Arkadaşlar geçen hafta cuma günü dragos tekel önünden eşkinaya olta attık fakat dipte inanılmaz yosun vardı tekeler yosunla kaplanıp hiç görünmüyolardı yaklaşık 3saat bekledim hiç bişey alamadık tavsiye edeceğiniz yer varmı anadolu yakasında .Şu eşkinayı yakalamak hiç nasip olmadı allah rızası için yer söyleyinde bizde şu zevki bi tadalım arkadaşlar zaman geçmeden .Saygılarımla.
Eşkina çıkıyor ama ben gidemiyorum. Eğer attığınız yerde çok yosun varsa köstekleri biraz yukarıda tutun bence. Normalde son iğne kurşundan 10 cm falan yukarıda kalırsa iyi oluyor ama yosun varsa bu mesafeyi daha da uzatabilirsiniz mesela 20 - 30 cm. Anadolu yakasında herhangi bir yer tavsiye edemeyeceğim.
Emre sağol bilgine seni takip ediyorum geçenlerde yakaladığın eşkinalarıda biliyorum dediğin gibi yaptım fakat lodostan mıdır nedir herhalde böyle bir yosun görmedim kıl gibi ince ve çok olmazsa senin oraya gelicem yada kumkapının oraya gidicem .İlgin için sağol .
Evet yosun çok oldumu bazı çözümlerde işe yaramıyor. Sonuçta attığımız yerler dik olduğu için kösteği ne kadar yukarı alırsak alalım, iğneler yere oturuyor, bundan kaçış yok gibi. Balki kayalıkların arasındaki boşluk olan bölgeleri bilir ve oraya atabilirsek nispeten kaya üstüne göre daha az yosunla karşılaşma ihtimalimiz olabilir. Yosun çok oldumu avın tadı kalmıyor. Kumkapı çok garanti balık yapıyormuş diye duydum. Yeşilköyde balık ölecek artık çünkü sahili gündüz gibi ışıklandırdılar her yere projektör koydular. Ama budemekki çinekop sarıkanat için iyi oldu bu iş.
Evet doğru söylüyosun geçen seneye göre herhalde iyi olacak arnavutköyden ara ara çinekop gelmeye başladı geçen sezon ordan iyi aldınız sanırım ışığın etkisiyle değin gibi iyi çıkacak.
Çok güçlü ışıkları daha yeni koydular. Geceler gündüz oldu resmen sahilde gündüzden bir farkı yok ve projektörler deniz çok yakın 10 metre mesafede yanıyorlar ve suyun içi çok aydınlık oldu. Bu eşkina açısından kötü haber ama istavrit çinekop sarıkanat lüfer vs. için iyi haber kesinlikle.
arkadaşlar merhaba bende bir eşkinacı olarak size iyi yerler söyleyebilirim ama az daha beklemenizi tavsiye ederim haziranın ilk haftasını görelim kumkapıdaki bildiğim çok yatak var deniz kurduyla harika avlar yapıyorum bilginize
Madknife arkadaşım ilgine teşekkür ederim .Tekeyle alamıyomuyuz illa kurt mu istiyo eşkina , eğer gidersen haber verirmisin senden öğrenelim ben çünki hiç yakalayamadım daha, en azından sana hayır dualarımızı göndeririz vallaha çok makbule geçer, alakana teşekkür ederim.
Arkadaşlar demin 1 tane 1 kiloya yakın eşkina aldım şimdi ayıkladım içinden 3-4 tane ufacık yengeç çıktı haberiniz olsun bense tekeyle aldım.
