Ege Bölgesi Av Alanları ve Çevresi

Konu, 'Bölgeler' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Yeni foça durum 24/08 sabah

İyi günler arkadaşlar sıcak sıcak resimli bilgiler size ;
    Bu sabah Yeni Foça da denizdeki dalgalar yüzünden hiçbir tekne denize açılamadı .Eski Foçada da durum farklı değilmiş diye duydum .Hafta sonu pek iyi göstermiyor hava durumu Çeşme ve Foça için.
    Bu hafta kıyı çalışılır tekne için pek güzel değil hava tekneyle çıkacaklar için.

2. Salihreis

Salihreis Salih Günerergin

Favori Kamış:
    sadece olta
    Favori Makine:
    okuma salina SA-65
    En İyi Avı:
    kaçan balık :-)
    Kıyıdan levrek için harika bir hava,
    tavsiye ederim.

kıyıdan 3-4 metre ileriye mamun at,
    mutlaka alırsın

bol sanslar

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Salih abi verdiğin bilgiler için.Kuşadası diye konuştuk bu hafta orayı deneyeceğim birşeyler yakalarsam pztesi yazarım.

4. sunburn

sunburn

Favori Kamış:
    XFire 95 Zıpkın
    En İyi Avı:
    Arkadaşlık/Değeri Ölçülemez
    Öncelikle saygılar tüm Doğa ve deniz tutkunllarına :)

Bu güzel yere ( Erdek )'e yeni geldim ve doğasına hayran kaldım. uzun bir süre burada kalacağım ve avcıklık takımlarımı henüz yeni aldım.( Zıpkın Avı ) Şimdi bu başlık açılmışken; Erdek de nerereler de hangi zamanlarda ne tür avlar peşiinde koşalım ? Tanıtıcı bilgi verecek avcı form yazarlarının dikkatini çekmek istiyorum.

Saygı ve sevgi ile kalın.

RUHUNUZUN GIDASINI RYHUNUZDAN EKSİK ETMEYİN EFENDİM.

5. farmer

farmer

slm sevgili abilerim,ben foca ve yenifocaya cok yakın bir yerde çiftcilikle uğraşıyorum,iş sezonumuz yazın olduğundan dolayı tekne olmasına rağmen pek balığa gidemiyorum,bu aralar boş vakitlrimde kulaktan dolma yerlere gittim ama pek bir sonuc alamadım,genelde geceleri sabaha kadar müsait oluyorum,bildiğiniz levrek ve cipura yapan yerler varsa benimle paylaşırsanız cok sevinirim,hatta müsait olursanız beraber bile gidebiliriz...

6. Arda_E

Arda_E

Çeşme tarafında botla avlanmak için bölgerler?

Öncelikle merhabalar.
    Siteye yeni üye oldum ve balıkçılık konusunda da fazla tecrübem yok. İzmir Çeşme tarafında Şifne-Ildır arasında da yazlığım var. 1 hafta içinde arkadaşla bota binip balığa çıkmak istiyoruz. Kıyıdan fazla uzaklaşmadan.

Sorum şu; bu bahsettiğim bölgede nerelerde denize çıkabilirim? Dediğim gibi botla çıkacağımız için zaten fazla da açılma şansımız yok. Hatta bahsettiğim bölgeyi bilenler için söyleyeyim Bahçelievler'de oturuyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim , rastgele...

7. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    İzmir Kordon da son durum.

Sirkülerde yasak olmasına rağmen İzmir körfezinde her geçen gün balık avlayan amatör avcı sayısı artıyor. Yasak olması ticari amaçlı balık avı yaptırmadığı için Körfezin içinde çok balık olması balık avcılarını cezbediyor. Sağlık açısından avlanılması yasak olduğu için , yani balık populasyonuyla ilgili bir sorun olmadığı için bu avcılara gerekli uyarılar ve cezalar yapılmıyor . körfezden çıkan balık yüzünden , Allah korusun ölüm gerçekleşmediği sürece bu durum böyle gidecek gibi gözüküyor. Pek çok balıkçı çıkan balıkların büyük tabir edilecek boyutlara , çipura ve levrek için , ulaştığını ve restaurantlara satıldığı söylentileri etrafta çok konuşuluyor.Pek çok satıcınında gün boyu bu avcıların ayağına yem ve olta malzemesi getirip satması avcıların çoğalmasına sebep veriyor. İşte son durum fotoğrafları;

8. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Paylaşım için teşekkürler...Olmaması gerekn şeyleri yapmakta üstümüze yoktur zaten...

9. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Olmaması gereken şeyler derken;
    Bu işi sirküler ve yasaklar açısından değilde vicdani sirküler var olduğunu söyleyen arkadaşlar açısından düşünürsek verecekleri cevapları duyabiliyorum. Şöyle özetlenebilir '' Her koyun kendi bacağından asılır '' neden böyle düşünür biliyormusun, çünkü burada balık avlayanlar kendilerine zarar veriyor diye düşünür. Sonuçta balık populasyonuna zarar veren bu avcılar içinde yok.
    Sirkü dışı avcılıkta yapmıyorlar en fazla oltası olan 3 olta atıyor. O zaman sirkülerde belirtilen yasaklanmış alanlar açısından bu bölge farklı görülüyor.
    Buradaki benim sorum şu an var olan yasağa uymalı mı yoksa yorumlamalı mı?
    Doğru olan hangisi bilenler vardır muhakkak ;)

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Yani bu fotoğrafa bakınca şunu görüyorum.
    "Emekli amcalar ellerine oltalarını almışlar Can sıkıntısı takılıyorlar "
    diye düşünüyorum.

Lokantaların tedarik zincirlerini buradan gelecek balıklara bağlamadıklarınıda düşünüyorum.

Şöyleki HALden 1 kg Çipurayı Levreği 6-7ytl ye zaten düzenli olarak alabiliyor.
    Kaynak : http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Kurumsa...irlerDaireBsk/HallerMud/HalFiyatlariMiniSite/

Bu amcaların tuttukları balıkların herbiri yarım kilo gelse ki , bu iyi bir rakkam
    balığın tanesi 3ytl ye gelir, adamlarda günde 5-10 tane tutamayacaklarına göre.

Bence lokantalar hiç uğraşmaz.

Tutulan balıklar Sağlıksız denilebilir ancak amcalar balıkları tutarken fosur fosur sigara içiyorlar buda farklı bir bakış açısı.

Orada Balık tutmak ,dalmak,yüzmek yasak haklısınız.

Eğer birşey yasaksa yasaktır.

11. çok haklısınız körfezdeki amatör emeklı balıkcılar her geçen gün artıyor ..emekli balıkçılar çünkü cogu bellı bır yas üzerınde tarkan bey ınde dedıgı gıbı can sıkıntısından oyalanmak için gelen insanlar.kesınlıkle lokantalara falan satıldıgını düşünmüyorum .çünkü orqada tutulan 3 veya toputopu 5 balıga bel baglayacaklarını sanmam .bence burada yasaklanmasının sebebı saglıksız olması olmalı .
    Buradaki benim sorum şu an var olan yasağa uymalı mı yoksa yorumlamalı mı?

ve askın KESİNLİKLE YASAĞA UYULMALI

12. Arkadaşlar bu konu ile ilgili olarak 37/2 nolu sirkülerin yayınladığı tarihten itibaren konu ile ilgili olarak birçok kuruma sitemiz üyeleri birçok kez mail gönderdi.

Gelen cevaplar bizlere göre yetersiz, tabiri caiz ise topu hep başkalarına atıp durmaktalar.

Hepimizin bildiği gibi 37/2 sirküler 2006 Eylül ayında yayınlandı ve 2 yıl süre ile kalacak. 2007 Eylül ayı olmuş ve aradan bir yıl geçmiş İzmir Kordon boyunda halen bir tane bile " BURDA BALIK AVLANMASI YASAKTIR " levhası ne yazıkki yok ve bu gidişlede yetkili birimlerin bu levhaları dikmeyede pek niyetleri de yok gibi.

Hal böyle oluncada körfez içinde avlanan amatör balıkçılar konudan haberleri olmamakta. Eline oltasını alan soluğu körfezde almaktadır.

Kaldıki bugün yarın Egenin mehşur balığı çupra başlayacak ardından sarı kanat girecek körfeze ve kimsede bu duruma bir dur demiyecektir.

Şayet isterseniz bu konuda tekrar bir mail trafiğine girelim. Belki bu sefer bir sonuç alabiliriz.

13. evet tekrar denersek belkı bu kez faydası olabılır :confused: :cool: :cool:

14. farmer

farmer

yenifoçaya yaklaştılar

arkadaşlar slm,bildiğiniz gibi eylül ayı itibari ile çipura ve lüfer mevsimi geldi gelicek sayılır,ben coğu zaman tekne ile gencellide doktorlar sitesi ile rafineri bacalarından kerterez alıp o bölgede avlanıyorum,sizinde bana tavsiyede bulunabileciğiniz yerler var ise cok memnun olurum ve bu arada paylaşmak isterim,en son cumartesi günü akburun tarafında (bölgeyi tanıyanlar bilir ama ben yinede acıklıyım,burunucunda askeriyenin burnunu döndüğümüzde e.foçaya doğru ilk koy ile kayalık burunun acığı)saat 18:00 gibi avlak taydık ve güneş batana kadar at cek karagöz yaptık,battıktan sonra 2 tane 300 gr.lık fangiri aldım,2 de ıskataroz aldık,saat 21:30 gibi avlaktan ayrıldık,cok güzel balıklar cıkıyor o taşlardan ama arkadaşımı deniz tuttuğu için dönmek zorunda kaldık,o taraflara giderseniz muhakkak uğrayın ve sabırlı olun derim,yardımcıda olabilirim,tekrarlıyım bende yardımlarınızı bekliyorum...

