Sene 1979, Eylülün son Günleri. O zamanlar Türkiyeye Tatile hep böyle gec gelirdik. Malum Av Mevsimi acilisi, Balik Avi vs. Okula giden cocugumuzda olmadigi icin, istedigimiz zaman, istedigimiz yere gidebiliyorduk. Neyse! O tarihte Eski Focada, Hanim, ben ve ufak Kayinco Tatil yapiyoruz. Bir gece saat 02.00 gibi hava cok sicak oldugu icin ücümüz gezmeye cikmistik. Eski Limanin uc tarafinda, Sokak lambalarinin isiginda, Denizin resmen kaynadigini gördüm. Oynak yapan Balik, ya Istavrit, yada Tirsi idi. Hemen kosar adim Pansiyonun önünde duran Arabamin yanina gittik. Arabamin Bagajinda her zaman Balik Malzemelerimi tasirdim. Tabii biz Kamislari, Oltalari kaptigimiz gibi hemen geri kostuk ve Cantada buldugumuz Ince Caparileri monte ettik. Daha ilk atista ikimizinde Caparisine Balik takilmisti. Avlandigimiz yerde alcak bir Duvar vardi. Bizde Duvarin üstüne oturmus avlaniyorduk. Yakaladigimiz Baliklarida oturdugumuz Duvarin arkasina atiyorduk. Baliga öyle bir dalmistik ki, yakaladigimiz Baligi hic arkamiza bakmadan, hemen Duvarin arkasina atiyorduk. Yakaladiklarimizda 20 cm civarinda Tirsiler. Bir müddet sonra önümde bir yerde, kirik dökük, eski bir Balik Kasasi gördüm. Benim düsünceme göre 40-50 Tane yakalamistik. Kayincoya, su eski Kasayi alda, Baliklari icine koy dedim! Kayinco Kasayi aldi, Baliklari toplamak icin Duvarin arkasina gecti> akabinde: Eniiissteee!!! Burada hic Balik yooookk!! Ben: "Olurmu Leeeyyyyn!!! Orada en azindan 40-50 Balik var" Kayinco: Eniste, vallahi de yok, billahi de yok. Ben tabii, bu Cocuk benle Kafa buluyor Düsüncesiyle hemen Duvarin arkasina atladim. Allah! O da ne? Ne göreyim?.... hic bir sey!!! Yani bir tane Balik yok! Yahu bu Baliklar nereye gitti diye etrafima bakinirken, bir de ne göreyim? Sokagin karsi Kaldiriminda, mübalagasiz 20-25 tane Kedi yan yana dizilmis, habire yalaniyordu :p Rasgele