en güçlü misina ??

Konu, 'Misinalar' kısmında reha81 tarafından paylaşıldı.

1. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

2. karetta

karetta okan

cemil abi over msina fiyatına göre çekeri düşük geldi bana gerçi ucuz misinalardaki çekerler abartılmış peki düğüm mukavameti nasıl bu misinanın

3. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

3 lirayada 300milyonada misina var abicim. bide ilk kullanışta sağlam 3 kere denize girince bozulanı var bir sene sonra bile aynı kalanı var.
    parasına göre pelicak iyidir. ucuz iyi misana alcaksan pelikan al. ama biraz daha iyisiyse made in japan olacak. markası neolursa olsun japanlar iyidir.

4. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Neye göre en güçlü acaba? Bende korvellanın 1.20 misinesi mevcut üzeirnde 65 kg çeker yazıyor. Sazan avında kullanıyorum bir keresinde bir dala takılmış bütün gücüm ve bedenimle çektim dalı kökünden söktü. Verdiği değeri hakediyor. Birde trabucco nun misinalarını kullanıyorum onlarda gerçekten iyiler.

5. karetta

karetta okan

murat abi bu korvella dediğin asnıl bir misina nerden bulabiliriz fiyatı nedir 1.20 derken 0.12 mm mi demek istedin

6. karetta

karetta okan

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    En güçlü, en dayanikli, en kopmayan, en saglam vs..vs.. Matahmidir acaba? Makbulmudur acaba? Benim sahsi fikrim degildir. Iyi bi misina kopartmak istedigimde kopabilmelidir. Düsünün kamis atarken arkada biyere taktiginizi çat gitti kamis.. Düsünün bir anlik dalginlikla savururken parmak bogumuna oturdugunu cart kesildi parmak. Istanbulda çok olur pervaneler kapar mesela, biçagi alip kesene kadar bosaltir makarayi. Dibe taksan koparamaz bosa hirpalarsin kendini.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Roy kardeşim,

Misinalar mutlak ki koparlar.

Bir beden köstek takımı hazırladığımızda, en az 15-20 düğüm kullanırız tamamında. Her düğüm demek risk demek. Her düğüm misinaya yapılan yıpratıcı bir darbe demektir. Daha düğüm atarken kopan misina benim için makbul değildir.

Deniz bu, ne zaman nerede, neyle karşılaşacağın soru işaretidir. İğnene 10 kiloluk bir balık vurması her zaman olasıdır. 10 kiloluk bir balığın ilk tepkimeleri, ağırlığının en az 5 katıdır. O balık kaçarsa inan ki en az 25 kilo vardı dersin.:p :p ( Kaçan balık her zaman büyük olur ya ) Ben o balığı kaçıracağıma, makarada ki misinayı 5 kez boşaltmaya, kesmeye razıyım.:confused:

Onun için misinada ki tercihim, olması gerekenin en iyisidir. Ne demek istediğimi, 5 kiloluk balığı kaçırdığınızda anlayacaksınız.hihi hihi '' Ah, keşke '' diyeceksiniz; ama ne yazık ki o balık size, el sallayarak güle güle gidecektir.:p :p

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tevfik abi sonuna kadar haklisin. Konu basligi en saglam oldugu için belirtek istedim. Ortanin biraz üstü kafidir diye düsünüyorum. Hafta sonu bir magazada 5 yerinden keserek dügüm atip bir örgü misina denedim. 2 ucuna birer halka yaptim ayak altima alip iki elimle yukari dogru önce kuvvet arttirarak akabinde sok vererek asildim ayakkabimin tabanina oturmus kesmis resmen aynen maket biçagiyla çizik atmis gibi. Elime kan oturmus :) herkezin kendi takdiridir tabi fakat ben o kadar saglam misinayi takimima takmam varsin kaçsin balik :) benim takim kullanma kalama ayari tutturamama beceriksizligime veririm misinam patlarsa :)

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Hani, ne yapıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz, aklım almıyor bir türlü...

Misina şu:

Üzerinde diyor ki, 18.5 libre max çekme kuvveti. Yani en fazla 8.5 kg çeker, daha sonra kopar diyor. Çapıda 0.38.

Peki bununla tutulan balık:

Meraklısı için, bu bir limon köpekbalığı, bir hayli kavgacıdır. Ağırlığı 175kg. Resmi IGFA 16# rekoru olarak tescil edilmiş durumda.

Mavi merlin rekoru, Leo Cloostermans adında birine ait. Rekor, 0.15/4lb/2 kg misina ile 250kg'luk merlin, yani dev kılıç rekoru.

Ha adamın öbür rekorları ise şöyle:

6-lb - 0.20mm - 3 kg misina ile 248.5 lb/120kg
    8-lb - 0.28mm - 4 kg misina 381 lb/190kg
    12-lb - 0.33mm - 6kg misina ile 604 lb/300kg.

Biz 0.20 misina ile 5-6 kg'luk sinarit, kılıç vs. alıyoruz 10 kg'luk akya, kılıç vs. geldiği de oluyor, ama gidemiyor bir yere. ama bu rakamlara bakınca, ben 0.20 ile büyük balık tutuyorum demek zor oluyor.

10 kg gelen balıklar için kullandığımız misina da işte şu:

Bunun da meraklısı için, düğümsüz 3.3 kg, düğümle 2.6kg civarında kopuyor bu, test edildi bizzat.

Tamam, büyük balık için olta atıyorsak, 0.28 FC kullanıyoruz. Ama normal balıklar, lüfer, kırlangıç vs. için kullandığımız 0.20 misinaya da gayet sıkça büyük balık geldiği oluyor. Sen git, misinamız ince, zayıf diyecek değiliz her halde. Onunla da usulünce ilgilenip konuk ediyoruz livarımıza, karaya vs. neyse.

Dediğim gibi, aklım almıyor, 10kg'luk balık için 10 kg çeken misina gerekmez ki, 1kg çeken misina yeter ona.

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Sn. Serdar kardeşim,

Aynı şeyleri söylüyoruz, fakat ayrı ayrı telden çalıp oynadığımız için .....................

Ben 10 kiloluk balığa, 10 kilo çekerli misina demedim. 10 kiloluk balığın ilk drag gücü, en az 50 kilo olur. Bunun içinde, olması gerekenin en iyisi olmalı dedim. Bu '' En iyisi '' telaffuzumun içerisinde, düğüm mukavemeti, esneklik, gamsızlık v.s. özelliklerini kastederek belirttim. Misina + tecrübeyle birlikte, o misinanın gücünün, 10 katı büyüklüğünde balıkları almak mümkündür.

Ama deneyimimiz fazla yoksa, sadece '' KÜT '' sesini duyarsınız. Bunun için tekrar ediyorum; '' Olması gerekenin en iyisi '' diye. O, olması gerekende, kişilerin hedeflerine göre değişiklik gösterir.

İyi dileklerimle.

12. karetta

karetta okan

çok büyük olmadığı sürece balık koparamaz ama herkez sağlam misina istiyor sebebi büyük balık kopartır diye korku değil 20-30 lira verdiğin sahte yi en ufak bir yere taktınmı çekmenle hemen kopmıyacak gerekirse iyne yamulacak sahten gelecek derede mepps atıyorsun taşa takıldı yada dala takıldı asıldınmı düğümden kopmıyacak bunlar içinde ip msinalar var ama ben pek kulamamadım bu düğüm sorunu sıkıntı

13. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Tamamen katılıyorum..