aslında tüm seçenekler doğru ama dip oltası şaşmaz (inanmıyanlara 1 temmuzdan sonra ispat edecem allahın izniyle !!''
selam ben manisa turgutlu dan bizim burda goller var dikleri temiz değil yarım metre bir metre yosun var böyle durumda nasıl bir teknik tavsiye edersiniz tavsiye lerinizi bekli yorum yardımcı olursanız sevinirim
bencede dip oltasida şamandiranin batişini görmek cok zevkli oluyor.sazanda hiç şamandirali olta kullanmadim deniycem inşallah.
dip oltası + iyi yem = büyük sazan bu formül herzaman işe yarar ama bazı yerlerde belki dip oltası atmaya müsait olmayabilir o zaman duruma göre şamandıralı oltada kullanılabilir.
bence gezer şamandıralı gezer kurşunlu tek iğneli dip oltası her zaman her yerde iş yapar takılma olasılığıda dip oltalarına oranla çok daha azdır
siz benim cümleye , dip oltasinda yazarak yanliş kaniya kapilmişsiniz . ama hata benim araya virgül koymam gerekiyormuş.yanlişşşş anlama için kusura bakmayin. gerçi dip oltasinada şamandira takilabiliyomuş bunuda yeni öğrendim.aslinda çok ii ayarlanirsa yemin ağirliği ile batip yem yenince yukari çikan şamandirali bir olta süper olur .mesela boilinin ortasina ufak kurşun konarak yapilabilir.belkide yapilmiştir. bunu deniycem ii bi yönteme benziyor .
kasabalı ağabeyciğim ben göl marmarada devamlı avlanıyorum dip oltasına bir kola peti bağlayarak botla gölün içine dağıtıyorum sonra kıyıya geçip petlerin suya batışını seyrediyorum tabiki bunu fazla otlu olmayan bölmelere sazlıkların dibine bırakıyorum etkili oluyor tavsiye ederim
Insaallah birgun sazanci arkadaslarla bu isin ihtisasini yaparim ancak seytana uyup bende oy kullandim. Kistasim sadece balikci mantigim oldu. Aslen deniz balikcisiyim. Bence tek tip oltanin bir birine ustunlugu yoktur. Olta tipleri vardir. Ustunluk avlagin, gunun, mevsimin, yemin vs butun sartlarin verilerini degerlendirip, o sartlara uygun oltayi dogru secebilen balikcidadir. Cogu yeni baslayan, bir tip olta formulu bularak butun isi halledecegini sanir. Bence buyuk yanilgi. Bu tip bakis acisi balikciyi sinirlar diye dusunuyorum.
MERHABA TERTİP .GEÇDE OLSA ULAŞTIM.MANİSA DAN SELAMLAR.FAKAT BİZ HEP TUZLU SUYA GİDİYORUZ.ESKİ FOÇA VE BODRUM. KASABAYA SELAMLAR.
sazan yakalamanın en iyi taktiğini buldum sonunda bakın sazan kokulu yemleri seven bir balık değil mi arkadaşlar benden size küçük bir tavsiye alabalık yemi kullanın şamandıralı ve bir iğneli takım kullanın ve yemin dibe çökmesini sağlayın yani mantarınızı suya yatırın. emin olun çok büyük balıklar yakalıycaksınız. ŞİMDİDEN HERKESE RASGELSİN..
selam balık dostları, 3,4,yada 5 kiloluk sazanlar için mısır küspesine kaç numara sazan iğnesi takmak gerek...boyutu yada numarasını bilen varsa paylaşırsa sevinirim...
Mehmet bey son yayınlanan tebliğlere göre mısır küspesine iğne bağlamak,çok iğneli küspeli takımları kullanmak yasaklanmıştır.Ancak küspeyi kurşun olarak bağlayıp üzerine 2 adet köstek bağlarsanız (iğneler 1/0,2/0 no) güzel bir takım olur.
Abi şimdi o söylediğin takım takılsa sular çekilince hayvanlar yese o küspe gene isinaya bağlı o diper 2 köstek gene o hayvanlara batacak.Geçen günde bunu tartışıyorduk.