Merhaba abilerim.Ben 15 yaşında sportif amatör balıkçılık uğruna ,okul kapandığında balıkçılığa kendini adayan bir kardeşinizim.Ben Kırklarelinde oturuyorum.Burada baraj balıkçılığı yaygın fakat benim zevk aldığım söylenemez.Ancak tatile gittiğimizde mutlaka oltalarımı yanıma alırım.Deniz balıkçılığının verdiği zevki hiç bi şey vermiyor.Hele yanında kafa dengi bi arkadaşın ve hafif bir meltem varsa.Bide denizin kokusunu içine çekerken ,oltan hafif sallanırsa değme keyfime.2 sene önce Enez'e gitmiştim.Arkadaş edindim ve o arkadaşımı unutamadım.geçen senede İzmirin foça ilçesinde tatil yaptık ve orada da balık yakaladım.Enezde ve Foçada tuttuğum balıklar hemen hemen aynı.Mırmır,Karagöz,İspari,Kefal ve foçada 1 tane kaya levreği dedikleri balıktan tuttum.Bu sene tekrar Enez e gitme planları yapıyorum. Sorum şu; Abilerim ben Enezde yüzerken sürü halinde gezen gümüş balıkları yanımdan geçerdi.Birkaç tane de yarım gümüş gördüm,bazıları da dişlenip bırakılmıştı.Bu balık büyük ihtimalle levrek.Ben balığı saat 7 sularında denizin kendini temizlemek için dalgalanmaya başladığında(Saroz denizi kendini temizleyen nadir denizlerdendir.)balık tutuyorum.Oltam 3 metre uzunluğunda,0.45 misina sarılı ve dipte kurşun ve 2 iğne bulunan karagöz takımıyla avlanıyorum.Tekne ile açılma şansım çok az.Acaba ne tür takımla ve kumsaldan kaç m uzağa atmalıyım oltayı???Bu arada kefaller çok orada.İrili ufaklı bir sürü var.Kumsaldan levrek tutmak için taktiklerinizi bekliyorum.En uygun taktik nedir??? Beni msns'i olan eklesin.İnanın bana yardım edenler hayır duamı alır.Herşey için teşekkürler. Adresim; ogameci39@hotmail.com