Erzurum KUZULARI

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında polist26 tarafından paylaşıldı.

1. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Merhabalar balık dostları;

Uzun zamandır sazandan sonra bir Alabalık avı gerçekleştirelim dedik. 6 arkadaş sabahın ilk ışıklarında araçlara binerek avlak yerimize varmak üzere yola çıktık. Araçta yapılan sohbette herkesin akşam binbir türlü zahmete girerek (yengelerden azar ve göndermeler dahil) hamur hazırladığını öğrendik, bU demek oluyordu ki 6 farklı hamurumuz var ama kimse içine ne kattığını soylemiyordu.Bakalım en çok kimin hamuruna vuracak dedik ve geldik avlak yerimize..Özenle hanımlardan laf yiyerek ( Şu kek hamurunu kar desem karmazsın göndermeleriyle) hazırladığımız içine 6 çeşit sim kattığımız özel karışımlı hamurlarmızı kancalarımıza takarak Bismillah deyip attık suya..İlk balığı ben çektim. Sonra diğer arkadaşlar 5-6 balık çektikten sonra daha oltalar tık demedi.Herkes elinde olta rüzgar bir yandan beklerken, yer değiştirme kakrı aldık ve 500 metre ılerdeki buruna gitmek üzere yol aldık..Orada da balıkcı arkadasların olması sebebıyle tekrar eskı yerımıze gıtmek uzere geri döni,üşe geçmiştik ki, Nuri Abimi (BALLİ) gördüm yenice gelmiş oldugundan ve elımızde malzemeler oldugundan ayak ustu selamlasabıldık..Eski yerimizden 3-5 balık daha aldıktan sonra toplanarak avı sonlandırdık...
    Oltamızı ziyaret eden küçük gökkuşakları suya geri salındı...Bu arada pek çok gümüş balığı ve bıyıklı diye bilinen sazanları da suya geri iade ettik...İşte o anlardan bir kaç kare...

Avınız daim olsun...RASTGELE...

Uploaded with ImageShack.us

2. yakamoz7077

yakamoz7077 DURMUŞ Ç

Tebrikler mehmet abi çok güzel av yapmışsınız. Kullandığın olta takımı ve hamurun içeriği ile ilgili biraz bilgi verebilirmisin.

3. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Fladen, Shimano, AlbaStar
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Alabalık 58 Cm, Aynalı Sazan 14 Kg.
    Güzel bir avdı, Allah daim eylesin. İnşallah bu ekiple daha kaliteli avlar çıkaracaz.

4. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Abi siz ne yaptınız, aldınız mı bir şey?

5. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Teşekkür ederim Durmuş bey, Valla bu işin oltayla takımla pek alakası olmadığını bir kez daha anladım ve tecrübe ettim...Adamda nasip olacak önce..Pahalı kamış, pahalı makina hikaye,, göl kaımşını al ucuna 3 metre misine tak, birde kanca at tak hamuru at suya...Ben bunu öğrendim..300 liralık DAM takımla bir iş yapamayanlarıda gördüm..Hamura gelince, ben kendi tarifimi vereyim..ALabalık yemini mikserde öğüttüm..Vanilya, sarı sim, normal yumurta yoktu kızımın bıldırcın yumurtaları geldi aklıma birde bunu deneyeyim dedim onuda kattım iki adet az şeker ve un ıyıce karılıp kulak memesı kıvamına gelınce hamurun hazır...BOL sans...

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Komserim tebrik ederim.:) Harika zamanlar geçirmişsiniz. Demekki avlakta rastlaştığımızda siz işi çoktan bitirmişsiniz.:eek: :p

Günboyu yemli ile 3 adet orta boy balık almak nasip oldu. Kaşık atmaktan kolarıma kramp girdi de bir vuruş bile alamadım. Rüzgar ve aşırı dalganın azizliği olsa gerek. Muharrem hocam da hemen hemen aynı boylarda 5 adet, Usta ise hiç adet. Zaten ilk 2 saatin sonunda gidip arabada uyudu. O peşinci. Gelmezse hemen süngüsü düşer.:)

Emircanla uyumlu bir ikili oluşturmuşsunuz. Sizleri öyle neşeli görmek bu kardeşini de ziyadesiyle sevindirdi. Sezon bereketiyle geldi, sık-sık karşılaşırız diye düşünüyorum.

