Yav abiler kardeşler bırakın çocuğu denesin hem sizler çocukken büyüklerinizin yapma dediği şeyleri hiç yapmadınızmı bilakis gizli gizli yaptınız (en azından ben yaptım) bir kersinde babamı dinlemeyip kurşunu metal bir tüpün içine dökmeye çalışırken tüpün içinde kalan havanın ısnıp eriyik durumda olan kurşunu lav gibi püskürtmesi ile iki elimin üzeride kurşun yanıkları ile dolmuştu ve bu denemeden sonra kurşunun sadece kendi kalıbına dökülebileceğini öğrenmiştim
anca sağında ve solunda 50m hiç kimse yoksa o zaman denesin.en azından başkasının gözünü cıkarmaz kulağına iğne saplamaz ama kendi zarar göreceğide kesin gibi bir kac atıştan sonra
Artık yapmıyorum zaten gidip hazır dökülmüşlerini alıyorum ama sağ elimin üstünde bir iz hatıra olarak kaldı
Abiler Ustalar Ben kasnak aldım 10 adet ancak nasıl kullanacağımı bilmiyorum biraz acemiyim bana yardım ederseniz sevinirim bir atış tekniğini resim ve video gibi paylaşımla nasıl atılacağını gösterirseniz sevinirim
Şeytan oltasını ileri fırlatmak için pva iple en ucuna taş bağlayıp denemişliğim var. Ama sapan değil, kamışla... Kamış yoksa aynı şey sapanla da olur ama iğneli nokta sağılmış ve bizden ilerde, yerde yatıyor olmalı ki bir tarafımıza batmasın.
Kasnağı kullanmayacaksınki, misinayı kullanacaksın... Yakın mesafelere atacaksan 10-15 mt gibi kurşuna gerek yok yemi biraz irice tak ve at, tabi avlamayı düşündüğün balığın büyüklüğüde atkiler, büyük balık ise bu şekilde, ha bulunduğun yer akıntılı ise, akıntının durumuna göre, yaprak kurşun kullanabilirsin. Direk dip oltası ise, gezer kurşun makul büyüklükte taktınmı istediğin uzaklığa atarsın... Kurşunlu uzak mesafeye atacaksan, misinayi 50-60 cm iğnenin gerisinden tut ve çevir ve denize paralel konuma yakınken bırak gitsin, çok havaya dikilecek konumda bırakma, misine havaya doğru çıkıp düşeceğinden gideceği mesafe kısalır , gidebileceği azami uzaklıktan daha yakına düşer. Kurşunsuz yemli atıcaksanda çok değişik yöntemler var bu atışta kandinize en kolay gelen yöntemi siz bulacaksınız derim, ama ben kendim iğnenin 20-30 cm gerisinden tutup hani yolda yürürken kol istem dışı kendiliğinden öne arkaya sallanır ya, o konumda misinayı sallar ve çok yukarı değilde ileri gidecek şekilde bırakırım... Size şimdiden bol ve kısmetli avlar dilerim...: ) oltanız balıksız kalmasın... reeling hooked
Bira (veya gazoz, rakı, ilaç vs.) şişesi, deniz kirliliği yapmaz, hatta, batması sağlanırsa deniz resif sistemine faydalı bile olur.
İyiki söyledin bimiyorduk..! sayende bir şey daha öğrenmiş olduk..! artık bu metod sayesinde denizin dibi paşabahçe şişe ve cam fabrikası deposunamı döner, yoksa şişe resiflerinden oluşan bir tarlamı olur bilemiyorum....! hihi hihi hihi hihi :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
Çok büyük mutluluk olur, keşke olsa. Her şişeni içinde bir türün yuvası olur, balık nüfusu ikiye katlanıverir bahse mevzu bölgede. Bende mi gülsem ne, göbeğimi hoplatıp, birilerinin cahilliğine? yoksa adam gibi durup, sen bir git, cam neden yapılıyor öğren mi desem, ne dersin?