Elektronik Sorularınız

Konu, 'Genel Konular' kısmında egealtay tarafından paylaşıldı.

1. egealtay

egealtay EGE

2. Balık Babam

Balık Babam Mustafa Kutlu Koç

Sevgili Ege,
    Konuya ilgi duyduğun ve alıntı yaparak cevapladığın için çok memnun oldum. Önerdiğin çözümler harika. Balık Avı;na üye olman harika oldu. Bu işe kafa yorup nefis çözümler bulacağından eminim. Çözüm önerilerini çok fazla açıklamaman isabetli olabilir; çözümler gizli kalmalıki,hırsızlar ona da çözüm üretmesinler.
    Üyelik bilgilerinden İzmir;li olduğunu öğrendim. İzmir;li oluşun benim için büyük bir şans. Ben de İzmir;deyim ; teknem Karaburun;da. Bir iki ay içinde teknem için bir düzenek hazırlamanı isteyeceğim. Mümkünse seninle tanışmak istiyorum selamlar

3. egealtay

egealtay EGE

Hırsızların bu işe Çözüm bulmaları Mümkün degildir bu kesin, Çünkü ben yaptıgım projenin bile içine giremem mümkün degil yani giriş yapmak Mümkün degil ,ancak Şifreyi bilmem lazım ne yazıkki kullanıcı kendi şifresini kendi yazıyor buda 6 Haneli bir Rakam buda şu demektir,
    0 1 2 3 4 5
    8-16-32-64-128-256 olsaılıkları yakalamanız lazım
    İsterseniz Aküyü sökün denize atın sistem yine sürekli Mesaj Yolamaya devam edecektir,

Tabikki Tanışırız menmun olurum,

saygılarımla

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
  5. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

''Du bakali nolcek '' diye kenardan sessizce izledim.Ege kardeşim seni canı gönülden kutluyorum.Bilgine ve kendine olan güvenini takdir ediyorum ve seni yetiştirenleri tebrik ediyorum.Helal olsun..:) :) :)

6. egealtay

egealtay EGE

Sn Nejat Bey'

Teşekkür ederim ,

saygılarımla

7. egealtay

egealtay EGE

Adresinizi verin yollayayım devreyi hazır olunca ,

saygılar

8. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Ege merhaba
    Henüz sana soracağım bir soru yok ama hakikaten senin gibi bilgili ve paylaşmayı seven bir arkadaşımızın burda olması çok güzel.
    Konuyu baştan beri okudum,ben teknolojinin her türüne ilgi duyuyorum.Gün gelir benimde sana bir işim düşebilir.
    Eminimki işinde çok kısa zamanda başarılar yakalıyacaksın.Kolay gelsin.

9. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Ege, bana da bir fare kovucu ve haşerat kovucu devre çizer misin? Malum yaz yaklaşıyor :p

10. egealtay

egealtay EGE

Sn Güroloflu ,
    iyi dilekleriniz için Sag Olun Teşekkür ederim ,
    ben Arge yapıyorum zaten var olan bir şeyi yapmak ne yazıkki hem para kazandırmıyor hem zevk alarak yapamıyorum,hani insanlar zaman zaman derler'ya şöyle olsaydı super olurdu işte ben böyle şeyleri hayata geçiriyorum ve Proje olarak Satıyor alan arkadaşlarda bu işin Patentini alıp üretim yapıyorlar,Kısacası insanların Hayallerini Hayata geciriyorum,

herkes neler yaptınız diye merak ediyordur ancak parasını aldıgım projeler ile ilgili yazmak istemiyorum çünkü İnsanların yapmak istedikleri Fikirler Para ediyor Yapılan iş ise insanların hem daimi para kazanmasını hemde bu benim düşüncem demesi insanların güvenini artırıyor dolayısı ile çalışmasını yaptıgım işlerin açıklamasını yapmam yanlış olur düşüncesindeyim ,

ama 1 tanesini yazayım bu proje hala elimde anlaştıgımız Fiyattan çok indirmek isteyince Projeyi Rafa kaldırdım için prototif olarak duruyor,

Tavukhane Kontrolu istediler Senaryoyu yazdılar nasıl olacagına dair bende araştırdım bu işi yapanlar varmış dolayısı ile bizimki farklı olsun diye civcivlerin Hasta olanlarını Tespit ettirelim dedim Yapabilirmisin dediler yaparım dedim ve aldım Projeyi, Sistem Basit Kontrol olayı ancak Hangi Hayvanın nasıl hasta oldugunu nasıl tespit edersiniz hemen Referans olarak Civicivlerin sürekli yem yemelerini baz aldım ve 1 adet yemliklerine delik delip 4 adet çok hassas sensör koydum hayvan yem yedigi zaman kafasını yem deliginden içeri sokuyor ve hayvanın saglıklı ısısını daha önceden kayıt ettigim için yem yiyen hayvanın bogazından Ateşi yüksek ise hemen tespit ediyorum Sistemi denedim çok güzel çalışıyor ancak 8000 adet civcivin içinden nasıl tespit edecektik hasta olanı hemen bunada çözüm buldum ateşi olan hayvanın boya tabancası ile eger ateşi yüksek ise Kafasına Kırmızı Boya Fışkırttım ve işaretledim tabikki bu işi birde ekranda kayıt ettirtiyorum ,hem ekrandan hem boyalı olan kafası civcivlerin toplanmasında Görsel olarak daha kolay olacak böylece Hastalık yayılmasına engel olunacak
    işte ben böyle işler ile ugraşıyorum,bu sadece 1tane örneklerden birisi,

yazmamın nedeni ise buradaki arkadaşların en azından beni tanımalarını istedim Sizin de dediğiniz gibi olurda bir şey yaptırmak isterlerse günün birinde yardımcı olurum Düşüncesi ile yazdım,

