eğirdir ve çandırda at çek alabalık avı için takım hazırlama

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında aron tarafından paylaşıldı.

1. aron

aron cem tekin

Favori Kamış:
    henüz kamışım yok,üstatlardan yardım istiyeceğim
    Favori Makine:
    oda yok henüz
    En İyi Avı:
    çocukken plajda yüzerken kefal,üstümden geçen martı ağzından kafama düşürdü:)
    Merhaba,ben Ispartadan katılıyorum,yaklaşık 10 gündür siteyi takip ediyorum,bir çok konuyuda okudum.Gerçekten gönül vermiş insanlar gördüm sitede ve bugün kayıt oldum. Kayıt olmadanda konuların okunması mümkün kılındığı için teşekkür ederim,zira bir çok sitede önce kayıt şartı vardı. Ben hafta sonları için kendime meşgale arıyorum. İlk başta havalı tüfeklerle tahta hedefleri denedim ama bir süre sonra bana göre olmadığını anladım. Bir kaç olta deneyimim oldu ama bu siteden özellikle at çek tekniğiyle alabalık avı konusu açıkçası bayağı ilgimi çekti.Konuları okudukça başladım kamış makine kaşık aramaya.Makine seçimini pek anlamadım önden arkadan olayını çözemedim.Kamışa gelince sanki bu kamış iyi gibi geldi http://www.hepsiburada.com/Liste/da...x?productId=sporvr92600180&categoryId=1307209 ama anlamışsınızdır konu hakkında bilgim sadece site takibi. Kısacası eğirdir gölü çandır taraflarında kullanabileceğim güzel bir kamış,makine kaşık modelleri ne olabilir. Bilgiler için teşekkürler. Bütçe olarak 0-500 aralığı olabilir yada bütçeyide üstatlara bırakıyorum.

Son düzenleme: 18 Temmuz 2010
  2. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Hoşgeldin Cem abi. İşin ustaları sana gerekli öneriyi yapacaklardır, şüphen olmasın :)

3. aron

aron cem tekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oda yok henüz
    En İyi Avı:
    hoşbulduk teşekkür ederim :)

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Cem Bey Merhabalar,

Takım önerileri bu işe gönül veren arkadaşlarımızın en çok sorduğu konuların başında gelir. Haliyle forum içinde oldukça tekrarlanmakta, bu noktada sizden ricam arşiv kısmında bolca arama yaparak biraz daha fikir edinmenizdir.

Muhakkak ki tek bir takım önerisi yoktur, farklı görüş ve kombinasyonlar olacaktır. Kamıştan başlayalım.. Alabalık konusunda çokça at-çek yapacağımızı göz önüne alırsak takımımız mümkün olduğu kadar hafif ve bir o kadar da sağlam olmalı. Sizin linkini verdiğiniz kamış 2 parçalı, ki parçalı kamışları kullanan biri olarak daha sağlam bulduğumu söyleyebilirim, taşıma sıkıntısı dışında bence teleskopik denilen iç içe geçen kamışlara göre daha mukavimdirler. Kamışta atar konusu mühim. YAni oltanın ucunda ne kadarlık bir ağırlık savuracaksınız. Alabalık avında genelde meps adıyla anılan spinnerları göz önüne alırsak seçtiğiniz kamıştaki gibi 5-20gr atar uygun. Ancak bu kamış 180 cm ve daha çok akarsu avlarında kullanılan, dalın otun ve pek çok ilişkenin sık olduğu yerde rahatlık sağlıyor. Barj gölü gibi atışınızı rahatça yapabileceğiniz yerlerde ise kamış boyunu bence en az 210cm tutun. 240 ve 270 cmlerde uygun. Tabi bu ilk kamışla ilgili tecrübelerinizden sonra kendinizi için ihtiyaçlarınıza göre ikinci bir tercihiniz zaman içinde olacaktır.

Makine konusunda kamışın hafifliği ile zıt düşmeyecek bileğinizi yormayacak 30 luk bir makine işinizi görecektir. Önden ve arkadan kalama konusundaki bilgilerinizi artırmalısınız. Tercihim önden kalama.

Misinanızı ne kadar ince tutarsanız atış uzaklığınız artar ancak bunda da kamışta olduğu gibi gam yapmayan, sağlam misinlardan seçmelisiniz. Alabalık avında 0,24lük misina işinizi görür. Kalın misinaların atışı kısıtlmasının yanında balığı ürkütmesi gibi bir dezavantajıda var.

Yem konusuna gelince alabalıklar için 3 numara mepsleri deneyin derim. Gümüş üzeri mavi benek, gümüş üzeri kırmzı benek, siyah üzeri kırmızı/yeşil/sarı. İşin aslı elinizde çeşitli renklerden mepsler olmalı ve deneme yanılma ile o an balık için cazip geleni bulabilmelisiniz.

Selamlar..

5. aron

aron cem tekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oda yok henüz
    En İyi Avı:
    ilginize teşekkür ederim bugün bir internet sitesinden D.a.m 2300 Fz Spin Kamış (Boy 215cm-Atarı 3-12gr) modelini satın aldım aynı sitede kaşıklar vardı ama meps marka yoktu onu henüz alamadım,makineyide bu siteden seçemedim şimdi onları araştıracağım. sizin anlatımınıza göre galiba kamışı doğru seçtim. :)

6. exselance01

exselance01 mesut adanalı

7. aron

aron cem tekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oda yok henüz
    En İyi Avı:
    mesut bey teşekkürler

8. exselance01

exselance01 mesut adanalı

rica ederim önemli değil umarım yardımcı olabilmişimdir.İyi avlanmalar.

