Arkadaşlar hepinize merhaba; Bugün forumları okurken Çanıllı’nın yeniden gündeme geldiğini gördüm. Merak edenler için 1,5 ay rötarlı bir rapor yazmayı uygun buldum. Öncelikle gecikme için özür dilerim. Sizlerle 30 Ağustosta gittiğim bir turna avını paylaşmak istiyorum. Sabah 4.30 gibi iki mesai arkadaşımla birlikte yola koyulduk. Çok sevdiğim Selçuk abim ve kadim dostum Orhan. Birgün önce ikisine de telefonlarını başuçlarında bulundurmalarını ve sabah 4.00 gibi telefon tacizine başlayacağımı belirttim. Diğer iki arkadaşın amacı temiz hava almak, mangal keyfi yapmak ve benim bu kadar ballandıra ballandıra anlattığım balık avının nasıl bir heyecan olduğunu yaşamaktı. Benim tek derdim ise balık tutmak… 5.30 gibi mekanımıza ulaştık. Güzel bir çay ve iyi bir kahvaltıdan sonra ben at-çek yapmaya başladım. Bu arada Selçuk abiye’de oltanın nasıl tutulduğunu, nasıl at çek yapıldığını anlatıyorum. Başlangıçta diğer iki arkadaş biraz sıkıldı ve beni bırakıp ateş-başı muhabbeti yapmaya başladılar. Onlar muhabbete başladığı an benim oltama bir turna vurdu ve ben balığı kıyıya aldım. Ortalama 20 cm’lik bir turnacık ve geri iade. Selçuk abi ile kardeşim Orhan hemen aşka geldi ve denemelere başladılar. Sonuç? Yine çay başına dönüş ve yine koyu bir muhabbet. Onlar oturduğunda benim oltama yine balık vurdu ve bu sefer 33 cm’lik bir turna. Arkadaşlar yine aşka geldi, yine at-çek denemeleri ve yine çaya dönüş. Onlar her oturduğunda ben bir turna aldım ve bu şekilde 5-6 turna yakalayıp bıraktık. Selçuk abi avın sonuna doğru olayı kavradı ve bir turnayı kıyıya kadar getirdi ancak birkaç metre kala balığı kaçırdı. Güzel bir gündü. Öğlen mangalımızı yaktık, keyif çayımızı içtik ve öğleden sonra evimizin yolunu tuttuk. Sonuç mu? Balık tuttuk, keyif aldık ama balıklar küçüktü. Kahvaltı yaptık, mangal yaptık, ama ortam pisti. İnsanları uyardık, olayın nasıl olması gerektiğini anlatmaya çalıştık ama insanlar anlayışsızdı. Gün sonunda bir gölün daha bittiğine ve toplum olarak daha çoooooookkkkk yol almamız gerektiğine karar verdik. Başınızı ağrıttığım için kusuruma bakmayın. Saygılarımla. Makine: Shimano NeNexave 3000 Kamış: Shimano Force Master 240, 7-21 gr atarlı Misina: Oscar 0.20 mm Sahteler: Strike pro ve Rapala marka sahteler
Tebrikler, saldığınız turnalarla gelecek yıl tekrar görüşürsünüz umarım . Çanıllı'dan kastınızın Asartepe barajı olduğunu düşünüyorum. Avlağın pek iyi durumda olmadığı fikrinize katılıyorum, çok çöp var ve hafta sonu çok kalabalık ve gürültülü oluyor. Aynı zamanlarda biz de dört kişi gittik ve konaklamalı av yaptık, canlı yem ve atçek ile turna ve yaylı ile kadife denedik. Canlı yemle yakalanan 2 tane limit altı kalem turna salındı 3 tane limit üstü turna ve yaylı ile gece yakalanan 1 tane de kadife alıkonuldu. Asartepe'de botla avlanmak gerekiyor.