Ekim ayı en iyi av (tatlı su)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında flazer tarafından paylaşıldı.

?

Ekim ayı en iyi avı tatlı su

Anketin kapanma tarihi 6 Kasım 2007.
  1. flazer

oy sayısı 23
    37,1%
  2. OpasenCarper

oy sayısı 13
    21,0%
  3. carpe chasseur

oy sayısı 21
    33,9%
  4. BARIŞ

oy sayısı 5
    8,1%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    Arife günü öğlene kadar işteydim malum yarım gün olması sebebi ile öğlen kütahyaya doğru yola çıktım oltamıda yanıma almayı ihmal etmemiştim giderken özel yerimde bir iki kadife yakalayım dedim.3 adet kadifeden sonra 30 luk misina sarılı 1,5metrelik kamışıma sanki kütük oturdu bayağı bi uğraştan sonra kuzu kenardaydı tamamen kepçesiz suya girerek tek başına çıkardım. kısmetimde bu kuzu varmış.Kadifeleri suya iade edip sazanımı kucakladım ramazan bayramı bizim evde sazan bayramı oldu.4 kilonun üzerinde olduğu kesin;) balığı tartmadım

2. OpasenCarper

OpasenCarper

En İyi Avı:
    13kg pullu sazan
    Slm,

Baliklar gecen haftadan, birincisi 11.6 kg, ikincisi de 7.8 kg geldi.

Yem: Tiger nut
    Misina:30lb Power Pro

Bir onceki aksamda misir, nohut, tiger nut ve boilie ile yemlemistik.

Herkese rastgele arkadaslar.

7.8kg

Ha bir de avlak yeri

3. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

Avımın hikayesi ilginç değil aslında pazar günü onca yemeleme yapmamaıza rağmen oltamıza bir kere olsun hoş geldin demeyen balıklar bizi hırslandırdı ve pazartesi günü oltalarımızı alıp bu gün sessizdir bu avantajımızı olsu değerlendirelim dedik malum herkes pazarını değerlendiriyor iş güç bizde işe kısa gün ara verdik ve sonuç gerçekten mükemmel kıstada var aslında yemlenen bölgeye balık en az 3 sat sonra geliyor en fazla ise 42 saat civarında bu da avlağın durumuyla alakadar biraz tabi malum bu avlakta küçük bir yer herkes yemleme yapıyor balık ne yapsın ama bize pazartesi günü emeğimizin karlığını vermektenn geri kalkmadılar sağolsunlar umarım herkese güler böyleleri hatta daha büyükleri ilk resimdeki balık net 5 kg diğeri 4.600 gram

bu balıklar pazar günkü hüsrana fazla üzülmememiz için gölün tesellisiydi

4. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Yer : Kiğmir (Güdül)
    Yem: Solucan
    Takım : İki iğneli dip oltası

Akşama doğru gelen balık krizimiz sonucu kiğmire sevdiğimiz bir abimizin bahçesine gitmeye karar verdik yanımızada ikişer olta birazda solucan aldık hem muhabbet eder hemde bir iki olta sallarız dedik yola koyulduk.
    Gider gitmez oltaları suya attık ve zilleri taktık suyla evin arası 10metre kadardı nasılsa duyarız diye tam arkamızı döndük döner dönmez bir zil sesi :eek: :eek: geriye bir dönüşüm vardı ki nerdeyse suya düşecektim :D oltayı elime aldım bir asıldı kesin yayın dedim çay balığı niyetiyle gitmiştik ama kısmetimize bu güzel yayın çıktı.

5. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Arkadaşlar Ekim ayı en iyi avı tatlı su anketi açılmıştır oylarınızı ve yorumlarınızı yazabilirsiniz

6. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    erol ve orhan arkadaşımız arasında kalıp,,orhanı oyladım,,
    çünki bu boyuttaki bir sazan yakalamak ,türkiye şartlarında daha zor..
    bu benim düşüncem tabiki..
    ayrıca diğer arkadaşları da tebrik ediyorum,
    rasgele..

7. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    ben flazer a verdim oyumu.sebebi ise sürpriz av olması.nacizane fikrim

8. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Mehmet
    Oyumu senin yönünde kullandım.
    NEDEN:
    Azmin ve çalışmandan dolayı;)

9. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Bende oylayacağım ama bir şey sormadanda geçemeyeceğim arkadaşlarımızın oylarına saygım sonsuz hepsinin açıklamasını okudum burada sormak istediğim şey en iyi balık diyoruz neye göre en iyi balık büyük olduğu içinmi,fazla mücadele verildiği içinmi,sürpriz olduğu içinmi,arkadaşımızı diğerlerine göre daha çok tanıdığımız içinmi o ava oy vereceğiz kriterimiz nedir avın hangi özelliklerine bakarak öncelik tanıyacağız amaç büyük balığı seçmekse balıklar kendini gösteriyor oylamaya bile gerek yok;yok başka bir kriter varsa onuda buradan ilan eder benide bilgilendirirseniz memnun olurum.
    Tüm balıkçı arkadaşlarımıza bol ve büyük avlar dilerim.

10. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Doktorlara danıştımda,
    Osmanı kendi haline bırak dediler:p :p :p

11. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Bende doktora gittim bana bu akılı verdi.:D :D

12. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Oyun Eskişehir den Flazer Mehmet e. Tebrikler güzel bir balık.

13. eskisehirli_omer

eskisehirli_omer Ömer

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Bahcecik sazan 3,5kg ,sakarya 1.700 Dargın
    Konu üstlerde kalsın :)

14. OpasenCarper

OpasenCarper

En İyi Avı:
    13kg pullu sazan
    Slm arkadaslar, bana oy veren vermeyen herkese tesekkurler, diger arkadaslarin hepsini de tebrik ediyorum, balikciliga ve baliga tutkusu ve saygisi olan herkesin basim ustunde yeri vardir.. Yalniz bazilariniz burada (ABD'de) balik tutmanin daha kolay oldugundan bahsetmisler, aslinda sanirim haklisiniz, balik daha bol, yalniz sunu da belirtmeliyim ki Turkiye'de de hala iyi miktarda balik var, yalniz gerekli cabayi sarfetmek ve dogru taktikleri uygulamak onemli. Buradaki ilk yilimda avlandigim nehirde (Potomac) sazan oldugunu biliyordum ama bir turlu dogru yeri bulamamistim ve bir yil boyunca bayagi bir denememe ragmen genelde yanlis yer ve yem secimi yuzunden hic balik tutamadim. En sonunda dogru yeri buldum, burada baska sazancilarla tanistim, yeni taktikler ogrendim ve gerisi corap sokugu gibi geldi..

Bu arada biliyorum video bolumune koymam gerekiyor ama 11.5kg'lik baligin videosunu bugun yukleyebildim ve sanirim linki burada vermek daha uygun olacak.

Herkese sevgiler ve ii avlar.

http://www.youtube.com/watch?v=gtGCRL5BGJ0

15. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    oy veren arkadaşlara teşekkürler;)

16. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Karar vermek zordu ama ben oyumu gurbetçi arkadaşımız Erol için kullandım :) Erol kardeşim avını tebrik ederim, yalnız bir dahaki katılımında, avının hikayesini de bizlerle paylaşırsan, verdiğim oy daha çok içime sinecek ;) Çünkü yarışmanın koşullarından biri de avın hikayesinin en iyi şekilde anlatılması :) Gurbette oluşunu hikaye yerine koyarak, seçimimi senden yana kullandım bu kez ;):)

17. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    ekim ayı yarışmasına katılan butun üyeleri tebrik ediyorum
    tek oyum var o da za nay opasniya carper erol a verdim
    bratmi tek yazdım seni

Son düzenleme: 6 Kasım 2007
  18. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    en güzel balık gurbetçi arkadaşımız erolun ama bence yurt dışında iri balık çok olduğu için şansları daha fazla oyüzden oyumu ona veremiyorum ve bu yüzden kendisinden özür diliyerek beni anlamasını umuyorum diğer adaylar ise balıkları güzel ama resimler avlakta değil evde çekilmiş kısacası benim oyum mehmet kardeşime şansın daim olsun kardeş

19. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Erol arkadaşımızın balığı gerçekten çok güzel.Sanırım orada bu balıklardan çok var ve çokta kolay galiba bunları yakalamak.Çünki yurt dışından ne zaman resim gelse foruma maşallah 10 kg.mın altında balık yok tebrik ederim .avın gerçekten harika,Ama malesef bu seferlik oyum başka yere.Haa eğer yakaladığın balık sazan değilde bi başka olsaydı o zaman fikrim değişirdi .

Orhan kardeşim ben malesef sanada uyumu veremedim.aslında balığın büyük ve güzel ama evde çekilmiş bir ava oy veremiyeceğim.inşallah bir dahaki sefere avlak yerinde resmedersin avını .senide canı gönülden tebrik ederim.

Ve Sevgili Barış oyum sanada değil sende avını kömürlükte resmetmişsin sanırım.Oysa avlak alanında resmedilseydi düşünceler değişebilirsi,Senide canı gönülden kutlarım avının devamını dilerim.

Evet benim nacizane oyum Mehmet kardeşiğme Aslında en küçük av ona ait ama:rolleyes: !! Ama'sı diğer yazıların içinde. Tebrikler Mehmet kardeşim.

Hepinizi tebrik ederim
    Umarım birdahaki sefere herkes buraya koyuca balıkları avlak alanında resmeder.
    saygılarımla.
    Allaha emanet olun.

20. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aytekin abim saolasın

müdat abim sen de saol slmlar;)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.