arkadaşlar balık çiftliklerinde bile balık yok bu haftasonu gerence tarafındaydım eğer gidipte alan varsa lütfen cevap yazsın bilgi versin her ne kadar bu sitedeki arkadaşların çoğu yerlerini söylemesede . teşekkürler
Bu hafta en yakın balık Didim den geldi Serkan kardeşim link aşağıda http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11246
şimdi okudum serdar bende güzel av yapmışlar didimde. valla çipura çiftliklerinin üstünden avlandık ama çipura yok, bir arkadaş duymuş denizde deprem olmuş etkisi olabilirmiş. yalnız denizler kurumuş abicim, yada bu mevsimde olmuyor. sitede bile hareket yok demek gidenlerde de bir hareket yok.
kasımdan önce balık olmaz mı serdar özellikle çipura şu yaz aylarında işler sakin iken, aylak modda iken havalar güzel iken şöyle bol bol avlansak ne güzel olur. ben özellikle çipura ve levrek avlamak istiyorum bu yaz nasipse.
Kanka levrek her zaman olur en yoğun olduğu dönemler Kasım ve Aralık aylarıdır. Bu aralar yoğun olmamakla birlikte avlanabilir. Çipuraya gelince gezgin çipura göç aylarında yani yine kasım aralık aylarında foça dan geçiyor. Yani bu aralar avlamak çok büyük şans. Arkadaşların avladığı Çipuralar ise çiftliklerden kaçan ve o bölge devamlı yemlendiği için o bölgeyi kendilerine seçen kaçkın çipuralar. Yani bu tür çipuraları her mevsim avlamak mümkündür. Sadece sabırlı olmak doğru yem kullanmak ve balık çiftliği yakınlarında avlanmak gerekir. Bu arada balık çiftliklerine en fazla 100 mt yaklaşılabilir. Bu sirkülerde çiftliklere zarar verilebileceği ihtimaline karşı yasaklanmıştır. Ancak çiftlik sahipleri izin verdiğinde sanırım bir problem çıkmıyor...
bizde çiftlikte avlandık kafeslerin üstünde arkadaş izin verdi sabaha kadar mandagöz aldık başka birşey yok ara ara kesti bir arada hafif dokunuşlarla yemleri alan başka bir balık neydi çözemedim. valla kafesler çipra sivriburun levrek karışık kalite balık dolu iken denize olta atmak koydu biraz ama iyi niyeti suistimal etmek bana uygun bir davranış değil mandagözlerle döndük eve
Yem isi balık ciftliklerinin yakınında cok farklılık gosteriyor.Ben sonunda cozdum. Çiftliklerde kullanılan palet yem denen yemler var.Bunu igneye takmıyorsun.Tam ignenin kavisine oturtuyorsun.Tırnak geri dusmesini onluyor.Bu yeme balık atlayarak yanıt vermiyor ,tekneden avlanırken balıgın yemi agzının icinde sanki emer gibi oynadıgını hissediyorsun ve ani bir hareketle cipura nın damagına yerlestiriyorsun.Tabiki kıyıdan bu yemin kullanımı biraz zor oluyor..
mordoğan ve balık avı mordoğan izmir in en güzel en sakin yazlık mekanlarından biri.Ama daha keşfedilmemiş bir yer aslında böyle olması bozulmamasının en güzel sebebi .Beş yıldır balık avı için sürekli mordoğana gidiyorum .oradaki sakinlik sessizlik insana huzur veriyor .Bu aralar yeni liman arkası karagöz ve çipura kaynıyor gideceklere duyrulur .gitmeyi düşünmeyenler HEMEN DÜŞÜNÜN
İzmir-Karaburun bilgisi Merhaba arkadaşlar: Öncelikle bu güzel forumdaki güzel insanları selamlarım. Doğa seven insanların hali başka oluyor. Ben yıllardır yaşadığım İstanbul'dan artık daha fazla dayanamayıp ayrıldım. Yılların ofis yaşantısı ve stresi sağlığımı kaybetmeme yol açtı. Şimdi havası bana iyi gelen İzmir Karaburun tarafına yerleşmeyi düşünüyorum. Doktorların tavsiyesi açık havada çalışmam. Bende ne yapacağımı bilemediğimden en zevkli ve mantıklı şey balıkçılık geldi aklıma. Hiç anlamadığım bir konu olmasına rağmen en doğal ve özgür olay balıkçılık gibi. Şöyle orta halli profesyonel bir tekne alıp bir de kendime eleman bulup öyle haftada bir kaç kez balığa çıkmayı düşünüyorum. Ne dersiniz, Karaburun bunun için iyi bir yer mi? balıkçılık için izin vs. gerekiyor mu? her türlü yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Baki Doğru 34-rh+ İzmir (şu an
Geçmiş olsun Baki bey tez zamanda şifalar dilerim.Arkadaşlar eminim açıklayıcı bir kaç not yazarlar şimdi ama profesyonel balık avlıyacaksanız ticari , bu işin bazı prosodürleri var diye biliyorum.Bizim gibi amatör olarak balık avlıyacaksanız zorunlu olmamakla beraber amatör balıkçı belgesi almanızda fayda var.Hoşgeldiniz bu arada.
