Önemli olan balığa gitmektir balık tutmak değil kardeşim. Balık tutmak için hiçbir zaman hırslı olma hırs balığı senden uzaklaştırır, gerektiğinde balığı geri bırakabilecek bir ruh haliyle balığa çık, gör bak nasıl balık gelicek o zaman.Hatta kendine söz ver ilk yakaladığın balığı ne olursa olsun bırak geri. Bak ondan sonra deniz ve balıklar nasıl fısıldayacak sana, kimsenin balık tutamadığı yerlerde sen balık tutmaya başlayacaksın.Ben bile 32 yaşımdayım 12 yaşımdan beri balığa giderim anca 3 gittiğimin birinde iyi balık alırım.Önemli olan skor değil keyfi yaşamaktır. Kefale merak sarmışsın güzel.Ekmek kıbrısın mantarına nasıl takılır söyliyim.Ekmeği mantarın üstünü kapatacak büyüklükte kare şeklinde kabuğuyla kesiceksin.Bu arada sadece kabuğu olması yeterli hatta kabuğunun üstünde fazlaca beyaz kısım varsa biraz inceltebilirsin.Ekmeği kabuğu mantara gelicek şekilde mantara sar ve kıbrısı da bunun üzerine iğneler eşit aralıklarla yerleşicek şekilde sar.Ekmeğe iğnelerin eşit şekilde dağıldığından emin olunca sonuncu iğneyi mantarın en ucuna sapla.Ekmek suya girince şişer ve iğneleri gizler.Atışını tek seferde ve düzgün olarak yapmaya bak yoksa ekmeği tazelemen gerekir.Bu takımı 100-150 gr kurşun kullanarak fırlat, zira mantarın kaldırma kuvvetiyle kurşun yerinden oynayabilir.Attıktan sonra oltanı iyice gerdir ve bekle.Dip kıbrısında balığın vuruşu pek fazla belli olmaz ancak kefal yakalanınca oltan aniden boşlayacaktır.O yüzden gövde misinasının sürekli gergin olması çok önemlidir.Zaman zaman dalga nedeniyle oltanın gerginliği azalırsa tekrar gerdirmeyi ihmal etme.Bir de kıyıdaki kefallere hiç bakma sürekli açığa at.En iri kefaller her zaman gördüğün kefallerden açıkta dolaşır.
çay ağzı derken kardeşim tam neresi oluyo... güzel bahçe limanından çok attım .aama hiç tutamadığım gibi hiç vurmadı bile ...
güzel bahçe çay ağzı derken kardeşim tam neresi oluyo... güzel bahçe limanından çok attım .aama hiç tutamadığım gibi hiç vurmadı bile ...
Fatih kardeşim, bak şans ayağına kadar gelmiş. Sen sen ol 30 Marttaki organizasyona katıl, hem balık tut, hem usta arkadaşların engin bilgilerinden faydalanıp tecrübe kazan, en önemlisi çok değerli dostlukların temelini at.Bak Serdar kardeşimiz de seni davet ediyor.
100-150 gr kurşun kullanırsam oltam kırılmaz . açıkçası oltam biraz dandikk... bana iyi bir kamış makina tavsiye edebilirmisiniz..
gelmeye çalışıcam ogün istanbulda bi düğünümüz var gidip gitmeceğim belli değil . gitmessek kesintura katılmak istiyorum...
teşekkürler ayrıca herkese tekrar teşekkür ederim. hem bilgileriniz hemde dostane tavırlarınız için ...
hangi balık için kaç mtr uzağa atmak gerekir.. ben en fazla oltayla 40 mt atabiliyorum... uzağa atma tekniği varmıdır.
kumbasar kardeş bende senin gibi herhafta bir sahil kıyısında oltamı atıyorum. gitmediğim izmirde sahil sadece dikili,foça aliağa tarafları kaldı. ama kıyıda gerçekten şuara balık vurmuyor.ama sığacıktan tekne ile açılırsan garanti gopes olmak kaydıyle karagöz,tek tük mercan alabilirsin bu pazar ben ekip bulursam gitmeyi düşünüyorum.
hocam ; kullandığım olta 25 ytllik bir kamış zannedersem 3,5 mtrlik 40 gr kurşun ... üç tane de iğne ( çipra iğnesi diyorlar )
nadir abi ; kıyıda gerçekten balık vurmuyomu bana mı vurmuyor bilemiyorum.. bu hafta pazar önemli bir işim olmasa kesin bende ekipe katılırdım. ama önümüzde daha çok hafta var slmlar saygılar ...
Eğer 40 gr'lık kurşunla kısa mesafe atıyorsan, atışında bir problem vardır. Yaptığın şeyleri tekrar gözden geçir derim. Sol dirseğini iyice kaldır. Genel hata budur atışlarda .
Öncelikle hoşgeldiniz. arkadaşlarımızın da dediği gibi avdan boş dönülmesi balık avından soğumayı gerektirmemeli. tam tersine boş döndükçe yemler kaptırdıkça takımlar koparttıkça ustalaşılır. hele ki balık tutamayınca gülünüp alay edilmesine de ayrıca şaşırdım. bence bunlara siz gülüp geçin. zaten öncelikli amacımız denizle doğayla başbaşa olmak bunun tadını çıkarmak. balıklar sonradan gelir şüphen olmasın
dostum bence söylenebilecek tek bir şey var öncelikle.herkes bişeyler yazmış ama. balık tutma işi rısk ve nasip işidir.niyetin iyi olacak. öte tarafta eşşek sağlam kazık teorisine paralel olarak. doğru takım ve doğru yem kuralı.buna ek olarak malzeme kalitesi.bunuda en kolay av yaptığın yerde tecrübe sahibi insanlardan öğrenebilirsin.
fatih bende buraya yeni katıldım,urla özbekte oturuyorum. emekli olup on metre boyunda bir tekne aldım. kendi çapımda balıkçılık yapıyorum.oltacıları oltaya götürüyorum.müsait olduğu zaman seninde katılmandan mutlluluk duyarım.