erdekten kasna avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mercan_shark tarafından paylaşıldı.

1. mercan_shark

mercan_shark alper

Favori Kamış:
    lıneaeffe all around carbon spıral
    Favori Makine:
    D.A.M atpremıum 160fd
    18 günlük erdek tatilimde denizi kurumuş vaziyette buldum yaklaşık 10 gün karadan olta atmama rağmen tek bir vuruş alamadım 2 adet 30cm lik kırlangıç haricinde onlarda geldiği gibi suyla kavuştular yem olarak boru kurdu midye solucan sülünez kullandım ama banamısın demediler su biraz soğuktu ve buna bağlıyorum kendimce bende deniz olmadı tatlı su denerim diyerekten 3-4 gün tatlı su avına cıktım zaten bölgeleri adım gibi bildiğimden tutmam kolay oldu ufaklar tabikide salındı bazıları zarar gördüğünden malesef suya kavuşamadılar

yer:erdek-ormanlı köyü

takım:lıneaeffe kamış,beden ve tek iğne

yem:ekmek-kiraz-çekirge

Son düzenleme: 23 Haziran 2010
  2. LapinCash

LapinCash

Tebrikler bende 2 sene önce gittim.Lapin felan yakaladım geçen senede gittim raporuda vardı.Ben oralarda tatlısu olduğunu bilmiyordum kaldığm yer ise narlı köyüydü , midye orda iyi iş yapardı aslında bide evet su soğuk ya yazın bile soğuk.

3. mercan_shark

mercan_shark alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D.A.M atpremıum 160fd
    ben ormanlı köyündeyim narlı bizim arkamızda kalıyor tatlı su evet var narlıda yok diye biliyorum ama emin değilim dağdan gelen bir akarsu derinlik mak.2m kadar çok yukarılarda dağ alası bulunmakta 6 sene öncesine kadar vardı en azından ama genelde kasna bolcana bulunmakta karanlık ve derin suya olta atıldıgında atmanızla çekmeniz bir olur tabiki sessizlik asıl kuralımız zevkli bir balıktır deniz içinse bu sene umduğumu kesinlikle bulamadım karadan görünenler var ispari karagöz ama oltaya gelmiyorlar anlamış değilim tekne iş yapıyor sardalya istavrit var aralardada mercan cıkıyor deniz soğuk 13 derece bir soğukluk vardı ama herzaman değil daha yeni yeni ısınıyor oralama 18-20 dereceye çıktıgı oluyor denizin bu sene hava şartlarından soğuktu balıkta kıyılamıyor temmuzda tekrar gidicem 15i gibi ozaman tekrardan bol balıklı rapor yazabilirim inşallah

4. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Alper 10 gün önce gezi amaçlı Erdek ,Ocaklar ,Narlı yaptım..Narlı iskelesinde olta atan 2 kişiyle sohbet ettim.Mayıs başlarında iskeleden mercan almışlar ama şimdi çıkmıyormuş.Aslında tam mırmır zamanı ama bu yıl yok.Bizim buralardada mırmır henüz kıyılamadı.Rastgele..:)

5. LapinCash

LapinCash

Evet ben bir daldım su 1.5 metrede 3-5 tane kefal sürüleri geçiyor kol kadar ama vurmuyolar işte.
    Mercanları çeken çekene hemde midye ile.Denizde herkes diyo eskisi gibi değil diye bomboş.

6. LapinCash

LapinCash

Vaaaaay abi tamda benim avlandığım yer az ilerde ilhanlı biraz beride ocaklar ordasıda narlı ben 2 sene gittim orda balıkçı iskelesi diye geçen bir yer var ben ordaki herkesle sohbet ettim raporda var abi orda balık kalmamıs arada balıkçılar ağ ile orkinos felan getiriyorlar açıktan.

Rapor.

http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=27943

7. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler. iyi av çıkarmışsınız... bazı balıklarınız limit altı gibi görünse de, kasna avının pek meraklısı olmadığı için popülasyonu açısından pek sakıncalı olacağını sanmıyorum. üreme açısından da çok başarılı bir tür sanırım. olduğu yerde çok oluyor.

ben mepps ile at çek denemenizi önerirdim.bence daha keyifli ve ufak balıklar pek uğramıyorlar. genelde seçmece iri balıklar atlıyor mepsse.

8. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Tebrikler kasnaya bayılıyorum. Ama ufaklar var sanki ?

kefali neden yemle tutuyorsunuz ki ? Bence spin avcılığı hem zevkli hem sportif.

9. neon78

neon78 seyit

tebrikler güzel av olmuş resimdeki kumsalda harika

10. karasulu

karasulu Serdar

Tebrikler arkadaşım.Meps ile yakalamasını en sevdiğim balıklardandır.Güzel balık almışsın...

11. LapinCash

LapinCash

12. mercan_shark

mercan_shark alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D.A.M atpremıum 160fd
    yorumlar için hepinize teşekkür ediyorum.mırmır bu sene sıfır diyebilirim geçen senelerde bolcana almama rağmen bu sene ne var anlamış değilim balıkçılarla konuştum ağlara bile pek gelmemişler ve diğer balıklardan pek fazla uğrayan olmamış ağlara verimsiz bir sene sanırım avlandığım bölge ortalama 2m genişliğinde bir akarsu olduğu için meps kullanma şansım imkansız ki 3 bir yanı zaten dallarla dolu bir yer yani 2 atışın 1i kesin dallara takılıyor göl tarzında bir yer olsa kesinlikle kullanırım ama dediğim gibi bu şartlarda pek zannetmiyorum.evet limit altları var bunun için üzgünüm son 3 tanesi suya salınamayacak gibi olduklarından bende bırakmadım hiç yaraları oldukça derindi ama dediğiniz gibi üreme konusuna ustalar sanırsam avlandığım bölgede lt.başına 10.000 tane civarında düşüyordur =) ki avlananda yok denilecek kadar az sadece ben ve bir kaç arkadaş avlanıyoruz o bölgede bilen yok ve şunuda belirteyim her sene tutmama rağmen daha tadına bu sene ve 4-5 sene önce bakmıştım onun haricinde hep tutar ve salınır biraz marifet isteyen bir balık.

not:uzun süre kızarttıktan sonra vişne sosunu üstüne dökerek yemenizi tavsiye ederim

13. mercan_shark

mercan_shark alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D.A.M atpremıum 160fd
    yok hayır pendikte oturuyorum buradan aldım 3.5tl idi sanırım ben gayet memnunum tavsiye ederim