Engin bey, Armutlu gemlik arasında Eşkina,karagöz,mırmır yapan çok güzel yerler var.Eşkina çok lezzetli bir balıktır.Izgara ve fırında sebzelisi harika olur.Eşkina nadir çıkan balıklardandır.Ekonomik olarak avcılığı zordur.Genelde kayalık yerlerde yaşadığı için ağla tutulması oldukça zor ve risklidir.Bunun dışında bizim gibi amatörler sportif amaçlı av yaptığımız için tutuğumuz balığı satmaktansa onun tadına bakmayı tercih ederiz.Bizim için işin maddi boyutu yoktur.Bilmiyorum belki Armutluda iskelenin solunda güzel bir balık lokantası var.Turna mezgitten harika tava yaparlar,Eşkina yapıyorlarmı bilmiyorum.Oranın işletmecisi Ekrem bey iyi dostumdur.Yarın armutluya gideceğim.Unutmazsam ekrem beye sorarım.Armutlu Esenköy arasında yol çalışması var.Yol oldukça bozuk.Tehlikeli bir yol olmasına rağmen Doğal güzellikleri baş döndürücüdür.Ne yazıkki o yoluda çağa uydurup doğal güzellikleri yok ediyorlar.
İsmail bey gece yarısı ağzımızı sulandırdın tarifinle. Büyük balık dediğin ya fırında olur ya közde domatesi,biberiyle. Tavaya atarsak bizden davacı olur valla. Bizde eşkina avcılığının inceliklerini,hem de bölgemizi tanımak için sizin gibi üstadların yazılarını takip ediyoruz şimdilik.Malzemelerimizi toparlıyoruz yavaş yavaş.Kısmetse yaza niyetimiz... Yalova'nın gün geçtikçe gelişmesi ve bahsettiğimiz o güzel yolda Tofaş&Fiat fabrikalarından çıkan araçların konvoy halinde test sürüşlerinin yapılmasına şahit olduğum için sanırım çok daha büyük eşkinaların ilgisini çekmiş olmalı ki bu bölge,oralarda da asfaltlaşma başlatılmış maalesef.
Tebrikler, Ellerinize sağlık, güzel bir av yapmışsınız. Eşkinelerde babasından hani maşallahı var hepsinin
Çok isterim gerçekten. Başka bir mesajınızda o sahil şeridinde mırmırdan bahsetmişsiniz. Oysa ben İkiz Çınar'ın yanındaki oltacıya sorduğumda mırmır yapmaz buralar demişti. Mırmır, karagöz tarzı balıklar da yakalanabilir mi? Yakalanırsa nerde yakalanır acaba? Sağlıcakla kalın.
Selman kardeşim,Balıkçı doğru söylemiş,mırmırı ömründe görmemiştirki bilsin.Biz esenköyde mırmır tutmadık ama karagöz olduğunu biliyorum.Mırmır için Fıstıklı sahilini kullandık.Geçen yıl güzel mırmırlar aldık.O zaman Esenköye geldiğinde haberleşelim.