Öneri konusunda adım geçince müdahil olma gereğini hissettim. Bahsettiğim cihaz, sizinde dediğiniz gibi TENS olarak adlandırılan bir üründür. Görebildiğim kadarıyla da branşınızla yakınen ilgili. Malumdur ki belli yaşlara gelmiş bizlerde, bazı aksamlarımızda yorgun metal misali, aksamalarımız, arızalarımız söz konusu. Toplum olarak da ne yazık ki, en son seçeneklerde sağlık kuruluşları aklımıza gelir. Geçtiğimiz aylarda, bel fıtığı teşhisiyle Bursa'da ciddi olarak yeri olan bir merkezde, 21 günlük fizik tedavisi aldım. Buna ilave olarak da, evdeki cihazla bunu ara sıra sürdürürüm. Buna ek Magnezyum yağı, Alabalık yağı, Ozon yağı masajı yaptırır ve Omega 3 kullanırım. % 100 demesemde % 70 - 80 kadar ilerleme sağladım ve 10 dakika bile ayakta duramazken, yürümeye takatım yokken, yataktan ve oturduğum yerden kalkmakta aşırı zorlanırken, şu an rahatlıkla, 8-10 saat aktif olarak, yorgunluk hissi duymadan, kendimi ayakta tutabilmekteyim. Kondisyon eksikliğim olmazsa, inan 2 X 90 dakika maç çıkartabilirim. Gittiğim tedavi merkezinde, Gerek boyun fıtığı, gerek kol ve gerekse ayaklara uygulanan tedavilerin, bu tür cihazlarla yapıldığını gördüm ve sizde beyan ediyorsunuz. Yine yaz aylarında, uzun süreli balkonda oturmaktan kaynaklı, sol omuzumda oluşan ağrı ve bunun neticesi, sol kolumda parmak uçlarına kadar uyuşma ve karıncalaşmalar oluştu. Hele ki yattıktan sonra bu problemin ciddi boyutlarda artması, sabahlara kadar sancıdan uyuyamama sıkıntılarım, bu cihazı 5-6 gün, 15- 30 dakikalık doğru noktaları bularak kullanım uygulamasıyla yok oldu gitti. Tembel adele sendromu diye bir tabir vardır. Döneminde aşırı olarak yapılan aktif spordan sonra, bir anda bunun kesilmesinin ilerleyen süreçte getirdikleri sıkıntılarını, sizler çok daha iyi bilirsiniz. O adelelere bırakın masajı, balyozlarla vurdurmak, dövdürmek istersiniz. Sadece 15 dakika ve 3 günlük uygulama yeterli oldu; bu sıkıntımı da yenmekte. 10 günde bir, saati 50 lira masaj bedeli ödeyen biri olarak, 70-80 liraya böyle bir aleti alıp kullanmak bence çok daha mantıklı ve sağlıklı. Tabii, ihtiyacı olan için. Bende, ilk teşhisin ve uygulamanın bilinçli olması açısından, uzman hekimlerin görüşlerinin ve sağlık kuruluşlarının uygulamalarının çok daha sağlıklı olacağına inanır ve öneririm. Eh, zamanı gelince, bazı ufak tefek sıkıntılarda da, eski deneyim ve tecrübeler ışığında, kişiler kendi kendilerinin doktoru olmalılar inancındayım. Ukelalığım olmuşsa da hoşgörüyle karşılayacağınızı umar, selam ve sevgilerimi iletirim. Not : Kalp pili olanların bu cihazları kendi başlarına bilinçsizce kullanmamalarını, normal kullanımlarda da, kalbe ve beyine yakın yerlerde kullanılmamasının önemini ayrıca vurgularım.
Ben de 1 yıldır TENS cihazı kullanıyorum. Kollarımda ve dizlerimde bir takım ağrılar olduğu için 1,5 sene önce Erenköy Fizik tedavi ve Reh.Merkezine uzman doktora gittim. Bana bir takım kültür fizik egzerzizleri, kolluk, dizlik v.s. verdi. Plates lastikleri ile sabah akşam yapılan bir çok hareket denedim, ayrıca TENS cihazını uygun şekilde kullanabileceğimi söyledi. Ben de 80 TL ye bir tane aldım. 1 yıl sonunda bir çok ağrıdan kurtuldum diyebilirim rahatlıkla. Tabi bunu TENS aleti yaptı diyemem tamamen. Yaptığım hareket ve egzersislerin sayesinde olduğunu düşünmekle birlikte, gerek rahatlama, gerekse ağrıların azalmasında TENS aletinin de faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu benim şahsi düşüncem, ben çok memnunun, tabi bunu doktorun önerisi ile yapmak daha güzel bir çözüm bence. Her insana uygun olmayabilir, her rahatsızlığa iyi gelmeyebilir, Önerim bir uzmana görünüp onun fikrini sormak ve verdiği tedavi şeklini harfiyen uygulamak gerekir diye düşünmekteyim. Bu konuda rahatsızlığı olan arkadaşlara acil şifalar diler, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ederim. Saygılarımla...