9. aron

aron cem tekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oda yok henüz
    En İyi Avı:
    kamışım geldi, yanında aldığım misinada elime ulaştı. 0.20 kalınlık. makineyi yeni sipariş ettim ama avmarketimde mepps marka kaşık yok :( şimdi takıldım işte, çünkü forumda mepps dışında kaşık konuşan görmedim. demekki iyisi bu ama ne hepsiburada da nede avmarketinde malesef yok.

10. aron

aron cem tekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oda yok henüz
    En İyi Avı:
    merhabalar, ilk kamışımla alabalık avlamaya yeğenimle beraber gittik, hiç bir şey tutamadık ama hoşumuza gitti bende bir takım yeğenime almaya karar verdim ve avmarketi sitesinden dam onliner 2.10 kamış ve remixon weekend 30 luk makine pelican kaşık çeşitleri bir kaç tanede misina sipariş ettim birlikte gideceğimiz için tek kamışla zor oluyor diye düşündüm. 2 gün sonra telefon ettiler sizin istediğiniz kamıştan elimizde kalmamış, 2.40 var fiyat farkı almadan onu yollıcaz dediler bende 2.10 luk kamış stokta görünüyordu ama dedim. kalmamış dediler peki yollamak istediğiniz kamışın atarı kaç dedim. 10-30 cevabı gelince peki dedim. kaşıkları 2 numara seçmiştim oda yok bir boy büyüğünü yollıyacağız dediler, alabalığa bence büyük ama eh hadi olsun dedim, (ben kaşığı bir boy büyüğü olarak 3 numara diye düşünmüştüm)misinada yok başka yollıcaz dediler onada peki dedim.internet başında olmadığım için bakamadım ama aklımada takıldı açıkçası,bunun 2.40 10-30 atarlısını ben nasıl görmedim diye çünkü 2.40 bulamadığım için 2.10 sipariş etmiştim. Gözümden kaçmış olamaz diye düşünüp beni arayan numarayı tekrar aradım. bu sefer başka bir kişi çıktı telefona, kendimi tanıttım ve yollanacak kamışın atarını sordum 20-40 dedi karşıdaki kişi. biraz önce beni arayan bey bana 10-30 demişti kendisiyle görüşebilirmiyim dedim,telefonda dediler o zaman lütfen beni numaramdan arayın dedim. Bir kaç dakika sonra ilk arayan kişi bana döndü, bende kendisine kamışın atarının 20-40 olduğunu söyledim, distribütörün yanlış bilgi verdiğini söyledi, isterseniz para iadesi yapalım dediler fakat kredi kartıyla taksitli alış veriş yaptığımı iadenin zor olacağını söyleyip konunun atla deve olmadığını siz 10-30 atarlı bir model seçin gerekirse fark öderim şu an işim var diyerek teli kapattım. Bir süre sonra internet başına geçince avmarketi sitesinde 2.40 dam onliner kamış olmadığını gördüm, googledan arattım kamışı ve 20-40 atarlı olduğunu ve 295 gr agırlıkta olduğunu okudum. bir süre sonra telefonla arayıp ne yaptıklarını sordum, viva troph 2.40 10-30 atarlı bir kamış olduğunu ama fiyatının ucuz olduğu için iki adet yollıyacaklarını söylediler, bende bu konu çok uzadı iyi peki bende size biraz daha para yollıyım bir makine daha yollıyın dedim, aklımdan geçende ikinci oltayıda komşunun oğluna veririm diye düşündüm. Sonuçta ürünler geldi, kaşık oldukça büyük, bilgim çok sınırlı olmakla bu kaşığa alabalık falan gelmez çünkü kaşıklar 5 numara geldi :confused: kamış parçalı ama vidalı değil içiiçe geçmeli ve hani nasıl desem keyfe keder tutuyor birbirini :( yeğenimle gittik ikinci fırlatmada kamış ucundan çıktı gazete kağıdı sıkıştırıp takmaya çalışırken kamışı tümden bozdum. neyse yedeği var komşu oğluna vereceğimizide sana verelim diyip ona kullanmaya başladı çocuk ve oda bağlantı yerinden çıktı bende o sinirle iki kamışıda taşa çarpıp fırlattım attım. avmarketi sitesinde resul beyle muhatap olmuştum açıkçası kendisi ilgili ve çözümden yana bu konuda sıkıntı yok. ama sipariş etmediğim malı almakda hoş değil, böyle sevimsiz şeyler oluyor sonra. 5 numara kaşıkla hangi alabalık avlanır çok merak ediyorum, sitede bulunmayan ürünlere gelince biri bulunmasa derimki o gün bitmiştir ki onuda kabul etmem. sonuçta distribütörle stok kontrolü anlık yapılmalı, benim siparişlerimin neredeyse tamamı yoktu ki hepsi stokta görünüyordu,olmayan malı var gösterip parasını almak sonrada şunu yollasak yada paranızı iade etsek demek bence hoş değil. sonuçta ben bunu kredi kartı taksitle almışım her ay para geri yatıyormu diye kontrol edecek kadar boş vakte sahip değilim. sadece pazar günüm için bir meşgale benim için balık avı.burda alışveriş ettiğim siteyi karalamak gibi bir amacım falan yok, belki benim şansıma böyle oldu ama olanıda anlatmak sizlerle paylaşmak bence yanlış bir şey değil.

11. akkılıç

akkılıç

Av makreti bunu bana da yapmıştı..o kadar malzeme almıştım ki hiç biri istediğim değil, anlaşılan bu işi fazla yapmayı düşünmüyorlar.