Elektronik Sorularınız

Konu, 'Genel Konular' kısmında egealtay tarafından paylaşıldı.

1. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    örnek önemli değil, ben geneli kastetmiştim. satış yapmak istediğini ima etmedim biliyorsun. bir yerde çalışıyor musun? yoksa tek başına mı?

2. egealtay

egealtay EGE

Kendi işim her hangi bir yerde çalışmıyorum Arge Yapıyoruz,

saygılar

3. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Ege

Hoş geldin, kardeşlerinin, ağabeylerinin sana takılmalarına sakın alınıp darılma.
    Bunlar da bir nevi hoş geldin mesajıdır.

Çok iyi niyetle çok güzel şeyler söylüyorsun, teşekkürler.

Elbette hepimizin gelişmiş teknolojiye ihtiyacı vardır, ancak ne için neler yapılabileceğini bilmediğimizden olsa gerek, ne isteyeceğimizi de bilemiyoruz.

Sen örnekleri çoğaltırsan, kapını çalan çok olur merak etme, o zaman da baş alamazsın.:)

Alakasız ve basit bir şey sorayım, elektrikli çim makinesinin termiği bozuldu, çıkardım, onsuz çalıştırıyorum ama motor ısınmasını takip edemediğim için tedirginim.
    Bu tip parçalarla ilgin olabileceğini düşünerek, nerede bulabilirim diye soracağım, (İstanbul'dan katılıyorsan), Selanik Pasajı'nda var mıdır?

Selam ve sevgiler.

4. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Mahir abi emin olmamakla birlikte o tip makine parçalarını karaköyde bulabilirsin. Selanik pasajında değil de soldaki caddedeki makine hırdavatçılara bir uğra bence.

5. Balık Babam

Balık Babam Mustafa Kutlu Koç

Hoşgeldin Ege,
    Dıştan takma motor hırsızlığının nekadar yaygın olduğunu, her sene yüzlerce diyebileceğimiz kadar motor çalındığını biliyormusun? Ben de bir motoru çalınmış,ikincisi iki defa tehlike atlatmış birisiyim. Bu kış başında gene üç arkadaşımın motoru çalındı; korkumdan motoru eve aldım. Ben bu konuda epey araştırma yaptım ve en iyi çözümün elektronik çözüm olabileceğini düşünüyorum.
    Bu konuda bir çözüm üretebilirsen sana minnettar kalırız.

6. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

şimdi aklıma bir fikir geldi. gps ile izleme yapılcak bir aparat yerleştirilse motora hem denizde kaldıkmı iş görür hemde motor çalındımı :confused: tabi maliyet ne olur onu bilmeden sallıyorum işkembeden :eek:

7. egealtay

egealtay EGE

Güzel mesajlarınız İçin Teşekkürler

Güzel Sözleriniz için Şahsınıza Çok Teşekkür ederim,
    Termik ile sorunuza gelince Selanik Pasajında Bulamasınız bu malzemeyi Bankalar cadesinde Bulabilirsiniz orada Elektirik malzemeleri satan Yerler var Orada var Zaten Bu tür işler için Galata Hırdavatcılar Çarşısındakji Esnafta buradan alıyorlar,

İşte Sorun Yardımcı olayım derken bunlardan bahsediyorum,
    Tenkitler İnsanları Bir Çizgiye Oturtur ben Çizgime oturdum alınmıyorum çünkü ne yazdıgımı biliyorum olur da birisinin makineside problem olur yardım almak isterse yardımcı olursam kabahatlimi olurum yoksa bir Allah Razı olsun derseler Para ile Alabilirmiyim bu üç kelimeyi,her neyse Üstadım Tekrar Teşekkür ediyorum yazdıklarınızdan dolayı,

