El yapımı diyorum kimse inanmıyor :)

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    ben balık olsam atlarım abi :) yeni sahtelerle görüşmek dileğiyle hoşçakal :)

2. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Yekta bey. Beğeniniz beni sevindirdi. Kullandığım epoksi kaplama bir nevi plastik türevi ve su geçirmez özelliği var. Ayrıca epoksinin üzerini de birkaç seferde bir nano özellikli sprey ile kaplayarak yağa, UV.ye, çizilmeye vs. karşı extra korumaya alıyorum. Tabi tuzlu suda kullandığım her malzemede olduğu gibi mutlaka her av dönüşü ılık tatlı su ile yıkıyorum. Bu kullanılan halka ve iğnelerin sağlığı açısından da önemli. Üzerine basmadığınız, yere düşürmediğiniz, sert bir darbeye maruz bırakmadığınız sürece balığın darbelerine dayanabilecek güçte bir kaplama. Çok güçlü iri dişli balıklar her sahteye olduğu gibi elbette yaptıklarıma da zarar verecektir. Nitekim son aldığım 3 kiloya yakın bir iskarmoz sahtede kayda değer bir delik açmıştı. Delinen yeri tekrar epoksi sürerek ve ufak bir boya rötuşu ile eski haline getirdim. Epoksi kaplamanın en güzel iki özelliği yüzeyi pürüzsüz hale getirerek suyun sahte üzerindeki direncini azaltması ki bu dolayısıyla aksiyonu da etkiliyor; boyanın dökülmeyerek uzun süre dayanabilmesi.

3. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    İyi ki balık değilsin ben de tuttuğum balığı yerim :) Teşekkürler Mehmet kardeş, inşallah diyelim. Hoşçakal.

4. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Kamuran bey. Sahtelere DiVER öZCAN 2011 olarak imzamı atmaya başladım bu seri le beraber. İnşallah sezonda bir aksilik çıkmaz ise ben de deneme şansı bulabilirim.
    Sağlıcakla kalın.

5. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    DiVER öZCAN 2011 . ;)

6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler İbo kardeş. El işi sahtelerin en beğendiğim tarafı, klasik aksiyonların ve modellerin dışına taşabilmeniz. Son iki seride özellikle dikkatinizi çekti mi bilemem ama Türkiye piyasasında olmayan fakat yabancı ülkelerde çokça tutulan renk kombinasyonları ile desen çalışmalarına ağırlık vermeye çalıştım.

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Abi sen çözdün olayı :)
    Selamlar.

8. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Valla billa ben yaptım, yemin ederim. hihi

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Muharrem bey, çok severek yaptığım için olsa gerek .

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :) Ne yapayım Sennur hanım, öyle bir hobiye bulaşmışım ki yaptıkça yapasım geliyor. Her yeni yaptığım sahtede de daha iyisini nasıl yapabilirim diye araştıra araştıra bugünlere geldim. Siz dostların da değerli yorumları ve eleştirileri iyi kamçıladı doğrusu. :)
    Yemin ederim ki sahte bunlar! Bazıları da sahtenin sahtesi! hihi

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler Ali bey, beğendiğinize çok sevindim. Siz de biliyorsunuz ki Balsa oldukça hafif ve yontarak kolay şekil alabilen(Hatta ıslatarak da) bir malzeme olduğu kadar çok yumuşak olduğundan diğer ağaçlara göre dayanıklılığı da az sayılır. Hafif olması yüzerliği için büyük avantaj. Boyadan önce sürdüğüm şeffaf tutkal ve kaplamada kullandığım enaz 2-3 kat epoksi ile esnekliğini ve dayanıklılığını arttırmaya çalışıyorum. Bahsettiğiniz fiber kumaş eğer kalın değilse tutkal ile lamine edilebilir. Denemek için nereden temin edebileceğimi yazarsanız sevinirim. Sert bir darbe veya ezilmeye maruz kalmadıkça bir sorun yaşamadım. En son tuttuğum 3 kiloya yakın bir iskarmoz dişlerini geçirebilmişti yalnız:)
    Akrilik boya çeşitlerini kullanmayı tercih ediyorum. Hem su bazlı olduklarından, üzerine sentetik bazlı diğer boyalarla rötuş yapmam sorun olmuyor. Aksi taktirde bozabiliyor. Akrilik boyada belli bir marka tercihim yok. Mat ve parlak(transparan) olanları yerine göre kullanıyorum. Boyamada en verimli sonucu tabii ki airbrush kullanarak alırsınız; ben kullanmadığımdan özellikle pul imitasyonları için akrilik astar üzerine sentetik sprey boyaları tercih ediyorum.
    Rötuşlar ve sim için de farklı renklerde ojeleri kullanıyorum.

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Onur bey. İlk sahip olduğum sahte markası Rapala idi ve aradan geçen 20 seneye rağmen halen de kullanmaktayım. İhtiyaçtan doğan bir çalışma ve günümüzde anılan sahtelere ismini vermiş bir üstad (margarin=Sana :) ), saygıyla ve imrenerek anıyorum.
    Sağlıcakla kalınız.

13. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba İlyas bey. Teşekkürler yorumunuz için. Ne yazık ki son 8 senedir Didim' de yaşamıyorum ancak senenin belli dönemleri fırsat buldukça anne babayı ziyarete gidebiliyorum. Kısmet olursa Haziran gibi gelmeyi istiyorum, tanışma fırsatımız olursa ben de çok sevinirim. 0536 2284968
    Selamlar.

14. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Turgay bey. Çalışmalarım hobi amaçlı devam edecek ve bu arada da talep halinde satışlarım oluyor.Ancak site kuralları gereği alenen satış yapmam pek uygun düşmüyor ve yanlış anlaşılma gibi bir durum da söz konusu olabilir endişesindeyim. Beğendiğiniz modelleri özelden yazarsanız yardımcı olurum.

Kullanabilirsiniz de :) Ama koleksiyona layık görmeniz benim için çok daha sevindirici. Beğendiğiniz modeli özelime yazabilirsiniz. Bu işin sonu atölye ve kursa da gidecek inşallah
    çekirge :)

:) Teşekkür ederim Ersin bey. Rapala işini bilir ;)

Yakın ilginiz için teşekkür ederim. El becerisi olan ve deneyen biri olarak beni daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Yaptıklarım ile çok sık olmasa da muhtelif zamanlarda avlanma şansım oldu ve birkaç levrek ve iskarmoz ile aldığım hazzı tarif edemem. Emek değerini bulduktan sonra ben de memnuniyetle değerlendiririm.
    Sağlıcakla kalınız.

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB

Sozunuzun dogruluguna canı gonulden inanıyor ve saygıyla sapka cıkartıyorum; yeteneginiz karsısında.

16. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    gerçekten mükemmel sahteler,bende birkaç tane kendime sahte yaptım fakat çok amatörce yani,boyaları fırça ile yapıyorum ve üzerini yat verniği ile kaplıyorum.
    bu epoksi denen şey vernikmi ?nereden temin edebilirim.

17. electronico

electronico levent

Kim inanır bu sahtelere.Kadir inanır :p

18. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    emegıneıze saglık gercekten fabrıka ısı olmus