Merhabalar, Fotoğraflar biraz eski ama boyle bir foruma yeni üye oldum ve ilk defa paylaşıyorum. Bu bölgede çok zargana var, avı hem basit hem de inanılmaz keyifli. Ufak bir sandal ile kürek çekerek 75-100mt açığa demir atıyorum, derinlik 3-4 metre belki biraz daha fazla, dip zaten pırıl pırıl, en ufak ayrıntısına kadar detaylar görünüyor. Olta ise biraz amatörce ama en iyi işe yarayan yöntem bu, 6 veya 8 numara iğne, bir metre gerisine ise ufak bir fırdöndü. Yem ise sardalya veya ufak gopez. Kestiğim sardalyayı veya ufak gopezi iğneyi saklayacak şekilde takıyorum. Rüzgarı da arkama alacak şekilde savuruyorum, inanın 5-10 saniye geçmeden suyun üzerinde bir kıpırtı ve olta müthiş bir hızla denize çekliyor, inanılmaz keyifli, oltanın gitmesine izin veriyoruz çünkü zargana yemi hemen yutmuyor, yemi yuttuğunu düşündüğümüz veya yuh artık kesin yutmuştur:D dediğimiz zamanda başlıyoruz mücadeleye, gerçektende balık bir sağa bir sola aşağı gidiyor, zıpladığı bile oluyor suyun üzerine. Bence müthiş keyifli. 20-30 parça yakaladığım oldu bunların bır kısmı oltayı bile kopardı. Ancak zargana yem suyun üzerindeyken ilgileniyor yem ile, eğer yem çökmeye başlarsa o zaman çekip yeniden denemek gerekiyor, o yüzden kurşun yok oltada. Çuprada yem çöktüğü zaman geldi oltaya, benim hayatımda tuttuğum ilk çupra idi ve kafa darbelerini unutamam. İşte bir kaç fotoğraf. Herkese rastgele [IMG] [IMG] [IMG] [IMG]