Saygılar

11. egealtay

egealtay EGE

Sadece 1 tanesini Devresini çizerim montaj ve malzemelrini Siz yaparsınız çünkü istediginiz şey basit ancak boş zamanlarımda çizerim,Haşereler derseniz milyonlarca Haşere var bunların 1 tanesini söylemeniz lazım çünkü her hşerenin duyma Frekansı farklıdır onun için ya Fareyi yapacagız yada digerleriden bir tanesini,
    Fareller için ise Kesin bir çözüm daha söyleyeyim bunuda deneyebilirsiniz %100 çözümdür,

Un'un içine alçı karıştırın ve hayvanların gezindigi yere koyunuz Sizlerde biliyorsunuzki Dünyada en Akıllı Hayvanlardan biriside faredir en ufak bir şey oldugunda bir birleri ile iletişim halindedirler hemen tebdir alırlar kendi aralarında ,
    bu söyledigim şey ise yani alçı işi söyleyecek haberleşecek zamanı bulamıyorlar çünkü alçı ancak su içtiginde katılaşıyor işte bu zaman zarfında gayet saglıklı dolaşıyorlar ne zaman su içerlerse işte o anda problem başlıyor ve alçı donup katılaşıyor ölüyorlar,

Saygılar

12. kadrikalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Alçı elektronik bir çözüm olmadığı gibi ağır kaçtı. avlağa kilolarca alçı taşınmaz.

İyisi mi siz şöyle ortalama bir devre yapın. frekansını ayarlayabilelim. fare varsa fareye göre ayarlarız, köpek gelirse kaç hertz ise ona ayarlarız. tatarcıklara deneye yanıla bulacağız artık ;) :D

13. egealtay

egealtay EGE

Slm,
    aşagıda verdigim frekansalara bakınız lütfen bunları el ile ayar yaparak tuturmanız mümkün degildir,
    sabit bir frekansı yakalyıp o ferkansta çalışmanız lazım ünüversal olamaz,

Species Approximate Range (Hz)
    human 64-23,000 .....insan
    dog 67-45,000 ........ Köpek 67 Hz ile 45 Khz arasını duyabiliyormuş
    cat 45-64,000 .............kedi
    cow 23-35,000 ..............inek
    horse 55-33,500 ......at
    sheep 100-30,000 .......koyun
    rabbit 360-42,000........tavşan
    rat 200-76,000 ...............fare
    mouse 1,000-91,000 ......başka fare
    gerbil 100-60,000
    guinea pig 54-50,000
    hedgehog 250-45,000
    raccoon 100-40,000
    ferret 16-44,000
    opossum 500-64,000
    chinchilla 90-22,800
    bat 2,000-110,000
    beluga whale 1,000-123,000
    elephant 16-12,000
    porpoise 75-150,000
    goldfish 20-3,000
    catfish 50-4,000
    tuna 50-1,100
    bullfrog 100-3,000
    tree frog 50-4,000
    canary 250-8,000
    parakeet 200-8,500
    cockatiel 250-8,000
    owl 200-12,000
    chicken 125-2,000

14. kadrikalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    odiometristlerin cihazlarında yapabiliyorlar. dijital göstergeden hangi frekansı ve kaç desibel verileceğini görüntüleyebiliyor ve ayarlıyorlar. kulaklıklardan böylece istenen ses çıkıyor. (Gerçi oradaki cihaz da büyük ama çok fazla da fonksiyonu var..)

15. egealtay

egealtay EGE

Frekansını ayarlayabilelim dediginiz için ben olmaz diyorum manuel el ile olmaz,
    çünkü Frekans aralıgını tuturamasınız,

şöyle olur örnek vereyim,

4 adet farklı hayvan için diyelim,

bir döngü kurarız her 2 dk bir frekansı degiştiririz ancak degiştirmek den Kastım fixe edilmiş yani ayarlanmış frekansı devreye sokar bu döngü içinde çalıştırırız,

23.000Hz 2 dk çalış ve bekle
    12.000Hz 2 dk çalış ve bekle
    16.000Hz 2 dk çalış ve bekle
    Programa tekrar başladıgın yere dön emrini verdigimizde bu başa atlayıp böylece döngü devam edecektir,

ancak bu dedigim olay yazılım ile olacak bir iş yani devreyi Size vermekle Siz yapamasınız sadece 1 adet için isterseniz bir ara şemayı çizer yollarım istiyorsanız tabikki,

saygılar