En âlâ balık; alabalık.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında boranersoy tarafından paylaşıldı.

1. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Uzun bir aradan sonra, merhaba BalıkAvı.Net.
    Oldukça sıcak geçirdiğimiz yaz günlerini, memleketimiz olan Sivas'ta 2 ayrı gün yaptığımız alabalık avını paylaşarak bir nebze olsun serinletmek istedim. :)
    Sivas - alabalık? :confused: dediğinizi duyar gibiyim. Akrabamızın da ortağı olduğu bir maden şirketinin, Sivas'taki rezervinde ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturdukları ve kendilerinin balıklandırdığı bir gölde gerçekleştirdik avımızı. İnanın, kesinlikle hayatımda yaptığım en güzel balık avıydı. Gitmeden önceki gün, oranın ortağı olan akrabamızla konuştuğumuzda, "Mepps'i atıyorsun, resmen balığın kafasına düşüyor. O derece fazla balık var." demişti. Büyük bir hevesle gittik ve gerçekten de harfi harfine gerçekti. 2m x 2m gibi bir ebattaki dubanın üzerine çıkıp 25-30 balığın suyun içindeki hareketlerini izleyebiliyorduk. Biraz önce de söylediğim gibi, avımızı 2 ayrı gün gerçekleştirdik.

İlk gittiğimizde, girişteki güvenlik görevlileri karşıladı bizi. Akrabamızı beklerken, bir anda bütün heybetiyle gelen büyük pick-up'ı görünce kendimi Yaban TV'deki profesyonel avcılar gibi hissettim. :p Pick-up'a atladığımız gibi, akrabamızın kaldığı villaya gittik. Orada gerçekleştirdiğimiz güzel sohbetlerden sonra, göle doğru yola koyulduk.

Ve hikayemiz başlıyor...

Avlağa gider gitmez, daha avına bile acemi olduğum fly takımımı hazırlamaya koyuldum. Daha sonra; babam, amcam ve ben ilk balığı kimin tutacağı hakkında iddialaştık. Ne yazık ki, ilk balığı; daha ilk atışında babam yakaladı. Moralimi bozmadan, fly'ımı suya bıraktım. Bu sefer etrafta ağaç olmadığı için, fly'ı takmadım. :D Balığın fly'ı takip ettiğini görebiliyordum, ki -tık! Ufak bir dokunuş, fakat iğneyi tam geçiremediğim için, tek bir dokunuşla kalan saldırı gerçekleşmiş oldu. :( Kendi kendime "Şimdi fly çalışma zamanı değil, balık yakalama zamanı!" diyerek fly'ı kaldırıp ucunda 2 numara Aglia takılı olan spin oltamı aldım. Babamın balığı yakaladığı yere gittim. Daha ilk atışımda, hayatımın ilk alabalığını yakalamıştım. Ve, o avın o ana kadarki en büyük balığıydı. Daha sonra amcam, babam, ben, amcam, babam ben, amcam, babam... derken Doğa Ana, gölde balık kalmayacağı endişesiyle, kara bulutları tepemize saldı fakat biz ince ince yağan yağmura rağmen avımızı kesmemeye kararlıydık. Ve bu sayede de Doğa Ana'yla inatlaşılmayacağını öğrenmiş olduk. :D Yağmurun daha da artmasıyla, kendimizi kamelyanın altına attık. Ara sıra yavaşlayan yağmuru görünce çıkıp avımıza devam ettik, tekrar hızlanınca kamelyaya döndük. Bu şekilde 5-6 kere kovalamacaya benzer anlar yaşadık. İlk günün sonunda, saldığımız 35'i aşkın balığın yanında, babamın yakaladığı günün en büyük alabalığının da içlerinde bulunduğu; alıkonulan 8 balıkla eve döndük.

İlk gün sonunda ortaya çıkan fotoğraflar:

Bulunduğumuz avlak. (Sol tarafa dikkatli bakarsanız, bahsettiğim dubayı görebilirsiniz.)

Günün sonunda alıkonulan balıklar.

Günün en büyük balığı ve balığı olduğundan 2 kat büyük gösterme tekniği. :D

Ölçüsüyle birlikte, günün en büyük balığı.

Amcam, yağmura rağmen çalışmaya devam ederken.

Gördüğünüz gibi, tam bir dağ evi.

Sabah geldiğimiz villadan avlağımızın görüntüsü.

==- İLK GÜNÜN SONU ==-

Gelelim 2. güne... (Evdekilere de zaman ayırabilmek amacıyla bu avı ilk gidişimizden 2 gün sonra gerçekleştirdik.) Balığın çok çıktığını bildiğimizden, sabah erken gitmek yerine 14:00 civarında gitmeyi tercih ettik. Direkt göle indik ve çalışmaya başladık. Fakat bir eksiğimiz vardı, amcamın izni bittiği için 2. avımızı babam ve ben gerçekleştirdik. İlk günkü gibi, balık yine boldu. Biz de tıpkı ilk günkü gibi 8 balık alıkoyduk ve 20 civarı balığı suya geri saldık.
    Fotoğraf makinemi unuttuğumdan, telefonla video çektik. İşte salınan 20 civarı balıktan ilk ikisi:

http://www.youtube.com/watch?v=2Jppj5ruZR8

Sonuç olarak memleketimiz olan Sivas'ın yüksek rakımlı bölgelerinden birinde, doğa ile iç içe, bol balıklı iki güzel gün geçirdik. Ve elimden geldiğince, güzel geçen bu iki günü sizinle paylaşmaya çalıştım.

