Sevgili Baybora kendine ve balıklara reçete gibi bir takım yapmışssın şansı bol olsun,bana sorarsan ben bu takımı yatarken bile başucumdan ayırmam iyi günlerde kullan kardeşim
Sevgili Emrah merhaba, Nasılsın, umarım katılımlarındaki yazdıklarından daha iyisindir. Spin takım alacağını okudum. Ben 1994 yılından bu yana Adana yöresinde sadece at-çek yapan amatör birisiyim. Çevremdeki ustaların tekniklerini hep izlemişimdir. Siteye üye olduğumdan bu yana da sürekli teknik konuları kendi öğrendiklerimle bağdaştırmaya çalıştım. Tüm bunlardan sonra siteye üye olmadan kesinleştirdiğim hususu sitede Turgay arkadaşımızın açıklamaları da tescilledi. O da hızlı sarım için spin makinenin devrinin yüksek olmasıdır. Yüksek devirli olarak en az 5.8:1 olmalıdır. Ne yazık ki Türkiye'de yüksek devirli makine diyerek genelde en fazla 5.5:1 devirli makineler piyasaya sürülmektedir. Aslında devir sayısını tamamlayan en önemli özellik kolu bir tur çevirdiğinde makinenin sardığı misina uzunluğudur. Spin makinelerin sürekli at-çek işleminde kullanılması kolun yorulmasına neden olduğundan hafif ve küçük olması önerilmektedir. Ben kendi araştırmamda yurtdışından Shimano serisinden 4 model belirleyerek Turgay arkadaşıma danışmıştım. O da sağ olsun kendi kullandığı model olan benim seçeneklerimden Sahara 3000 FD modelini önermişti. Sahara 3000FD 30 luk bir makine olmasına karşılık devir sayısı 6.2:1 olup 1 turda 35 inç = 88,9 cm. misina sarmaktadır. (Sitesindeki teknik açıklamalarında okuyup anladığım kadarı ile) Bir turda bu uzunlukta misina sarımını, Türkiye’de satılan 40 lık – 45 lik ve hatta 50 lik birçok makine sağlayamamaktadır. Sonuç olarak benim naçizane tavsiyem hangi marka olursa olsun, makinenin devrinin en az 5.8:1 ve 1 turda saracağı misinanın en az 80-85 cm olması gerektiğidir. Kamış için herhangi bir yorumda bulunmayacağım. Sadece boyu konusunda 2.40 olması uygun olur diyeceğim. Sana ve herkese güzel avlar ve mutluluklar dilerim. Bu arada arkadaşımızın aldığı takımın da hayırlı olmasını ve de güzel avlara vesile olmasını dilerim.
Ertan Abi teşekkür ederim, daha iyileri senin olsun.. Takım ofisimde, her gün öğle arası bakıyorum, az önce evden getirdiğim örgü misinayı da yedek kafasına sardım Yarın Levrek avına niyetliyim ama çeteyi örgütlemeye çalışıyorum. Malum araba olmayınca bu soğukta gelmeye razı olacak birilerini bulmam lazım
Karar senin tabikide ama yukarida alinti yapmis oldugum kisimi unut hemen,kamislar tatlisu veya tuzlu su gibi ayrima girmez,iyi halkali kamis veya kötü halkali kamis vardir. Bu arada Baybora arkadasimizin konusunu dagitigim icin özür dilerim kendisinden,Kendisinin almis oldugu kamislari uzun süreli ve trofeli avlarda kulanmasini temmeni ederim...