Selamlar, daha güzel av günlerinde gönlünüzce-gönlümüzce avlara inşallah.;)

7. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Teşekkür ederim Emir REİS inşaallah kardeşim benim..
    Sana da Teşekkürler Nuri Abim yanına daha uğrayamadım kusura bakma,, bayağı bir yorulmuştuk...Siz naptınız abicim..?

8. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Teşekkürler inşaalah Abicim Kaşık olayına gelince Emirle birlikte bizde çok zorladık ama dediğin gibi rüzgar ve dalga artı güneşin devamlı bulut arkasında kalması avımızı zorlaştırdı ama bunada şükür abicim. Emircan kardeşim gerçekten benim için çok değerli çok uğraşıyo bana tüfek aldırıp kara avına çıkarmak için bakalım kim kazanacak..:) Allaha emanet ol.KIB.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Raporu daha görür görmez dedim bir cümle yazayım rezerve yapayım ilk mesaj benden olsun. Akabinde yine yazarım. Dediğim gibi de oldu aslında ancak 3 kelimelik yazıyı yazana kadar araya 2 mesaj girmiş. Zamane gençleri hızlı azizim. Baktım zıpçıktı bir mesaj arada kalmış. Tamamlayana kadar da iki de alıntı yapılınca işte böyle adressiz mesaj ortalıkta dolanır oldu kardeşler.:D :p

10. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Eyvallah, kadim dost. Alıcaz inşallah sana da bir süper poze. Avın yarısı olmaz, tamı vardır. Bu kurala uyarız.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Eyvah ki ne eyvah. Tüfek işinde Emir'e uyma sakın, O deli. Ocak-Şubat dinlemez -40 larda dağlarda taşlarda gezer:eek: benden söylemesi.:eek:

:p :D

12. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrikler komiserim. Demek ki bizim yanımızdan geçerken işi büyük oranda bitirmişsiniz (Biz de mi geceden yola düşsek ne:rolleyes: )

13. zeytinn25

zeytinn25 murat

En İyi Avı:
    3.5 kğ 62cm alabalık
    tebrikler

meraba devrem seni tokattan hatırlıyorum. av raporlarınıda takip ediyoruz tebrikler çk güzel avlar çıkarıyorsun. bizim almus barajında verdiğin hamur tarifi alabalıkta iş yaparmı . Valla denemediğimiz kalmadı şu alabalıkları yakalmak için çoğu zaman boş dönüyoruz.
    birde sarı sim nedir ? tarifte bahsetmişsin.

14. karetta

karetta okan

tebrikler güzel bir av gerçkelştirdiniz hamurla bu kadar yakalanabiliyorsa mepps le daha çok yakalanır erzurumun neresi burası

15. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

mehmet kardeş erzurumun kuzularıda balıklarıda süper:)
    daha güzellerine rastgele :

16. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrik ederim. çok güzel gökalalar yakalamışsınız. daha iyi avlar dilerim.

17. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Merhaba Murat teşekkürler değerli yorumların için, Almus ta ben alabalığı 2.çeşmenin ordan sağa girince bir koy var..Ordaki koydan denersen belkı alabılırsın balık..Almus buyuk bir baraj ve son 2-3 sendir alabalık var..Oda kafeslerden kaçan alaların çoğalması sonucu oluşan balıklar..Yerlerini bilme gerekir.Barajın heryerinde bulunmazlar..Sim olayına gelince tuhafiyecilerde olur muratcım sorarsan sana verirler tüpün içinde..Parlak olduğundan güneş vurunca suya parlıyor ve balığın ilgisini çekiyor..Denemek lazım...

18. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Muharrem Abi sendemi oradaydın seni tanımadığım için farketmemişim özür abicim..

19. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Abicim, walla dediğin doğru -35 de Emirle sabahladığımızı bilirim..Üşümüyorda tam Erzurum lu olmuş artık...

20. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Meppss iş yapmıyor çok denedik bir tane bile gelmedi...