlangıç ve bitim saatleri ..
    yem kurt/sardalye/

*-gümüldüre kadar olan sahillerde mesela gümüldür balık hanesindeki kayalıklardan
    mırmır tutuluyor iç tarafta kefal ve levrek var kalabilirsen gece sardalya ile liman içinden levrek alınabilir.

*-gümüldür (tahtalı) deresi kış ayları hariç sular ısındımı deniz kefali/tatlısu kefali/ve çok iri sazan yapar (sezon içi avlanmak kaydı ile) yem hamur ve kırmızı kurttur balık dipten yer çok hassas şamandra +ince misina ister kepçeyi unutma

*-daha aşagıda azmak/deniz atı deresi ayını formasyonda..
    *-maydanoz koyunda istikrar yok
    *-yonca köyden suya girmek kaydı ile(dize kadar) 3 gün önce 2 kg kadar ekmek içi ile kefal tuttum
    *zeytinköy den duyumlar var mırmır olarak
    *-pamucak taki koltuk tabir edilen yri tam bilmiyorum ama balık çıkıyormuş..
    *-kuştur beton iskleleri havasına göre mırmır ve kefal yapar..
    herhalde bu kadar yeter

18. uygar

uygar

abi valla bütün her yeri iyi ezberlemişsin.genellikle lidaki ve mırmır bulunuyor.bu taraflarda daha ne levrek ne de çipuraya rastgeldim.

19. merkan

merkan

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    3.600 kg levrek
    ahmetbeyli maydanoz koyun da seneler dir av yapıyorum biz tekne ile sülünez sardalya ve teke ile ege de çıkan hemen hemen her balığı yakalıyoruz tabiki mevsim yem hava durumları birbirine öpüştüğü zaman eskisi gibi olmasada yinede tatmin edici rasgele o bölge için sorun olursa paylaşırız

20. merkan

merkan

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    3.600 kg levrek
    ne güzel bilgiler abi bunlar

abi teşekkürler süper bir paylaşım rasgele maydanozu s geçme