El yapımı Hassas şamandıra

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında eozsoyeri tarafından paylaşıldı.

1. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Ufak şamandırayı uzağa atmayı başarsan bile, ufak veya hassas titreşimleri farkedebilmen çok zor. Bu da büyük şamandıra kullanmanı zorunlu kılar.Şamandıra büyük olmasa bile sap veya çubuğunun uzun olması gerekir. Bir de ne kadar uzağa ne kadar ağırlıkla ulaşmak istediğin önemli. 20 gr. şamandırayı 30 metreye atabilmen için 15 gr kurşun taktığını farzet. 70 metreye ulaşabilmen için 50-60 gram ağırlık ilave edildiğinde batmayacak yapıda şamandıra kullanmak gerekir. O kadar uzağa ufak şamandırayla ulaşabilmen mümkün değil zaten.Ulaştığını farzetsen bile hareketleri seçemezsin.

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Nuri kardes merhaba

Samandirada genelde ince vucuda sahip olanlar,dolgulu yani kalin vucuda sahip olanlardan daha hasas olur.

Uzak ne kadar uzak olmali tabiki bununda belirli olmasi gerekir,misinanin inceligi,kamisin boyu ve esnekligi önemlidir samandirayi uzaklara atabilmede.

Samandiranin hazirlanisida önemlidir,samandiranin hasas olmasinda,mesela sen sayet üc metre derinlikte avlaniyorsan samandirayida 40 metre atmak istiyorsan samandirayi 6-7gr ince gövdeli secip,agirligida yani ekleyecegin kursunuda 10-15 gr secerek belli bir mesafeye atabilme imkanin olur,ama burada samandirayi stopper sayesinde iyi ayarlaman gerekir,yoksa samandiranin tasiyabilecegi agirlik 6-7 gr oldugu icin,senin kulanmak istedigin 10-15 gr kursunu kaldirmaz,sen stopperle ayari üc metre ayarlarsan samandira suyun üzerinde sana baligin yemi kaptigi anda ki durumu gösterir.

Sayet sen samandiranin yüzmesini istiyorsan vede uzak atmak istiyorsan bu seferde gene ince yapili daha fazla kaldirma gücü olanin secip kursunlarla ayarlayip uzaga atma sansini elde edebilirsin.

Tabiki samandiranin yapilisinda kulanilan malzemeninde,samandiranin hasas olmasinda rolü büyüktür,mesela balsa tahtasi ile yapilan bir sanamandiranin kaldirma gücü,plastikten yapilmis bir samandiraya göre daha coktur.

Aslinda senin avlaginin durumunu bilirsem daha net aciklama yapabilirdim,mesela avlanmak istedigin mesafe,derinlik veya samandiranin diptemi yoksa yüzer bir sekildemi olmasi gerekiyor,avlamak istedigin balik bunlari bilseydim daha net aciklama yapabilirdim,her baliga degisik samandira hazirlanisi vardir ayrica kulanilan samandirada degisir,yoksa sana bunlari bilmeden yazacagim her sey ezbere olacaktir...

3. tropehus

tropehus SEDAT

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    lufer ve çupra
    super eşkina avlarımda kulana bılcegım bır şamadıra cok ıyı oldu bunu ogrendıgım. saygılar.

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Erdem emin ol sazanlar emeklerini zayi etmeyecek kardeşim, bu sezon bak avatarındakinden daha büyük bir sazanı senin raporlarında görmek istiyorum inşallah, ha gayret! :) (Çaktırmadan Nuri abime senin adına nispet yapayım :D:D:D)

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Ver gazı abi :D o değil de ben şu sıralar senin avatardaki efendiye takmış durumdayım kafayı ,sezona da az kaldı şöyle denk gelse kol gibilerinden :)

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Herkes kendi kısbetini giysin, meydana çıkıp nispetini yapsın.:)

Sevgili kardeşim bilmem hatırladın mı; uzansan elinle tutacak olduğun ama bir türlü oltana rağbet ettiremediğin kütük gibi dev sazanlar her gün nanik yapıyorlar, n'abeeeer??:p :D :p

İyi de, bundan bana ne? :eek: :D :confused: :p

7. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Sıra onlara da gelecek :D:D:D

8. LapinCash

LapinCash

Gerçekten harika , ben de bunlardan 2 tane vardı birisini taktım geçenlerde dedem gil geldi tekar 2 tane oldu :D Ben ortasına kulşak çöpünü kendi boyunca hatıyorum misinada rahatlıkla geçiyoru stoperle de durduruluyor.

9. -Akya-

-Akya- Deniz

Favori Kamış:
    SeaMaster-SuperCarbon 3.00m.
    Favori Makine:
    Virax 6BallBearing'
    En İyi Avı:
    Akya(19kg)Torik(8kg) ...
    gayet güzeller tebrikler :)

10. suatenis

suatenis suatenis

hassas şamandıra

[​IMG]merhaba arkadaşlar bende hassas şamandıralardan yaptım bir kısmı tamamlandı hepsi bittiğinde fotoğraflarını yayınlayacağım. balık oltanın yanından geçse şamandıra bana haberini veriyor okadar hassas ki anlatamam.
    bu arada buraya fotoğrafları nasıl ekliyorum?

Son düzenleme: 1 Mart 2010
  11. suatenis

suatenis suatenis

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 2 Mart 2010
  12. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Selamlar,şamandıraların yakından çekilmiş fotoğrafları var mı acaba?bu şekilde pek belli olmuyor :(