Yaş 15.Edirne'nin Enez İlçesinde babamın işinde amale olarak çalışıyorum.(Babam Enez Lisesi'nin onarım işini almıştı.Hayatı öğrenmem için beni de amale olarak oraya götürdü.İnşaatta yatıyordum.)O zamana kadar hiç balık tutmamıştım.Enez'de balık malzemesi satan bir yerden 50 m misinalı tek iğneli,küçük kurşunlu ucuz bir takım aldım.Sahile indim.Kancaya hamur taktım.Takımı suya fırlattım.En fazla 30 mt gitmişti.Beğenmedim çektim.Birde baktım oltanın ucunda balık var.Tüm bu anlattıklarım en fazla 30 sn sürmüştü.Balığı iğneden çıkartacağım.Baktım süzgeçleri keskin.Elime batacak.Selpakla iğneden çıkarttım.Balığı arkadaşlara sordum.O zaman gırgır anlamıştım.Gırgır olarak anladığım balık mırmırmış.Ondan bugüne rekorumu egale edemedim.Sonraki en iyi rekorum 2 dk içinde at-çekle 3.4 kilo yayın ve defalarca bulgar sazanı.
benım rekorum yok ben genelde balıga gıttıgımde tabı ben buyuk balık avlarım kanı kıyıdan istavrit vb. ufak balık tutmayı sevmem kıyıdan levrek karagoz benzerı balıklar tutatım en son avımı anlatayım ben genelde degıl her avımda 7 takım atarım suya daha sonra da arabaya yatmaya gıderım ve son avımdada oyle oldu ( ayıptır soylemesı abimde vardı o gun kofte ızgara yaptık tatlı yedık bıraz agır bastı) yattım arabaya tv yide actım sabanın fılmı vardı onu ızlıyodum saate baktım 11.30 olmus gıdım bı bakım dedım cektıgım takımı sarıyorum hemen 1. cektım bısı yok 2. cektım 1 tane barbun 3. yok 4. cektım uykumda vardı dalgınım bıraz elımde fener suya tutmuyorum kacr dıye balıklar cektım ay ısına sudan tam cıkarmadım baktım terlıkmı lan bu dedım kendı kendıme hanı oluyoya terlıktır belkı dedım bı baktım eşkina ayaldım balıgı gorunce arabaya abıme bı sellktor yaptım fenerle geldı o da balık tutmaya ılk defa geldı sevınıyo dur dedım neyse 5. takımdada bısı yok 6. cektım 1 tane karagoz 1 kılo geldı hemn tarttım 7. takımıda cektım dogru evegunun sonunda 500 gr eskına 1 barbun 1de 1 kılo karagoz vardı ozetle ben sure tanınmam ben yatarım olta tutar ben yatarken belkıde balık vuruyo ama olsun 6 atarım 12 de cekerım anlıcanız
ben bu sene şubat ayında okuldan çıkıp av bölgeme geldim..Hem hava karardığı hemde annem oyaladığı için öfkeden kuduruyodum..Sahile geldim at-çeke başladım 3.çekişte şap etti..55 cmlik bir baraküdane sinir kaldı ne başka bişey o günü hiç unutmayacağım çünkü aynı gün 3.at-çekten sonra 10 tane daha olmadıki bu sefer kıyıdan görülebildiği kadarıyla(balık zıplayınca gördük)metrelik bir baraküda geldi..Fakat havada bıraktı sahte balığı ve suyun üstüne düştü balık düşünce bir süre şaşkın şaşkın suyun üzerinde durdu oda kaçan en büyük avlarımdan biriydi
ben bugun gittim daha sazan avına.gölde bekleyen bekçiyle para konusunda uzun bi sure atıştıktan sonra tam oltaları toplayıp gidecekken yanımda bulunan arkadaşım parayı uzattı ve tut isa abi dedi.parayı ödemiştik artık wurgun zamanı gelmişti.irili ufaklı 96 tane balık tuttum abartmıyorum tam 96 tane ama dakika beklemeden atıp çektim belim ayaklarım herterafım ağrıdı en sonunda bıktım ve bıraktım.bolu turk telekomda çalışıyorum özel güvenlik olarak ve akşam 4 de çıktım gittim işten 6,30 dada ewdeydim motorla yakın bi yere gittim.yarın akşam tekrar gidecem
Kırmızı rengi çok severim Paylaşım için teşekkürler, Yanlız sirkülerden haberdar değilsiniz galiba.. O'da neymiş demeyin, Ana Sayfa yazıyor 37/2 Nolu Sirküler diyor
Ya karar senin balık senin satarsan ben alıcıyım işte 6 ytl den tezgahıma alırım 9 ytl den burda gidiyor
Herhalde onlar has sazan veya aynali degil israil sazanidir. Oltaya 3er 4er gelmistir. Yani insaallah oyledir.