Ercan abi ve Yücel'le gece avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
    Sevgili arkadaşlarım,

Bizim bakkalın balıkçı bir arkadaşı, Ercan'ın daimi merasının yakınına geçen yaz aç gözlülerin yaptığı bir gece baskınını anlattı da inanamadım !

Gece saat 3 gibi el ayak çekilmişken bir tekne kıyıya yaklaşır, elleriyle büyük bir ağ olan 5 adam denize atlar, ağı kayalıkların hemen dibine gererler, tekneden suya 10 kadar 500~600 W parlak projektör tutarlar.

15 ~ 20 dakika sonra da ağı toplayıp giderler. Buna ne diyorsunuz ?

Şikayet edilmiş fakat ilgililer ulaşıncaya kadar adamlar kör ufukta nokta...

2. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    oradan balık çıktığına şükretmek lazım ne diyebiliriz ki başka,resmen deniz teröristi adamlar balıklar ne yapsın,halk ne yapsın

3. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    aret kardeşim, daha önce tanışmış olmamıza rağmen, bu beraber ilk avımızdı. eminim ki son olmayacak ;)

arkadaşlar,mera da bu balıkların çıkması anormal değil. aslın da durum pek iyi değil. uzun süredir gözükmeyen çift bantlı karagözler kendini göstersede, iri eşkina, baltabaş ve sivriburun karagöz oldukça azaldı. ( iri boy olarak )

bahsi geçen kıyılardan 4 kilo baltabaş yakalanması süpriz olmazdı eskiden.
    2.5 kg baltabaş 3.5 kg eşkina, benim yakaladığım en büyük balıklardır. arkadaşlarım içinde daha büyüklerin yakalayan olmuştur.en son iri iri balığımı geçen sene kaçırmıştım.kesinlikle 3 kilo üstü bir baltabaş idi. yani 1kilo altı balığa sevinmezdik eskiden. o derece iri balık yapardı. kıyıların doldurulması, batıkların çıkarılması ve son yıllarda geceleri sıfır noktasını tarayan zıpkıncılar yüzünden, ciddi bir azalma mevcut. meraya gelen arkadaşalar da ağcısından zıpkıncısına hepsine şahit oldular zaten. ve birebir kavga etmedikden sonra, yapacak hiç bir şey yok. şikayet edecek kimse de yok.şikayet etsenizde herkes birbirini tanıyor zaten. görmezden geliniyor.

bütün bu olumsuzluklara rağmen, zıpkıncıların erişemeyeceği sularda hala dev sargozlar mevcut. ve belli aylarda geceleri yemlenmek için bazı bölgelere kıyılamakta. istikrarlı bir şekilde takip edilir ve sabırla beklenirse, karşılığını mutlaka alırsınız. mesela mahsenler bölgesi;)

4. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Bu gün sabah 9:00`da kartal rahmanlar sahilde, kıyıdan 50-60 metre açıkta ağ atan tekneye sahil koruma yanaştı. Akan trafikte olduğum için durup izleyemedim ama arabamın içinden fanatik taraftar gibi bağıra çağıra sahil güvenlik lehine tezahürat yaptım. İnşallah toplayıp götürmüşlerdir. Benim bağırmamla yerinden zıplayan hanım ne olduğunu anlamadı önce. Durumu izah ettiğimde öyle bir bela okudu ki balıkçıya, buradan yazamam yani :)