Murat abim ve tevfik abim öncelikle sizlere de geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim Sanırım önceki yazdığım mesajda hafifbi yanlış anlaşılma oldu TENS kullanmanıza kesinlikle karşı değilim, doğru zamanda doğru şekilde uygulandığı zaman çok çok faydalı bir cihazdır, benim anlatmak istediğim öncelikle etkisinin geçici olduğu yönünde idi. Şöyle ki, vücudumuzdaki ağrı taşıyan sinir lifleri belirli bir eşiğin üzerindeki ağrıları hisseder, eşik altında kalan ağrı hislerini hissetmez. Zaten eğer tüm ağrı hislerini beyine iletecek olsaydı ayaklarımızın üzerinde yürürken bile yerle temas halinde olan bölgenin ağrısından bir süre sonra kafayı sıyırabilirdik Şimdi TENS cihazı doğrudan bu ağrı taşıyan sinir liflerini uyararak onların uyarılabilme eşiğini yükseltir. Eşik yükseldiği için de aslında aynı derecede olan ağrı eşiğin altında kaldığı için biz onu hissetmeyiz. Kabaca tesn cihazının yaptığı işe o eşiği yükseltmek diyebiliriz. Hafif burkulma, kas spazmı vb sebeplerden olan ağrılarda 10 gün civarında kullanıldığında sinirin uyarılma eşiğini yükseltir, yaklaşık 20 gün boyunca bu eşik yüksek halde kalır. Bu süre zarfında da vücudumuz kendi kendini tamir ettiği için eşik değer düşünce sorun ortadan kalkmış olduğu için vücutta ağrı olmaz. Ancak sorunun tam olarak neden kaynaklandığını bilmeden ağrıyı yok etmeye çalışırsak iyileştik sanarak sorunlu bölgeye yüklenmeye devam edersek ağrı eşiğimiz geri düştüğünde sorunlu bölge daha bi sorunlu hale gelmiş olacak bu da daha dayanılmaz bir ağrıyla bizi başbaşa bırakacaktır. Her insan illa ki kendi hekimidir. Uygun şartlar yoksa, bir uzmana danışamayacak durumdaysak, daha önce kullanılmış ve netice alınmış çözümlere başvurabiliriz ama her ihtimale karşı yine de bi uzmana danışmak en doğrusudur. Başta da dediğim gibi kullanılmasına karşı değil hatta taraftarıyım ama öncelikle sorunun ne olduğunu bilmek ağrımız hafiflemişken o sorunu ortadan kaldırmak(dinlenme, egzersiz, ilaç vs.) en doğru tercihdir. Sevgi saygı ve selamlarımla...
Doktor ağır kaldırma dediyse muhtemelen kas spazmı probleminden kaynaklı bir sorundur. Benim tavsiyem kas gevşetici ve bi kaç gün kolu istirahat ettirmen yönünde olacaktır. Özelden tam olarak sorunun ve doktorun önerdiği ilaçları vs. yazarsan elimden geldiğince açıklama yapmaya çalışırım, şimdi çıkmak zorunda olduğum için kısa yazıyorum kusura bakma yarın daha detaylı açıklama yazabilirim, geçmiş olsun
İnanılmaz yardımcı oldu. Nazik açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uyguluyorum. Zaten kas gevşetici alıyordum. Hocam bu B vitamini kilo aldırır mı ? Ben haftada 1 -2 alıyorum iştah açmasın diye. Sizi çok yordum eksik olmayın.. Bir de bu el egzersizleri nedir ? Sölerseniz yapıyım onları da. El açıp kapama tarzı mı ? sıkma teli mi ? top mu ?
Estağfurullah abi hocalık kim biz kim, azcık yardımcı olabilirsem ne mutlu bana Bu arada egzersizler için link gönderiyorum http://www.turanuslu.net/category/egzersizler/ Burada her bölge için ayrı ayrı egzersizler var, çok açıklayıcı yazılmış, eğer buradaki egzersizleri yaparken herhangi bir tanesinde ağrı hissederseniz (germe egzersizleri hariç, germe egzersizlerinde ağrı olması normaldir) ağrı yapan egzersizi ya ağrının başladığı noktaya kadar yapın ya da hiç yapmayın. Yine de sormak istediğiniz bir şey olursa mesajlarınızı bekliyorum.
