ekmek ile lagos avı

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında elmexicano tarafından paylaşıldı.

1. bir soru

af buyrun.

akdeniz balıklarını tanımam tadını bilirim sadece

ama lagos aslen derin su balıgı degil midir?

2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Hani baliklari ailesi olarak gecen serranidae'gilerden bir balik olup 20m ila 200m araliginda sularda yasar. Genelde palazlari kiyilara sokulurken, buyudukce derinlere cekilir.Ulkemizde lahoz, laos,lagos gibi adlarla anildigi gibi serranidea ailesine ait (ki bu cok fazla uyesi olan bir guruptur) , diger uyelerle karistirildigi cok olur. (hani turleriyle, orfoz turleriyle) Zipkinla ulkemizde yakalanmasi yasaktir.Oltacilikta 30cm boy limiti ve gunde 3 tane yakalama siniri vardir.

Ortada bir resim olmadigi icin balik hakkinda sorunuza ancak bu kadar cevap verebilecegim Cengiz Bey.

Ahmet eski ancak bu cok tatli paylasimin icin cok tesekkur ederim. Cok guzel anlatmissin.Bir sey daha ogrendik.Keyifle kal.

3. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Kısmet bu nasıl ve nereden geldiği belli olmaz o günki kısmetinde o varmış afiyet olsun.

4. tesekkurler sevgili dostum

mersin civarındaki balıkçılardan lagosun derine bırakılan sepet tabir edilen bir aparatla yakalandıgını ve 200 m derinden alındıgını duymustum. geçenlerde bir tv programındada tesadüfen bir lagos -temizlenirken- gördüm. ancak kımersin ve kıbrıs da yedigim o balıgın bu balık olduguna pek inanasım gelmemişti. Hem fazlaca kücüktü hemde öyle kıyıdan alınır gibi bir balıga benzemiyordu. direkt dip balıgıydı yani.
    çok arkadasım akyayı neredeyse sıfır seviyede kayalıklardan tutmustur. Daha çok da tekneyle ancak lagos tutanına hiç rast gelmemistim. bu paylasıma kadar onun bir derinsu balıgı oldugunu sanıyordum.
    tabi hangi lagos yada hangi balık sorusu şu aşamada tartışmalı.

En azından şu aşamada tutulacak balıklar listeme almadıgımı söyleyebilirim. ancak her durumda yenilecek balıklar listemde kalır.

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Agzinin tadini biliyorsun:D Afiyet olsun...;)

6. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    İskenderun-Arsuz dan geleli 2 gun oldu.Askeriyenin kampındaki iskeleden tutulan balıkları gorunce saskına dondum.Cok verimli bir bolge fakat sansınıza atık varil yuklu gemi battı..Bence balıklar üzerindeki etkisi arastırılmalı...

7. elmexicano

elmexicano ahmet can berkyürek

En İyi Avı:
    7 kg GT
    değerli dostlar,

bahsettiğimiz bu lagos balığı derin su balığıdır. bizler iskenderunda lagos ve lahos balıklarını karıştırıyoruz. o zaman yakaladığım balık lahosmuş. bende yeni öğrendim. ama sonuçta çok lezzetli bir balık. ;)

iskenderunda batan toksik yüklü ULLA gemisi başımıza çok büyük dert oldu. 5 sene öncesine kadar balık tutmaktan yoruldugumuz yerlerde balık çıkmıyor. buna dinamitle avlanan terbiyesizleri de katarsak çok daha büyük bir kayıp söz konusu.

herkese segilerimi sunuyorum,

ahmet can.

8. levrekçimetin

levrekçimetin metin oktay can

Favori Kamış:
    shimano blue romance
    Favori Makine:
    Daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    levrek- 7 kg kofana-4,800kğ
    slm şansın bol olsun

hayvanın canı farklı bi tat istemiş oda ekmeğe atlamıştır insanlarda ekmek kavgası varya ne olduğunu merak etmiştir rastgele kısmet bu

9. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Metin Bey yeni üye olduğunuzu gözlemledim. Aramıza hoşgeldiniz.

İki cevabınızında 2007 yılına ait raporlara dair olduğunu gördüm. Farkedemediyseniz mesajların kenarlarında tarihleri yazmakta. Ama farkındaysanız sorun yok tabiki.

Umarım en kısa zamanda trofe levrek vs avlarınızı ve yöntemlerinizi bizlerle paylaşırsınız.

Saygılarımla..