Yüreğine sağlık gurban, ne güzel anlatmışsın. Geçen yıl Dayı ile (bandırmalı) bir gece avında olta atma şansı bulmuştum eşkinaya. Yaklaşık dört saat boyunca al mezgit-sal mezgit. Gecenin gelini bir yavru eşkinaydı. Tam tarif ettiğin gibi çıldırtan güzellikte renkleriyle öyle zarif. Dokunmaya kıyamadım, sade seyrettim. Dayımın merhametli elleri O'nu da suyla buluşturdu.
Güzel balıklar almışsınız Aret, raporda balıklara yakışır olmuş, darısı başımıza diyelim ama ne zaman niyetlensem zıpkıncısı, ağcısı avı zehir ediyor. Seni ve Can'ı kutlarım. Daha güzel avlarınız olması dileklerimle, selamlar.
Tebrikler Aret, güzel bir av ve güzel bir rapor olmuş. Gerçekten gece avında zıpkıncılar can sıkıyorlar. Özellikle de merayı altına üstüne getirip flaşörle ortalığı talan etmeleri gerçekten sinir bozucu. O saatten sonra ne merada balık, ne de bizlerde keyif kalıyor. Bir şey değil, sahil güvenliği arıyorsun, adamlar ya ilgilenmiyorlar ya da sen adamlara tebliği anlatana kadar zıpkıncı alıp başını gidiyor, sen de daha fazla sinirlendiğinle kalıyorsun. Neyse, daha fazla moral bozmadan mesajımı sonlandırayım. Daha güzellerine rast gelsin.
Tebrikler Aret çok güzeller istanbulda eşkına çıksın hayret ilk defa görüyorum daha güzellerine rastgele.
Eşlik ettiğin için ben teşekkür ederim Can, seninle birlikte avlanmak çok zevkliydi. Birlikte daha pek çok ava imza atarız. Misineyi kopartanı fazla kafaya takma, bilirsin kaçan balık büyük olur Teşekkürler Berkan abi. Teşekkürler Zait abi, sizlerin raporları sayesinde bu avlara gide gele sonunda balığı bulduk Dayı'ya selamlar olsun, benim enişte rahatsızlandığı zaman ta oralardan bana Eşkina taşı göndermişti, artık benim de bir avuç taşım var Teşekkürler Yasin, zıpkıncısız ağcısız avlar dilerim sana da. Teşekkür ederim Teşekkür ederim Şennur, daha iyileri sizlere olsun. Teşekkür ederim Muhammer abi, İstanbul'da kapı kapı dolaşıp Eşkina arıyoruz, her zaman "başka kapıya" cevabı alırdık sonunda halimize acıyan bir kapı bulduk
Sevgili Aret kardeşim, bu kadar güzel bir raporunu ve eşkinalarını tebrik ederim, ne diyelim....afiyetler olsun sevgiler hoşça kal.