Bu arada b vitaminini sormuşsun abi onu atlamışım, evet b vitamini kullanan kişilerde genelde hafif bi kilo alma durumu oluyor (benim gözlemim bu yönde, kesin bilgi değildir) ama gençsiniz kilo vermek zor olmaz
''Biz bu şikayetlerle gelen hastalara ilk olarak kastan kaynaklı bi sıkışma ise kas gevşetici ve ağrı kesici önerip fizik tedavi uygulamalarından olan eklem mobilizasyonu ve sinir mobilizasyonu (sinir germesi de deniyor) uyguluyoruz. '' Bu ifadeden dolayı hocam dedim. Doktorsunuz herhalde Yasin Bey. Çok teşekkür ederim eksik olmayın. Çok yardımcı oldunuz. Egzersizlere başladım bile linkten.
Bu arada daha önce imza ayarlarımda yazıyordu ama yanlış anlaşılmasın diye silmiştim, fizyoterapistim ben. Şu aralar bir rehabilitasyon merkezinde engelli çocukların fizik tedavi ve rehabilitasyonu üzerine çalışıyorum
hocam Allah'a dua et balıktan olsun. eğer balıktansa; koluna kıramp girmiştir, üşütmüşsündür ve saire ve saire. bir süre sonra geçer gider. onun dışında arkadaşlar neredeyse bütün açıklamaları yapmışlar, eğer kendi kendine geldiyse; ya boyun fıtığıdır (boyuna bağlı başka yerlerde de olabilir) yada kalp damar ya da sinir. önce kardiyolog danış, hemen ekg çekerler, tansiyonuna bak, sonra diğer doktorlara, beyin cerrahisinede görün, ihmal etme, böyle şeyler için insan bir gününü hastanede feda eder. onun dışında ölüme çare yok ama tedbir elden şifa Allahtandır. bende olta kullanmaktan dolayı uyuşmalar karıncalanmalar ya da omuz ağrıları oluyordu, hepsi geçti. ama kendi kendine durdukyere gelen bir kol uyuşması mutlaka tibbi tetkik gerektirir, zamanında banada benzeri oldu gidip baktırdımi birşey bulamadılar. büyük bir ihtimal ile kilimaya çarpılmıştım. tabi kilima deyip geçme kısmi felç yapabiliyor, birde motorsiklet artık çok sarsıyor beni. bu tetkiklerin ilerisi (yaşlılığa bağlı) için senin için iyi olur. umarım önemli birşey değildir
teşekkür ederim. balığa ara verince hemen geçiyor. başlayınca tekrar karıncalanma oluyor kamışı tuttuğum el de.. kas gevşetici ilaç ve krem kullanıyorum.. dinlenmeye çalışıyorum..
geçmiş olsun, evham yapmamak lazım ama bazen küçük şeyler büyük şeylerin habercisi olduğundan çok da boşvermemeli. geçen yıl bahsettiğiniz şekilde ağrılarım vardı, sonra iyice ilerledi. bir süre sonra sol kolumu kullanamaz duruma geldim, o kadar ki gece ağrıdan sızıdan uyku uyuyamaz durumdaydım. önce fizik tedavi uzmanına gittiim, tahliller, filmler, MR vs. derken 20 gün fizik tedavi oldum. ağrılarım azalsa da geçmedi. sonra dahiliye uzmanına, kardiyoloji uzmanına, ortopedi uzmanına gittim. hepsi ayrı bir tahlil yaptı ve ayrı şeyler söyledi. en son ortopedi uzmanı romatoid artrit teşhisi koyup bir de heyet raporu çıkarttı hiçbirisi içime sinmeyince kalktım 1000 km yol yapıp istanbul'a gittim. daha önceden randevu aldığım bir dahiliye uzmanı prof. tahlillere bakıp, beni kendi öğrencisi olan ve romatoloji üzerine uzmanlaşan bir prof.a yönlendirdi. o doktor, bir tomar kağıdı, film ve MR sonucunu, reçeteyi inceledi ve güldü. bana harici bir krem, bir de hafif ağrı kesici verdi iyileşse de iyileşmese de 15 gün bunları kullan dedi. tam iki hafta sonra ağrı sızı kalmadı :thumb: omuz eklem kapsülünde zorlanmaya bağlı basit bir eklem rahatsızlığı tedavi edilmediği için ilerlemiş ve rahatsızlık vermiş, hepsi bu idk ve onca doktor bunu farketmemiş.
topici açalı 17 gün olmuş toplasan 3 kere ava gittim her gün krem sürdüm bazen kas gevşetici aldım bazen b12 aldım masaj bile yaptırdım omuza ama ne yaptımsa geçmedi hala el de karıncalanma ile beraber bugün kolum da anormal bir ağrı var sanırım doktora gitmek lazım böle sanki dişe hani uyuşturucu yapılır ya his uyanır öle hissediyorum bazen de kireç kabına sokup çıkartmışlar gibi kolumu ağırlaşıyor