Kıymetli arkadaşlarım ben bu sistemin daha iptidahi olanını alanyada bir balıkcıda görmüştüm makara ahşaptan dı ortasına bilyalı yatak vardı ve bu yatağa bağlı dikey bir ahşap teknenin ıskarmoz deliğine saplanıyordu.ben bunu kendime örnek alarak biraz daha iyileştirip fiber tekneme uygun hale getirdim. Kullanılan malzemeler 1-argon kaynağı telinin boş makarası(sanayide bu iş ile uğraşanlardan temin edilebilir) 2-Büyük boy bisikletin ön tekerlek bilyası(kompile) 3-diğer demir aksam 10mm lik demir lata 4-bağlantı cıvata ve somunları kıromdan 8mm-10mm [IMG] 1-argon teli kasnağı 2-Bisiklet mili bağlantı cıvatası3-plastik suborusu icinden cıvata gecirilerek ipin sürtünme si azaltılıyor4-ipin cok yatık geldiği durumda pet şişeden yapılmış dayanaklara sürtünerek makaranın dışına taşmaması sağlanıyor5-tekne kenarına sabitleme cıvataları6-kasnak cevresine vidalanmış süpürge sopasındanelde edilen parcalar(bunların görevi hem sarılan cap ı büyütmek hemde sarılan ipin sudan süzülerek kurumasına olanak sağlamak7-destek kolu8-kasnaktan gelen ip. [IMG] 9-kasnağa sarılı 400 metre ip10-süpürge sapından elde edilen yuvarlak tahtalar iki taraftan vida ile sabitlenmiş durumda. [IMG] 11-ağactan mamul kasnak arasına monte edilerek ve ortasına delik acıldıktan sonra buraya tak cıkar kol takılarak kasnak cevriliyor. 12-bisiklet ön mili kasnak deliğine göre taşlanıp sıkı olarak gecirililmiştir [IMG] yukarıdaki resimde görüldüğü gibi kullanılan ipin kalite ve cekerleri üzerindedir.Bu avda 0.90-ve 1mm lik misinalar kullanılsa bile o derinlikteki bir avda misinanın cok esnemesi ve balık vuruşlarını emdiği icin uygun değildir.umarım konuyu anlatabilmişimdir yinede takıldığınız bir durum varsa lütfen yazınızç(bu aparat maddi olarak 20 ytl civarında bir maaliyet gerektirmektedir)iyi günler dilerim.