Saygılar

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Ege senden şimdi ciddi ciddi bir fikir rica ediyorum ;) :

sana ilk önce üzerinde oynama yapmak istediğim parcayı tarif edeyim
    parçamız bir numaratör (sayıcı) ama sıfırlanamıyor sıfırlama işi ancak içi çıkartılıp dişlileri ince tornavida ile çevrilerek yapılabiliyor ama bu işlem sırasındada bazen dişlilerden biri kırıldımı numaratör çöpe gidiyor:(
    cişhazın çalışma sistem 24v DC bir röle üzerine monte edilmiş bir kontak pilakası elektirik verilince röle pilakayı çekiyor pilaka çekilme esnasında dişlilerden birincisini bir tur hareket ettiriyor ve numaratörümüz bir basamak yükseliyor bu numaratörler 7 hane yani dokuz milyon adet sayım yapabiliyor bana öyle bir devre lazımki bu numaratörün kablolarını bağladığımda tıkır,tıkır, tıkır sayacak ve benim istediğim yerde (atıyorum 1.999.200) kalacak böyle bir devrenin bana baskılı devre şemasını ve gereken elaman listesini hazırlayabilirmisin:) :) :)

9. egealtay

egealtay EGE

İşte benim işim bu

Selam Balık Babam,

işte bana böyle şeyler Söyleyin ben Yapayım benim işim bu,Sizler İhtiyacınız olan şeyleri Söyleyin Yani Senaryoyu Yazın ben devresini yapıp Sahnede Oynatayım ,

Söylediginiz şey Tabikki olur isterseniz Siz Şehir dışında olun Çep telefonunuza Mesaj Bile Çektirtirim isterseniz Polisi bile aratırıp Hırsızlık oldugunu ve adresini bile verdirtirim benim için Sorun değil bu gibi işler,

Sistem Şöyle Çalışacaktır,

1 adet RF kontrollu ile Siz Tekneden Giderken Elçik kumadaya bir defa basacak ve Sistemi devreye Sokacaksınız ,

Yapacagım devre ile Eger Sizin Motorun Metal Kısmına Her hangi birisi Elini değdirirse Sesli Olarak Uyarı mesajı gelecektir Şu anda izinsiz Giriş yaptınız 3 defa araka arkaya Motora Dokunursanız Siren çalmaya başlayacaktır akabinde Polis'e Hırsızlık İhbarı mesajı Geçilecektir diyecek ve 3 defa elini degdirmişse Anında Siren Çalmaya başlayacak Size veya İstediginiz Yerlere Mesaj Geçecektir,

Sizlere Düz mantık olarak anlatım anlamanız için daha fazla detayıda olacaktır,

saygılar

10. egealtay

egealtay EGE

Slm ,

Sizinde Dediginiz Gibi Pahalı Bir Sistem Olur,
    Saygılar

11. egealtay

egealtay EGE

Tekneler için Power Led Sizler için çok iyi bir Kompanentir ,

Her Bir tanesi 1 Wat 2 Wat 3Wat olarak Üretimektedir ,

her nekadarda 1Wat deselerde Üreticilerin Pdf Dosyalarında 1.12 Watdır,

3.2Volt Dc Gerilim ile Çalışırlar,bunların Çalışması İçin Özel bir Driver vardır veya Bende Yapabilirim Sorun degil ,

Örnegin
    1000Wat Halojen Lamba Yerine
    250Wat Power Led ile Aynı Güçde Işık elde ediliyor aradaki Tasarufu Sizler Tahmin ediniz yani 1/4 Tasaruf saglıyor ,
    Şimdilik Bu Sistemelri Büyük Fabrikalar,Tatil Siteleri Sokak Lambalarında ,Cadde Lambalarında Kullanılıyor,

Teknelerde ise Faydalı Olacagını Umuyorum ,

saygılar

12. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Ege

Teşekkür ederim.
    İlk Allah Razı olsun'u can-ı gönülden, benden aldın, siteye geldiğin, gelir gelmez bilgilerimden vereyim dediğin ve hayatımın gayesi olan Allah razı olsun'u duymaya verdiğin önem için.

Allah senden ve seni yetiştiren anne babandan razı olsun, ne mutlu onlara.

