Selamlar, Bu otel önünün dip yapısı nasıl acaba? kumluk mu kırmalık? Eğer fırsat bulabilirsem bu hafta sonu gitmeyi düşünüyorum. En kötü deniz havası alırız
Otelin sol tarafındaki kayalıkların oradan atabilirsiniz, dip kumluk olup takılma riski yoktur, geçen yaz ordan iki çupra, birde irice mırmır aldım
Bizim gittiğimiz gün orada avlanan bir abimizle sohbet ettik.Bugün yok dün de yoktu ama önceki gün 750 gramlık levrek aldım sahteyle dedi.Yani kimin kısmetinde ne zaman ne olacağı belli olmaz.Herkese kısmetli avlar dilerim.
Evet haklısınız, bende görmüştüm, ordaki gölden gelen derenin suyla buluştuğu noktadan sahteyle çalışanları, denemek lazım:thumb:
Merhaba.Biraz geç oldu ama bir daha gelmeyi düşünürsen yanında kepçe getirmeyi unutma. Erikli ile Mecidiye arasında ki köprünün altı taşlarla kaplı kepçeni o taşlara vurarak teke toplaya bilirsin ve ileride derenin denize döküldüğü yere toplu tek iğne olrak teke atıp levrek alabilirsin. Başka balık denemek istersen(mırmır,çupra ve ispari) sahilden deniz suyu ile kumun birleştiği yerde kum solucan çıkarıp kullana bilirsin.(Gece mırmır daha verimli olur.)
AH BE DOSTUM !!! SAROZ ÖLÜ SAHA ah be dostum malesef uzun zamandır sitemize giriş yapamıyordum.özel sebeplerden dolayı yeni okudum msjları.öncelikle şunu belirtmek istiyorum değerli dostlarım.gelibolu kavaktan başlayıp,adilhan kocaçeşme,sazlıdere,gökçetepe ki (ben burdayım)mecidiye,erikli,yayla,sultaniçe eneze kadar olan saroz körfezinde malesef kıyıdan balıkçılık bitmiştir.sebebi kıyı balıkçılığı yapan teknelerin her müsait havada bir dünya ağ atıp limit aramaksızın ne varsa tüm çeşit balıkları tutup satmaları levrek akını zamanı ağlarla çevirip zıpkınlarla katliam yapılması,bunlar yetmezmiş gibi birde kayaların yada iskelelerin üzerinden bomba atılması bu bölgeleri tüketmiştir.tesadüfen bir iki balık tutan arkadaşlara sesleniyorum,boşu boşuna bunları burda paylaşıp değerli dostlarımızı heveslendirmeyelim zira istanbuldan buralara gelmek oldukça masraflı ve meşakatlidir.ben buralarda olmama rağmen sahil güvenliği arayıp ihbar etmeme jandarmayı arayıp sikayet etmeme rağmen kimse müdehale etmemekte ve bu katliam sürmektedir.tüm samimiyetimle söylüyorumki;sırf bu karaktersizliğe ve balıksızlığa dayanamayarak burdan geliboluna taşınıyorum eylül itibariyle geliboludan av raporları yazmaya başlayacağım
Gerçekten dediğiniz kadar varsa durum çok vahim demektir Bende her sene en az iki kez Erikliye giderim.Bir adet mırmır ve iki adet çupra alabilmiştim ama banada oldukça verimsiz gelmişti.Umarım Saroz körfezide en kısa zamanda, eski bize anlatılan haline döner.İnşallah sizde Geliboluda umduğunuz avları yaparsınız, bizde keyifle raporlarınızı okuruz:thumb:
malesef arkadaşlar ben tayinle geldim yklaşık 2 yıl oldu. ama denizden ne yazıkki adam akıllı balık alamadım. en son ibrice limanına gece iki kişi stoper şamandralı 3lü takımla toplamda 3 takım attık. akşam 19 sabah 05 arası sadece 3 adet karides kullandık. yanier karidesi üçe bölüp bir takımda kullandık. ne yazıkki keşke yemleri yiyen balık olsaydı da bol yem harcasaydık. erikliye gelince 2 kıştır aralık şubat arası en az 20 kere gittim. yukarıda anlatığınız şamandralı takım dip takımı atçekte rapala tobby kaşık hansen kaşık spinner kaşık çeşitli silikon sahteler dahil herşeyi denedim. ama yok ne yazıkki. Yaban kardeşimin dediği gibi dinamitçiler, gece zıpkıncıları, kıyıdan yasal sınır olan en az 3 deniz mili açıktan avlanması gerekiği halde 1,5-2 milde trol çeken gırgırlar hepsini gördüm. ama ne kontrol ne ceza hiç bir şey yok. eriklide gölden denize olan kanalda çilli denen ispendeğin küçüğü balıkları dahi tutup salmayan zihniyetler. yani doğa ve deniz adına her türlü kıyım var. sonrada balık tutamadığı için kıyılara terk edilmiş tekneleriyle köy kahvelerinde ağlayan balıkçılar. balık yokmuş. sizin kooperatif ve doğa dostu dernekleriniz yatmış sarozu bu hale getirmiş. hani övünülüyoya yok kendi kendini temizleyen dünyada sayılı körfezlerden biriymiş yok bilmem kaç çeşit balık yaşıyomuş. recep ivedik filminde dediği gibi kim saymış bu balıkları. yada bu üçyüz bilmem kaç çeşitten birer tanemide biz göremiyoz. yaw kıyıda izmarit yok ne balığından bahsediyonuz. neyse boş yere heves edip oralardan buralara vakit ve paranızı harcamayın. buralar bitmiş kardeşim önlem alınmazsa plankton bile kalmayacak buralarda. kalın sağlıcakla, rastgele
Erkan abi ben 5 seneden beri eriklide avlanıyorum orada birkez olsun izmarit çıktığını görmedim. Eriklide ve çevresinde balık var ama zamanında gitmek ve doğru olta doğru yem kullanmak gerek geçen sene ramazan ayı boyunca eriklide kaldım ve çok güzel mırmır çupra ve sargozlar aldım.Bahsedilen hotelin önündede çok güzel levrekler alındı yaban abininde bahsettiği gibi duyarsız olanlar var 250 g levrekleri blie alıyorlar uyarmamıza rağmen torbaya atıyorlar. İbrice limanı bu sıralar çok güzel 1-2 kiloluk kalamarlar yapıyor tutan tutmayı bilen ve sabırlı olan bu işi başarıyor.reeling reeling
saros körfezi balıkçılık adına bitmiştir arkadaşlar. buraların da diğer yerler gibi tadı kalmadı. Enez limanında çocukken (barakalar zamanı) çöpten bulduğumuz küflü sinek iğneye taşlardan koparttığımız midye takarak hemen ayaklarımızın dibine bıraktığımız olta ile kiloluk karagöz, çipura, vs bir sürü balık tutardık. şimdi bir sürü bütçe ayırıp da aldığımız çeşit çeşit oltalara, yemlere rağmen balık yok. en son geçen yaz akşam 21:00 gibi bir tane kıyıdan irice bir sarpa aldım. arkası gelmedi, saldım denize. demem o ki bu durum Saros için çok kötü. üzgünüm. sahip çıkamadık. ama bütün suç ve kusur bu duruma göz yuman kolluk kuvvetlerinde. adamlar çatır çatır trol çekiyor.