Kullanmış olduğumuz rapala klipsleride, yapısı sayesinde sahtenin aksiyonuna zarar vermiyor.Bu arada anlattığınız yöntemde kullanılabilir fakat ava giderken bir sürü sahte ile gittiğimiz ve yerine göre bunların 10-15 tanesini denediğimiz düşünülürse bu şekilde muhafaza problemi olabilir.Aynı zamanda yanlış biliyorsam düzeltin ama FC misinalar 4-5 mt den sonra görünmez oluyor diye biliyorum,dolayısıyla at çek için çok farketmez diye düşünüyorum.Aksine monofilament misinaların çekerleri FC lerden daha yüksek olduğu için sanki monofilamentler bu iş için daha uygunmuş gibi geliyor...
Merhaba, Okan Kardeşim. Rapalanın önünde halka yoksa veya halka takmaz isek, aksiyon açısından bu yöntem daha sağlıklı diye düşünüyorum. Yazınızda belirtiğiniz FC misina yerine monofılament misina kullanımı konusunda siz de haklısınız ve bana bu bilgiyi veren kişi de tüm avlarında hiçbir zaman FC misina kullanmamakta olup, yazımın FC misina kısmı benim görüşümdür. Bunun yanısıra bu yöntemi söyleyen büyüğüm, yörenin meralarını ve özelliklerini çok iyi tanımakta, hangi mevsimde hangi cins, hangi renk ve boyutta sahtenin iş yapacağı konusunda oldukça deneyimi bulunmaktadır. Bu deneyimlerine bağlı olarak avlanacağı balık boyutuna ve cinsine göre belirli sayıda sahte götürmektedir. Bizler kadar fazla sahte götürmediğinden onun taşıma gibi bir sorunu bulunmuyor. Sevgi ile kalınız.
Fikret Abicim, aslında dediğiniz doğru en güzeli rapala bağı ama ben işi abarttığım için orjinaline en yakın olanı ve de kes bağla ile uğraşmamak için bu klipsleri kullanıyorum .Aslında normal insanlar gibi av yapabilsem anlattığınız yöntem mantıklı .Saygılarımla...
ucunda halka olan sahteler için bu tarz fırdöndülü klips kullanmanın zararı varmıdır veya bu aparattan kullanacaksak nasıl bağlamak lazım, fırdöndüsüz olurmu ?
Buyrun görseller Vedat amcaya teşekkürler http://www.dailymotion.com/video/xcota9_rapala-duyumu-1_lifestyle http://www.dailymotion.com/video/xcotll_rapala-duumu2_lifestyle
Merhaba abiler,arkadaşlar; Bende Fikret Beyin Adanalı ustası Ercan Kaya beyin kullandığı yöntemi kullanıyorum.Fakat 60-80 cm değil 15-20 cm şeklinde saçak yapıyorum.Çünkü uzun olduğunda çantada misinaları karıştırıyorum.Ayrıca çelik çeliğe direkman değmiyecek şekilde oluyor.İki çelik arasında misina ile bağlantı kuruyorum.Çünkü klips doğrudan rapaladaki diğer metale takılı olursa balığın darbesi ile metal metali kırabilir diye düşünüyorum.Tabiki bu düşüncem doğru olabilirde olmayabilirde.Fakat Ercan Kaya beyin yöntemi çok güzel.Hem meraya mevsime göre sahte taşımak fazlasını evde bırakamakta en anlamlısı,bende bundan sonra öyle yapacağım. İzmir'den saygılar Rastgele
Fırdöndülü klipsi çok tavsiye etmiyorum,bizim kullandığımız alt resimdeki klips,uzun zamandır ben ve av partnerlerim bu klipsi kullanmaktayız.Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.Bağlarken fırdöndü gibi ilave birşey bağlanmıyor,küçük olan tarafa misina yada ipini bağlayıp büyük olan armut kısmınıda sahtenin halkasına takıyorsun...
Yukarıda da yazıldığı gibi aslında en güzeli rapala bağı ama gittiğiniz avlakta şartlar değişebiliyor yada bir kaç avlak yaptığınız zaman değişik renk,boy ağırlıkta sahtelere ihtiyaç olduğu için ve bunları bağla çöz le uğraşamıyorsunuz yada saçak ta yapamıyorsunuz ( en azından ben ve arkadaşlarım için ) bu sebeple pratik ve orjinaline en yakını olduğu için bu klipsleri kullanıyoruz.Bu güne kadar at çekte ciddi balıklar aldık ve bu klipslerden kaynaklı hiç bir sorun yaşamadık...
Ucunda halka olsa da olmasa da, bunun haricinde hiçbirşey kullanmıyorum.Evde rahat bir 10-15 paket stok vardır .
İhsan merhaba, Hedef balığa göre -ki genelde tatlısularda- spinner/döner kaşıklarda fırdöndülü/rulmanlı klips kullanımı misina gamını önleyici bir işleve sahiptir.