demek ki neymiş? ortaya karışık yapmak gerekiyormuş, Bende geçen hafta sonu gitmiştim, teke ile 1 eşkine, 1 iskorpit ve 1pisi balığı aldım. pisi balığı surpriz oldu
Işıklı şamandıra ile oldukca güzel avcılık yapıyoruz.. Bilen biliyordur ama yeni deneyecekler için birkaç öneride bulunabilirim.. Dip oltası ve el oltasına göre ışıklı şamandıranın avantajları var.. El oltasında, gece karanlığında misina karışabiliyor.. Işıklı şamandıra makina ile atıldığı için bu anlamda avantajlı.. Dip oltasında ya da yeldirme dediğimiz el oltasındaki gibi takılma, takım kopartma olasılığı da oldukca düşük.. El oltasında büyük balık yakaladığımızda seri olarak çekemezsek balığın kaya altına kaçması söz konusu.. Eğer makinanız yeterliyse, balığın kaçması çok zor.. ============- Işıklı şamandırada bazı noktalar çok önemli.. 1- Derinliğin doğru ayarlanması, yani stoper mesafesi.. Birkaç denemeden sonra doğru mesafeyi bulabiliriz.. 2- Şamandıra mesafesi.. Eğer mümkünse, dipteki kayaların şeklini daha önceden görmek çok önemli.. Atacağınız mesafe, kayaların bitiş noktası olmalı.. Eğer daha önceden görmediyseniz, biraz uzağa atıp yavaşca çekerek, kurşunun kayaya dayandığını şamandıranın yatmasından anlarsınız ve kafanızda yaklaşık bir mesafe oluşur.. Değişik birkaç yere deneme yaptıktan sonra dipteki kayaların şeklini hayal edebilirsiniz.. 3- Balık çok nadiren yemi bir defada yutar.. Genellikle şamandıra bir kaç kez batıp çıkar, acele etmeyin.. Makina elinizde olsun, misinada çok fazla boşluk olmasın ve şamadıra batıp tamamen kaybolana kadar bekleyin.. Genellikle balık yakalandığında şamandıra biraz çapraz olarak hızla dibe batacaktır.. 4- Kullandığınız yemin çeşidi ve iğnenin büyüklüğü de önemli.. Balık hareket halindeki avı kolay yakalar ancak kaçmayan hareketsiz bir av balığın bir defada yakalamasını gerektirmez.. Bu yüzden balık yemi keşfettiğinde, şamandıra önce kısa bir mesafe batıp çıkar ya da yana doğru birkaç karış hareket eder.. Balık yemin tadını almıştır.. Bir süre şamandırada herhangi bir hareket görmezseniz acele etmeyin.. Mutlaka tekrar gelecektir.. Yakalanmadan hemen önce artık balığın kararlı olarak yeme saldırdığını farkedersiniz.. 7 - 8 kez küçük batıp çıkmalar olacaktır, sabredin.. Yem olarak kurt kullanıyorsanız, iğnenin büyüklüğü kadar yem takın.. Ucunu sarkıtmayın.. Mırmır iğnesi olmasına dikkat edin. Kurşun ve köstek arasındaki mesafe çok fazla olmasın.. (Dipteki otun üzerinde kalmak şartıyla) Eğer küçük iğne kullanıyorsanız, yanınızda küçük bir kargaburun olsun.. Genellikle iğneyi yutmuş olacaktır.. İlk balığı yakaladığınız noktayı unutmayın.. Aynı yeri tekrar denemekte fayda vardır.. Bütün bunlar iddia değil tecrübedir.. Umarım işinize yarar.. Ben denedim. oldukca lezzetli sonuç veriyor.. Bu konuda kafanızda soru işareti varsa beklerim.. Rastgele..
Hamit arkadaşım teşekkürler bilgi için, ben bu hafta gitmeyi düşünüyorum inşallah ilk eşkinamı yakalarım sağol paylaşımın için.
Zafer arkadaşım şu sıralar eksikleri tamamlamaya çalışıyorum ama gidersek ki bizler 2-3 kişilik arkadaş ekibiyiz, burada gitmeden bildireceğim, katılmak isteyen arkadaşlar katılabilirler.
arkadaşlar herkese slm ben yeni katıldım aranıza bır gece dılovasında 10 12 adet eşkina ceken gordum ve ılk defa gordum bu balıgı yerde bir poşette teke bulduk bizde attık bır defa ve bir eşkina 400 gr kadar fakat bızım elimize birdaha teke gecmedıgı ıcın gıdemedık ben bu tekeyı nasıl bulurum yada baska ne ıle yakalarım
Teke yakalamak için bir kepçe (küçük gözlü) ve fenere ihtiyacınız var.Hava karardıktan sonra fenerle baktığınızda parlayan gözlerinden tekeleri rahatça görebilirsiniz.Genelde iskele duvarları ve otluk yerlerde bolca bulunur.Gündüz otlar kepçe ile taranırsa de akşam tavı için teke bulunabilir.Ancak teke seçiminde özellikle kumlu diplerde olan ve kendini şeffaflılğı ile diğerlerinden ayıran tür tekeyi kullanırsanız verimin arttığını görürsünüz.Teke yerine Boru kurduda kullanılabilir daha verimli av yaparsınız.Şu sırada eşkine 4-6 metre taşlık,kayalık zemin ve derinlikte daha fazla vakit dolaşır Çünkü bu ara doğal yemleri Yosun tutan bu derinliktedir