Saygılarımla, rastgele. :)

2. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    sizi kiskandim dogrusu,keske benimde ozel goleti olan akrabam olsa,tebrikler.

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Boran, teşekkürler, güzel gürüntüler için ayrıca en önemlisi sonuç :) :)

4. askemhan06

askemhan06 KEMAL

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    6 kğ sazan
    Son düzenleme: 29 Temmuz 2011
  5. kalayoso

kalayoso osman

En İyi Avı:
    sazan 8kg
    boran kardeşim çok güzel av gerçekleştirmişsiniz resimler harika balıklar harika kıskandım valla daha iyileri rasgele bu arada yağmurda balık tutmak kadar zevkli birşey yoktur...

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Av, anlatim, goruntuler.... tek kelimeyle MUKEMMEL bir rapor... tebrik ederim..

7. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Teşekkür ederim. Maalesef, dediğiniz gibi özel avlaklar hariç böyle avları gerçekleştirmek ülkemizde çok zor.

Teşekkür ederim Muvaffak Bey. :)

Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. Yağmur konusunda kesinlikle haklısınız, gerçekten çok güzeldi. :)

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. :)

8. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    İşte bir Boran klasiği,güzel bir anlatım çiçeklerle,resimlerle ve videosuyla bezenmiş amatör balıkçılığın zirvesine ulaşmış mükemmel bir rapor.Paylaşımın için çok teşekkürler sevgili kardeşim

9. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Güzel yorumunuz için de ben size çok teşekkür ederim. :)

10. 29519

29519

Çok güzel bir anlatım ve güzel bir av olmuş Boran'cığım tebrik ederim.
    Lakin keşke spin'e dönmek yerine fly ile çalışsaydın, böylece suda balık var'mı yok'mu sorunsalı ile uğraşmaz belkide zaman geçtikçe yanında bulunan büyükleri geçecek bir sayıya ulaşırdın. Neyse sağlık olsun :)

11. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Öncelikle teşekkür ederim. Doğru söylüyorsunuz fakat henüz çooook acemi bir fly avcısı olarak, sineği 15 metreye bile gönderemezken, balık alabileceğimi pek zannetmiyordum. Alabalığın da farklı saatlerde yemlere nasıl tepkiler vereceğini bilmediğimden, vakit kaybetmek istememiştim. :)

12. 29519

29519

Sen şuna suda dolu balık var bende tutacam heyecanı desene. :D

13. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Aslında aynen öyle. :D

14. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Benim aklım da var böyle bir proje :)
    Çubukta Kavşakkaya Barajına yakın bir yerde birazcık yerim var ve aklıma geldikçe içim kıpır kıpır oluyor :)

15. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    harika bir av ve harika bir rapor. tebrik ederim, daha güzel avlar dilerim. dağ evi de çok güzelmiş gerçekten.

16. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Güzel bir anlatım, güzel bir sunum, güzel balıklar... Tebrikler sevgili kardeşim.

17. Satocan58

Satocan58 Sadik Günes

Favori Kamış:
    Silverman Silver Flash Power Wave Boat
    Favori Makine:
    Balzer RSL 630
    En İyi Avı:
    13 yasinda 10 kilo Sazan..
    Memleketimde fazla dogal göl olmasada ufak dereler, bildiginiz gibi kizilirmak ve yildiz var. Kizilirmakda alabalik oldugunu söylüyorlar. Ufak derelerde bolca kefal ve siraz var. Ama kaynak sularinin cogu alabalik icin uygun. Bizim yakin köylü biri 10 sene önce 2 havuzla basladigi ciftligi o kadar büyüttüki simdi ic anadolunun her yerine yavru satiyor. Baslangicta yavru büyütüp satmakdi, ama su müsait oluca damizlik cogallti. Arada bizim deredende sellerle ciftlikden kacanlar cikiyor, tabi ne kadar cogalir bilinmez..Gidince görecegiz artik.

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrik ederim delikanlı.
    Sanırım bu avlak,ileriki senelerde çok daha büyük Gökalalar verecektir.
    En büyüğünün sana gelmesini diliyorum.

19. arap58

arap58 Fatih

vay Yiğido kardeşim süper av süper keyif olmuş toprağım rastgele
    bu arada gardaş sen sivasın neresindesin..

20. Satocan58

Satocan58 Sadik Günes

Favori Kamış:
    Silverman Silver Flash Power Wave Boat
    Favori Makine:
    Balzer RSL 630
    En İyi Avı:
    13 yasinda 10 kilo Sazan..
    Boran sivasli degil sanirim. Bi akrabalarindan dolayi gitmisler sivasa. Ben yildizelindenim.