13. egealtay

egealtay EGE

İstediginiz Şeyi Yaparım sorun degil Size Baskılı devresinide Çizerim,
    ancak bana Tam Olarak ne yaptıgını açıklayınız,

Örnegin,

Sayılacak Her ne ise 1245 adet istiyorsanız 1245 adede gelince Makinayı Durdursunmu?
    yoksa Sürekli Saysınmı

Benim Yapacagım Size Sistem 2X16 Lcd ekranlı Sayıcı olacak ve buna Siz Sayılacak Adedi Gireceksiniz adediniz Gelince Makinanızı Durduracak ve Size isterseniz Işıklı İkazda Verdirtebilirim,

Makinanızın Neresinden İsterseniz Referans Alabilirim yani Referansdan Kastım Makinanızın Her Malı Çıkartırken Sadece Bana son Mekanik Bir Hareket yerini Soyleyeceksiniz Geri Kalnını Ben Hallederim,Sensör ile okutuo Sayıları Saydırtacagım Bunuda Hall Sensör ile Hallederim Yani Mıknatısı Görünce Tetikler Görmeyince Pas Geçer,
    Bana Senaryoyu gülelce yazın ben Kartını çizer Programını yazar Yükler Size Yollarım Siz Montajını Yapın Yok Dereseniz Ben de Yapar Yollarım Sizin Sadece Makinaya Montajını Yaparsınız

saygılar

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Yanlış anladın veya ben tam olarak ne istediğimi anlatamadım :eek: :eek:
    aşşağıdaki resimde gördüğün sayıcı resetlenemiyor ve bağlı olduğu makinada görevini tamamladıktan sonra sökülüp alınıyor ve sonrasında bu cihazın tekrar kullanılabilmesi için resetlenmesi (sıfırlanması )lazım bana bu sayıcıyı sıfırlayacak veya istediğim sayıya yükseltecek bir devre lazım mesela atıyorum sayıcı şu an 000005'i gösteriyor ben bu rakamı 010000 yapmak istiyorum veya tersi işlem bilmem anlatabildimmi :confused: :confused:
    veya şöylede tarif edebilirim eski arabaların anolog km göstergelerinde atıyorum 100000 yazıyor ama arabayı satacaksın 60000'e indiriyorsun onun gibi bir iş istiyorum;) ;)

15. egealtay

egealtay EGE

Sizlerden de Razı Olsun Rabbim,

Saygılar

16. egealtay

egealtay EGE

Mekanik sistemlerden pek anlamam ancak Fikrimi Söyleyeyim olurmu olmazmı kesin bilmiyorum ama olması gerek sanırım ,

Sizin Numaratörde Tetikleme ucu olması lazım ya GND yani eksi ile Tetikler veya VDD Artı ile Tetikler ,

Eger Artı ile Tetikliyorsa Eksi verin ters çalışması lazım ,

ancak bu Mekanik sistemler ile ugraşmayın ben Siz 1 adet Yapıp Yollayayım Takın Yıllarca Kullanın Bana Sadece Senaryoyu anlatın ben ona göre devreyi yapayım Siz Sadece Kutuya Koyarsınız Hepisi O kadar,

Sadece Malzeme Parasını Gönderirsiniz veya Malzemeleri alın bana yollayın nasıl isterseniz
    2X16 Lcd Ekran 7.5TL
    12Volt Trafo 5TL
    16F628 MCU 4TL
    Kart 5TL
    Hal sensör 2.5 TL
    geri kalanları bende var direnç kondanstör vs.vs.

Yapayım bakın bakalım nasıl oldugunu Formda yazarsınız

saygılar

17. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Ege bu sayıcılarda iki adet kablo ucu var biri + diğeride - bu uçlardan 24v verilir ve bobinden geçen elektirik manyetik alan yaratır oluşan mıknatıslanma ile hareket yeteneğine sahip bir pilaka hareket eder ve bobine yapışır bu hareket esnasındada dişlilerden birincisi bir tur döner yani demem odruki bu sistemi geri hareket ettirebilmek imkansızdır sadece ileri hareket kabiliyeti vardır ve bu sayıcılar benim servis verdiğim makinalarda sabittir ve çalışma sistemini değiştirmek neredeyse imkansızdır;)
    o sebeptendirki ben sadece ve sadece bu sayıcılara fasılalı 24v vererek ileri ivme ile 000000 konumuna getirmek istemekteyim:) :)

18. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Ege istediğim devreyi ne amaçla veya nerede kullanacağımı boş ver kafandan sil sana aşağıda resmini çizdiğim devreyi bana hazırla;)

19. egealtay

egealtay EGE

20. egealtay

egealtay EGE