hem izmir'e hemde aramıza hoşgeldiniz... karaburun balık için iyi bir seçim ama nasıl yapacanıza bağlı...
ızmır e ve aramıza hos geldınız.gecmıs olsun dıyorum.karaburun mevkı olarak,hava olarak guzel bır yerdır.bemce ızmır cevresınde hayallerınızı gerceklestırecegınız yaz kıs oturabılecegınız yer secmenız gerekıyor.ben ce yenı foca yaz kıs oturabılecegınız ve dusuncelerınızı gerceklestırebılecegız yer ıcın uygun olur bence arastırmanız gereklı.
hoş geldin baki abi izmir gerçekten çok güzel bir yerdir. arkadaşların dediği gibi biraz gez ve dolaş. bende foça civarını öneririm. en azından canın sıkılırsa gezebileceğin yerler var. karaburunda bu tarz yer bulman biraz sorun olur. foça ve karaburun balık konusunda hemen hemen aynı. nede olsa bir kıyının iki tarafı. arada birkaç kilometrelik deniz var. iyi bir tekneyle bu açığı kapatırsın . balıkçılık için belge ve teferüatlar forumda var. tekne için gerekli bilgiler prof balıkçılır amatör balıkçılık için çok çeşitli bilgiler var. sormak istediğin şeyleri eskileri bul onlara sor. anında cevaplıyorlar allah razı olsun. sevgiyle kal
tüm yanıtlayanlara teşekkürler Bu arada İzmir ve Ege'nin yabancısı değilim, sülalemin büyük kısmı burada her yaz gelirdim. Biliyorum yani İzmir'in kıymetini Nedense İzmir'de herkes Foça'yı öneriyor. Bence de çok güzel bir yer. Aslında benim düşündüğüm bir ayağı Narlıdere'ye bir ayağı Karaburun'a kurmak. Akrabalarım ve çevrem de Narlıdere, Güzelyalı tarafında çünkü. Tek başına Karaburun özellikle kışın zorlayıcı olayabilir. Bu balıkçılık olayı benim kafama sonbaharda girdi. Çeşme'de tanıdık bir yaşlı balıkçıyla açıldım. Teknesi ufaktı. Yılların barbun avcısıydı. 200 metre ağ attık. Sonra Çeşme rüzgarı bir salladı, ben yıprandım. Saatler sonra ağları topladık içinde 5 tane 100 gramlık barbun! Dedim yok hocam buralarda balık bitmiş, hem ufak tekne bana dokunuyor, bu iş yatar dedim. Sonra baharda İstanbul'da biriyle tanıştım. Adamın 15 metrelik gezi balıkçı teknesi karışımı bir teknesi vardı. Bu dostum haftasonu teknesiyle açılıp keyif yapıyor, haftaiçi de tanıdığı 2 kardeşe teknesini veriyordu. Çocuklar da buna hem tuttukları taze balıktan veriyor, hem teknenin masraflarını ödüyorlardı. Gayet güzel geçinip gidiyordu herkes. ama tabii oralarda çinekop, lüfer gibi iyi para eden balıklardan bol, onlarda boğazda bir restorana satıp geçinip gidiyorlardı. Ondan sonra dedimki ben balıkçılık yaparsam ancak böyle olur. Şimdi bu profesyonel mi amatör mü bilmiyorum Benim yapmak istediğim böyle bir tarz. Fikir belirten, muhabbete katılan herkese çok teşekkür. (Datçayı da çok seviyorum ama şu anki duruma İzmir civarı daha uygun)