Erdek'ten yeni döndüm. Ve uzun yıllar Erdek bölgesini bildiğimden sizlerle paylaşacağım 2 konudan bir tanesi denizin bu yıl çok temiz olduğu , diğeri ise Erdek'te hiç alışık olmadığımız balık populasyonuna rastladığım... Denizin temizliğini ise yağmurların az yağmasına bağlıyorlardı.. Gelelim balık populasyonuna ... Zıpkınla avlanmanın yasak olduğu bir bölgede geçirdiğim yaz tatilinde dalışlarımızda bugüne kadar hiç görmediğim iri çipuralara ve aşırı derecede diyebileceğim lidakilere rastladım... Çok iri sarpa sürüleri ile birlikte , mırmırların ve çipuraların sürü halinde hem de hiç çekinmeden resmi geçit yapmalarını seyretmek durumunda kalmam dolayısı ile mırımır ve sarpa sürülerini bir şekilde görüyorduk ama çipuraya çok şaşırdığımı söylemeden geçemeyeceğim. Bu konuda da bölgedeki dalyanlardan balık kaçışı olduğu söyleniyor ama bu populasyonun buraya yerleştiği lidaki sürülerinden de anlaşılıyor... İnşallah bir terslik olmaz da çoğalırlar bölgede... Ayrıca avlanmak için sözleştiğimiz "Bandırmalı" Mustafa ağabeyin iş yoğunluğu sebebiyle avlanamadık ama kendisinin göndermiş olduğu taze sülünezler ile az da olsa av zevki tattık. Bu vesile ile kendilerine çok teşekkür ediyorum... Ayrıca bu bahsettiğim sürüleri seyretmesi için birlikte dalış yaptığımız sevgili damadımızın zıpkın tedarik etmek ve bölgeye sokmak üzere kurduğu planları görünce , bu balık populasyonunun neden risk altında olduğunu da anladım..