evet faydalı bir paylaşım olmuş eline sağlık kardeşim ama bir o kadar da acı verir bu örnekdeki şekil yanlış anlamadıysam eğer iğneyi agız tarafından dikiş diker gibi çıkartacağız
Dostum çok faydalı bir paylaşım gerçekten.1 kere bana 1 kerede arkadaşımın başına geldi bu olay.Her ikisinide ben çıkarttım.Ama böyle bir yolunun olduğunu bilmiyordum.Gerçekten çok teşekkürler. Ben geriye doğru çıkartmıştım.İleriye doğru çıkartmak oldukça acı verir sanırım.
Çoğu zaman geriye doğru asılıp çıkartmak son derece acı verici olduğu kadar, bir sürü dokuyu öldüreceği için enfeksiyona filan daha müsait olur. Üstten ikinci resimdeki metod gerçekten iyi akledilmiş. Bir enjektörün iğnesini, kancanın kenarından sokarak damağın üstün kapatıp çekmek.. Gerçekten en kolay ve acısız yöntem bu olur gibime geliyor. Ama yanınızda böyle bir iğne olması lazım. Böyle bir iğne alınıp, kendi koruma kutusuna baticon gibi bir güçlü antiseptik doldurup takma yerini de tıkayarak çantanın uygun bir yerinde saklamak lazım..
Elinize iğne battı,ne yapmalıyız? Benim birkere parmağıma,bir kerede elime battı.ikisindede ne kadar dişimi sıkıp,çıkarmaya çalıştımsada çıkaramadım ve insan derisinin ne kadar sağlam olduğunu gördüm,iki olaydada en yakın yerleşim birimindeki sağlık kuruluna giderek,bata yeri uyuşturup,batan yeri kesmek suretiyle iğneyi çıkartırdım.bence sağlık açısından en uygunu bu tarz olmalı TOM AMCA
Önce çok dikkatli olup elimize iğne batmaması için özen östereceğiz. Bütün çabalarımıza rağmen battıysa bunları uygulayalım. Ama bunları yapmak ta hiç kola değil çok acı verir. Teşekkürler bilgiler için.
Benim de 1 kere battı.Hem de Mavi yolculuk sırasında bir koyda.Etrafta gidebileceğimiz bir sağlık merkezi de yoktu. Yarım şişe JackDaniels'ı kafaya diktikten sonra,iğnenin arka tarafını(Misina bağladığımız bölümü)kesip,iğneyi girdiği yönde devam ettirip,ucunun çıkacağı yeri yarıp oradan çıkartmıştım.Tabii anıra anıra..Yol boyunca parmağım davul gibi şiş olarak dolaştım. Burakreis'in 2.tarifinin biraz değişiği yani.O iğnenin kancalı bölümünü kesip geri çıkartmış.Ben arkasını kesip,çıktığı yerden devam ettirdim.. Teknede ki arkadaşların hepsi akşama kadar hasta yattılar.Benim adımı da Gaddar Davut taktılar tabii..
Arkadaşlar şaka gibi bir durum, Çapari yaparken elime 8 numara bir iğne battı ve 1.Resimdeki yöntem ile çıkardım. Belki iğne ufak olduğundanmı bilmem ama hiç canım yanmadı, Hay kısmet yaaa. Neyse.... Bu arada yorumlarınız için çok teşekkürler.
Aman Allah göstermesin. Zor bir durum. Sanırım tam bir batma halinde hastaneye gitmeyi yeğlerim. Ama yine de aklımızda bulunsun
Bir ilavede benden Güzel bir konu Burak eline sağlık teşekkürler. Ancak şunuda unutmayalım böyle bir durumda mutlaka tetanoz hastalığındanda korunmamız lazım. Eğer aşı olmadıysak veya hatırlamıyorsak aşı olup olmadığımızı böyle bir durumda mutlaka tetanoz aşısını yaptıralım.Tetanoz aşısı sağlık ocaklarında ücretsiz yapılıyor arkadaşlar... Tetanoz kapmak için iğnenin paslı olması şart değil ona göre aldanmayalım... Önce sağlık sonra bol av........ Tetanoz aşısının koruyuculuğu yaklaşık beş yıldır geçtiyse yine yaptırmak lazım.Hoşçakalın.
Paylaşimin Için Teşekkurler Burak.....tetanoz Aşisini Herkesin Olmasi Gerekir Aslinda Ne Zaman Ne Olacaği Hiç Belli Olmaz...
valla güzel olmus tebrik ederim ben 8-10 sefer batırdım en sonuncusu sağ omzuma battı her seferinde etimi yırttırdım ve bi sefer komşunun çoçuğunu tuttum kolundan hastaneye götürdüler
Bir keresinde Samsun'da liman içinde botla istavrite çapari atarken bende bir arkadaşıma takmıştım kancayı( veya o takıldı ,tam hatırlayamıyorum ) Bottta bağırta bağırta çıkartmaya çalıştım ,çıkmayınca mecbur güzelim balıkları orada bırakıp kıyıya döndük. Bu arada bizim arkadaş bukalemunlar gibi renkten renge giriyordu. En komik olayda şişme bottan kıyıya çıkmaya çalışırken oldu. Kıyıdaki kayayı tutunca altındaki bot kıyıdan uzaklaşmaya başladı. Tam filmlerdeki gibi ,arkadaşın elleri kayalarda ,ayakları botta gergide kaldı . En sonunda bot dahada ayrılınca suratı üstü denize düşmüştü. Uzun lafın kısası... Dikkat edin elinize falan kanca batmasın,çok acıyor ...
Gerçekten yararlı bilgiler çok teşekur ederiz acısını bende iyi bilirim gecen sene owner marka iğneyi parmağımdan penseyle çekmek zorunda kalmıştım bir kac sn lik elektrik çarmasına eşit acı duydugumu hatırlıyorum bir an nefesim kesildi allah kimseye bunu yaşatmasın
Elimize iğne battı ne yapmalıyız Arkadaşlar bahsedince hatırladım.elime ilk iğne battığında banada ayrıca tatanoz iğnesi vurulduydu.ikincisinde ise 5 senelik zaman dolmadığı için gerek görülmedi.dostlarımın dediği gibi..tatanoz iğnesi muhakkak vurulmalıdır TOM AMCA