ELLERİNİZE SAĞLIK JANDARMAM

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Beyşehir'de, olta avcılığına izin verilmeyen göl kıyılarında olta ile avlandığı ileri sürülen 19 kişiye Jandarma tarafından toplam 10 bin 336 liralık idari para cezası uygulandı.

Beyşehir'de, olta avcılığına izin verilmeyen göl kıyılarında olta ile avlandığı ileri sürülen 19 kişiye Jandarma tarafından toplam 10 bin 336 liralık idari para cezası uygulandı.
    Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'tan bu yana devam eden su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle hem göl içerisinde, hem de karadan kaçak avlanmaya karşı denetim ve kontrollerini sürdüren Jandarma ekipleri, Beyşehlir Gölü'nün yasak olan kıyı kesimlerinde olta ile avlanılmasına da izin vermiyor.
    Gölün Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun sahili ve Isparta bölümünde Pereme mevkisinde sadece sudak balığı olmak kaydıyla olta ile avlanılmasına kısmi olarak izin veriliyor. Ancak, Beyşehir Gölü'nün izin verilmeyen kıyı şeridinde olta ile av yapıldığı ihbarını alan Jandarma Asayiş Botu göl üzerinden, Jandarma Asayiş Timleri ise karadan denetim ve kontroller yürütüyor.
    Denetimlerde, Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Çiftlik köyünde 5, Akburun köyü sahil kesiminde ise 14 kişinin olta ile avlandığını belirleyen Jandarma Timleri, 19 kişiye 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'nun ilgili amatör avcılık yasakları ihlali suçu kapsamında işlem yaptı.
    Kişi başı 544 liralık olarak uygulanan para cezası toplamda 10 bin 336 liraya ulaştı. Amatör avcıların Jandarma tarafından toplanarak el konulan oltaları ise İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi. Olta avcıları, ayrıca yasal olmayan faaliyetlerinden men edilerek bölgeden uzaklaştırıldı.
    Jandarma timleri, ayrıca, Beyşehir Gölü'nün Karadiken köyü kıyısında ise "ığrıp" tabir edilen balıkçı ağı ile yasak dönemde avlandığı gerekçesiyle 1 kişiye bin 846 liralık idari para cezası uyguladı, toplanan ağlar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi. 07.05.2013

KAYNAK, A.A

2. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    sudağa izin veriliyor ama insanlar sazan avlıyolar malesef bizim insanımız böle ilk başta hiçbirine izin verilmyordu ortalık sakindi fakat bu esneklik yüzünden malesef tebliğ kalbura döndü delinmekten ilçe yönetimleri tarafından banghead

3. Turquoise42

Turquoise42 Erol

En İyi Avı:
    2 Kg Aynalı Sazan
    Geçen yıl daha çok kişiye yazmışlardı takip ediyordum demekki gelişme var hersene ceza yiyen (kaçak av yapan) kişilerin azalıyor olmasıda beyşehir için olumlu. Kötü haber ise çim sazanı istilası :(

4. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    çin sazanı(israil sazanı) istilayı geç artık normal sazandan daha fazla çıkıyor malesef

5. arkadas

arkadas ibrahim

ne güzel olmuss ya

6. laborant1986

laborant1986 mesut

çok iyi olmuş

7. rosecreek

rosecreek Cuma Yeşil

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    albastar
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan; 6,5kg
    gerçekten güzel olmuş. bide Aksaray Ortaköy civarında ki avlaklarda avlananlara ceza kesse çok daha iyi olacak. yaklaşık 1 aydır gelen haberlerde sazan avlandığını duyuyorum.

8. rosecreek

rosecreek Cuma Yeşil

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    albastar
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan; 6,5kg
    gerçi geçen senede Beyşehir tarafında nisan ayında sazan tutuluyordu, hatta bi TV kanalında haberi bile çıkmıştı

9. hakan_hatay

hakan_hatay hakan

Favori Makine:
    Shimano 4000 FB
    En İyi Avı:
    4 kg Sazan
    ben de yazcam ama buralardaki insanlarımız daha duyarlı :)

10. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

sorma din kardeşım . dün dereye gıttım. gene herzaman yaptıgım şey olan küçük yerdekı balıkları tutup derin yere atmak aklımdaydı . neyse oltayı atıyorum tak ısraıl sazanı bırdaha atıyorum gene aynı sonra cıktım yuksek bır yere bı bakacam dedım suya ısraıl sazanı yavrularını bı görmen lazım ana baba günü olmuş dere :( .

Sonra başka mekana indim ordada normalde çok söverdım o duruma ancak bu sefer sevındım , bi su yılanı yaklasık 1.10 metre kadar tutmus sazanı ancak suyun ıcınde zorladı zorladı en sonunda balık kurtuldu :d telefon yanımda olsa çekerdım hakket muazzam bı goruntu oluyor yılan siyahtı bıde cok jeneriklık bır göruntu :D

bu israil sazanlarını ben dereden temızlıyımmı acep sen ne dersın bu konuda ? biyerde duymustum dığer turlerın kökünü kurutuyomus . bana tatlı su kefalı lazım onlar kurursa atlatırım ben :S

11. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    O cezaları yazan elleriniz dert görmesin...

12. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    israil sazanının kurutulması konusunda benşm düşüncem sabittir. kesinlikle kökünün kurutulması gerekir bu balığın yararı şöyle dursun varlığı sıkıntı. Hem normal yararlı balıkalra zarr verip çoğalmalarını engelliyo hem kendi çok hızlı çoğalma gösteriyor. Dedğin gibi ana baba günü gibi oluyor avlaklar. Eti desen hiç bir lezzeti yok kılçık ayıklamakdan yiyemiyosun zaten kı gibi ve insanı öldürebilecek kılçığı var nerden tutsan ziyan bu balık