15. Arkadaşlar, aşağıdaki linke girip 4982 yasa gereği ilgili birimden aşağıdaki yazım ile bilgi istedim.

http://www.izmir.gov.tr/tr/genel/iletisim.aspx

01 Eylül 2006 tarih itibari ile yürülüğe girmiş bulunan Amatör Balık Avcılığını düzenleyen Tarım ve Köyişleri Bakanlığına ait 37/2 numaralı Sirkülerin 5 nci bölüm Madde-12 e göre " (6) İzmir limanında, Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular vapur iskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan saha içerisinde her türlü su ürünleri avcılığı yasaktır." bendin bulunmaktadır.

01 Eylül 2006 tarihinden bugüne kadar olan sürede yasaklanan hat içinde balık avcılığı günün her saati devam etmektedir. Bu manada yasaklanmış saha içinde günün her saati balık tutulmakta ve vatandaşlarımızca kimyasal olarak zehirli balıklar avlamakta ve yemektedir.

Hepimizin bildiği üzere Ege'mizin meşhur balığı Çipura dönemi bugünlerde başlamış ve vatanlaşlarımız yasaklanmış saha içinde bu balığın avcılığını yapmak için daha çok rağbet edecektir.

Vatandaşlarımızın konulan bu gerekli yasaktan haberleri var mıdır? Çünkü sorulduğunda bilmediklerini, bu konuda da anılan sahil şeridinde hiç bir uyarı levhası ve ikaz eden bir görevliye rastlamadıklarını ifade etmektedirler.

Bu yasak ilgili birimlerce etkin olarak denetlenmekte midir? Denetleniyorsa yasak avcılara ne gibi işlem yapılmaktadır? Uyarı levhaları hala neden konulmamıştır?

4982 sayılı kanun gereğince bilgilendirilmemi ve gereğini arz ederim.

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Geçenlerde aklıma geldi. Bir mail atayım bakalım niçin cevap vermemişler dedim. Ona da cevap gelmedi. Maalesef bizim mailler sadece mail olarak kalıyor sanırım. Ne kadar uğraşsakta bir sonuç alamadık bu işten. Başka bir yol bulmak lazım Ahmet abi. Bu şekilde yaşanan mail trafiği sadece mail trafiği olarak kalıyor çünki....

17. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    İşi bazı arkadaşlar için ufak çaplı soruşturdum. Tanıdığım garson arkadaşlardan biri deniz çipurası olarak kiloluk getiren bazı belirli avcıların balık başına 10-15 ytl karşılığı bu balıkları satabildiğini söyledi.Lokantada kişi başı en az çıkan rakam 50 ytl bu balıklar için o yüzden geceden sabaha 4 tane balık yakalayabilen sizin söyleminizle emekli bir avcı amca günlük 50 - 60 ytl parayı cebe atabilir mantığı kafama takılıyor.Kaldı ki bir tane bile yakalasa hem keyif hemde masraf çıkarmış olabilir.

18. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Bunların hepsinin olma olasılığı var tabii ki ... Fakat bu insanların buradaki yasaktan haberleri yok !!! Üyelerimizden bazı arkadaşlarımız, aynı bölgede av yapanları uyardıklarında, kimsenin böyle bir yasaktan haberi olmadığı ortaya çıkmıştı :( Bunun için bir şeyler yapılmalı ama, Ahmet' in de dediği gibi maalesef yetkili birimlerin üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi ...

19. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Aynen dediğiniz gibi Sevil hn. bazı sabahlar yani özellikle balık yakalandığını gördüğümde meraktan gidiyorum balığı görmek için, söylüyorum yasak olduğunu sirkü ne demek diyen bile çıktı şimdiye kadar :D gülmemek elde değil. Yazmak istemiyorum ama gerçekten ilginçtir iyi balıklar çıkıyor sonuçta yakalanan balıklar yanlış anlaşılmasın besi kaçkını değil tamamen deniz balığı görünümünde ve boyutlar dün yakalanan çipura 1.150 gr. o kadar insana anlatmak zor oluyor birde arkamdan attığımı yada kıskandığımı söylüyorlardır kesin.:mad:

20. tugay sahın

tugay sahın

Favori Kamış:
    olta,mısına
    En İyi Avı:
    1 kg levrek

degerlı arkadasım ben de yenı focada yazın ıkamet edıyorum.
    genellıkle tekne ıle merkez sahılın karsısında,buruncuk mevkınde ve cakmaklı koyune bakan kısmında tekneler avlanmaktadırlar