böbrek taşını düşürdüğü rivayet edilir. yanlış hatırlamıyorsam limonu sıkıp havanda dövülen taşlarla karıştırıp içiliyordu
Evet bende şimdi internetten araştırdım mesajı yazdıktan sonra . Çok sık kullanılan bir yöntem olduğunu gördüm . Bu eşkina balığı hangi dip yapılarında ve hangi derinliklerde yaşıyor , Ege de varmı hiç avlamadım avlayanıda görmedim buralarda..
eşkina kayalık alanlarda daha çok görülür,bana bir tek asosta denk gelmedi,asos behramkalede çok denedim ama yakalamadım vedat amcaya sormak lazım varmı yokmu diye..
Bu balıktan çıkan taşların boyunu merak ettim, bizim yakaladıklarımızdan çıkanlar anca kiraz çekirdeği kadar.
Öncelikle Tebrikler Yakalamış olduğunuz bu güzellik,inşallah site üyemiz diğer kıymetli arkadaşlara,yakalayıp da geri salmadığımız küçük balıkların yaşama imkanı bulduklarında hangi boyutlara geldiği konusunda bir fikir verir ve bundan sonra yakalanan el kadar eşkinalar ve diğer türler alıkonulmadan suya iade edilir. Akabinde de kime nasip olursa olsun böylesi trofe olarak geri dönüşü sağlanır.Yapmış olduğunuz bu av tam örnek teşkil edecek durumda;onlarca el kadar balık yerine tutulma zevki yıllarca anlatılabilecek ve insanın nefsini tek bir av ile sonlandırabilecek bir trofe tüm dengeler açısından harika sonuç verecektir.daha niceleri nasip olur inşallah....)
demekki neymis kalite bende dam kamisini kullanıyorum 25 yıldır kamisle avlanıyorum 13.14 kamis degistirdim sonunda D.A.M bam baska butun urunleri kalite alman yapıyor
senide alırız merak etme:thumb: ama kamışını ve misineni değiş bence vatozlar rahat vermiyor...:hurt: