Yaklaşık 25 sene önce Gümüşyaka'da bana bir denizanası yapışmıştı... O acıyı asla unutamıyorum..ve hatta unutamamım bir diğer nedeni ise sol bacağımda elim büyüklüğümde bir hatıra bırakmış olmasıdır Sanırım ara sıra Marmara denizi'nde oluyorlar dikkat etmek gerekir...
11 bunların ilk 2 si bildiğim kadarıyla sadece avustralya da bulunuyor.1. si mavi çizgili ahtapot max boyu 2 cm, ne sevimli hayvan diyip elinize bile alırsınız.Ama vücudunda dünyanın en tehlikeli nörotoksinini barındırıyo, zehirlenen kişilerin reflektif sinir uçları ve kalp harici heryeri felç oluyor.henüz antidot u da yok.Zehirlenen kişinin kalbi atıyor, gözlerini kırpabiliyor ama solunumu durduğu için ölüyor.Bugüne kadar sadece 1 kişi kurtulmuş o da suni solunum cihazına bağlı.2. denizanası da avustralyalı sörfçülerin ince naylondan şeffaf elbiseler giymesine neden olacak kadar zehirli, ölmeseniz bile vücudunuzda iyleşmeyen yanık benzeri derin yara izleri bırakıyo. 3. nü bende bilmiyorum
mavi çizgili ahtapot aynı zamanda James Bond'un "octopussy" (1983) bölümünün de başrol oyuncusudur bir nevi.. kötü adamın suratına yapışır ve arkadaş mefta olur